Masia Can Sení

viticultura regenerativa i vins naturals

vins 100% naturals i amb zero sulfits afegits


Santa Fe del Penedès-Barcelona/Redacció, 22 dabril de 2024
En Sergi Montané és la cinquena generació de pagesos que treballen terres seves i d’altres a l’Alt Penedès. El seu avi va comprar al 1958 la Masia de Can Sení i les seves terres, tot plegat una dotzena d’hectàrees mal comptades a Santa Fe del Penedès i la Granada (la vinya, aquesta última, de les Pel·lícules).
Els Montané prestaren serveis agraris a altres viticultors penedesencs: arrencar, plantar, llaurar, emparrar, collir… L’avi treballava amb el “Moreno”, un matxo amb fama de valent que, deien, no es cansava mai. Però en tots aquests anys, no havien fet mai el seu propi vi i com la majoria de la pagesia de la comarca, venien el raïm a grans cellers o la Cooperativa.

Un nou projecte
Serà el 2018 quan en Sergi de manera una mica accidental, diu ell, farà el seu primer vi de xarel·lo. L’anyada següent, vista l’experiència que va ser positiva, s’anima a seguir experimentant i compra un parell de dipòsits petits d’inoxidable.
En paral·lel comença a treballar les terres en agricultura regenerativa: comencen fent coberta vegetal i aportació dels triturats de poda al camp per aconseguir uns sòls de la vinya plens de vida.

Així el 2021 obtenen una collita que en Sergi qualifica de “magnífica” i neixen els vins “Els Pujols“, “El Desamor” i “Les Pel·lícules” que porten els noms de les parcel·les principals de vinya que els originen.

La filosofia de practicar una viticultura regenerativa, sense tractaments sistèmics i integrada a la natura té la seva continuïtat al celler on presumeixen de fer vins 100% naturals i amb zero sulfits afegits. Ni additius, ni filtracions, deixant que el most i el vi evolucionin al seu propi ritme.

Camins que s’uneixen
L’any 2023 en Sergi i la Marina es coneixen i ella s’implica de manera entusiasta en el projecte d’aquest jove celler de Masia de Can Sení.
La Marina és dissenyadora gràfica però l’any 2020, amb la pandèmia, va començar a fer formatges a casa de la mà de la Judit de Formatges de l’Abadessa i va descobrir així la seva passió per crear aliments amb les seves pròpies mans.
És a l’abril de 2023 que la Marina comença a treballar braç a braç amb en Sergi fent la que va ésser la seva primera feina al celler: etiquetar ampolles a corre-cuita per poder anar a la Fira de Vins Rebels.
Després, mesos d’esforç i estrès per poder acabar el nou celler a temps de la verema 2023!. Miraculosament, diuen, treballant caps de setmana i sense mirar el rellotge van aconseguir acabar i obtenir els permisos per entrar la collita.

Vinificació natural
Una vinya plena de vida i una vinificació natural : 100% naturals remarquen ells. Deixar que el vi faci l’evolució que necessita, des de la fermentació amb els llevats indígenes, a la clarificació natural. I per descomptat, sense afegir-hi res i sense sulfits.
L’anyada 2023 consolida el trio de vins d’Els Pujols, El Desamor, i les Pel·lícules i ve carregada de novetats amb el naixement del “Moreno” en homenatge a la feina de l’avi, un xarel·lo de maceració carbònica natural, que els semble que quedarà “espectacular”. També preparen 2 ancestrals , un de Merlot-Ull de llebre i una de Xarel·lo amb una punteta de Merlot
.
Saber-ne més?
https://canseni.com/
https://www.instagram.com/masiacanseni/
Telèfon de contacte: 648 50 52 43
Mail de contacte: info@canseni.com
Masia Can Seni, 2, 08792 Santa Fe del Penedès, Barcelona

Els Vins de Masia Can Sení

>>Els Pujols
Un vi subtil amb una aroma suau i delicada. En nas ofereix un bouquet de fruites blanques, com poma, pera i cítrics. En boca, hi ha nivells d’acidesa adequats que equilibren el conjunt.


>>El Desamor
Un elegant Ull de Llebre 100% natural. El nas desprèn un vibrant bouquet de fruites vermelles. Al paladar, trobem una combinació equilibrada de sabors de cirera i tenacitat juvenil. La maceració ha donat lloc a tanins suaus i sedosos.


>>Les Pel·lícules
Un vi de caràcter intens i concentrat. El nas revela una aroma de préssec, albercoc i fruites de pell groga. Al paladar, notes de fruita seca i tanins ben equilibrats afegeixen estructura i complexitat