Vinestar, el desig de ser vinya

petit país entre bosc i vinyes

Al cor del Penedès, en un entorn màgic, on conflueixen boscos mediterranis plens de vida natural amb les nostres vinyes


Can Rossell de la Serra-Barcelona/Redacció, 18 dabril de 2024
Vinestar és un nom que ens evoca fàcilment les paraules “vi” i “Benestar”, un nom que sintetitza el sentiment dels dos protagonistes d’aquesta bonica història. En Ricard i l’Ariadna, la jove parella que ha imaginat i creat Vinestar, van seguir camins diferents fins que l’atzar els va fer coincidir en un tast d’una amiga. Allà, començà la història de Vinestar, el projecte fruit del seu doble amor: a les persones i a la vinya.
Perquè Vinestar és un petit paradís compost per diferents parcel·les a Can Rossell de la Serra. En aquest entorn, entre bosc i naturalesa, diferents feixes de vinyer formen el petit país de Vinestar.

Camins que es troben
En Ricard havia estudiat enologia a la URV i després havia passat per cellers de renom com ATRoca, Oller del Mas, Albet i Noya, La Champagne i Vila Viniteca, on acabà d’assolir una visió global del món del vi i de la terra a la copa.
L’Ariadna va començar ADE però aviat va descobrir que li agradava més tot allò relacionat amb el turisme, així que va passar a fer el grau corresponent a la Universitat de Girona. Després, va començar treballant a Pere Ventura i al reconegut celler Gramona que la patrocina perquè obtingui el Diploma WSET3 de tast de vins. Així serà com, al 2021, al tast organitzat per una amiga comuna, els seus camins es van trobar.

La terra promesa
El desig de la parella era elaborar grans vins a partir d’unes vinyes úniques al Penedès i per això, van començar la recerca d’aquest terroir somniat tan especial.
És a finals de 2022 quan el Ricard i l’Ariadna posen la primera pedra del seu somni en trobar aquestes 4 hectàrees a Can Rossell de la Serra, una vinya vella formada per parcel·les , terrers i alçades que els permetrà començar a elaborar els seus propis vins.
Des de llavors, el treball a la vinya i al celler ha fructificat amb els seus primers Ancestrals dels que us en parlarem ben aviat.
Vinestar aposta per fer escumosos d’alta qualitat amb el mètode ancestral que consideren la manera més pura d’elaborar aquest tipus de vins. Al degollar i embotellar ho fan reomplint amb amb el mateix ancestral i tancant amb tap de suro natural i grapa.


Saber-ne més?
https://www.somvinestar.com/
https://www.instagram.com/som_vinestar/
Can Rossell de la Serra, Alt Penedès
Telèfon: +34 661 379 290
E-mail: vinestar@somvinestar.com

Vinestar es presenta

Som Ricard i Ariadna, dos joves viticultors i emprenedors enamorats de la zona vinícola del Penedès. Amb formació tant a nivell enològic com a nivell sensorial la nostra inquietud és elevar al màxim els vins escumosos de la nostra terra i fer gaudir a tothom que els begui. Dirigim tots els processos del vi, des de la viticultura ecològica, passant per la vinificació integral de cadascuna de les ampolles, fins a la comercialització de les mateixes. Cadascuna del raïm i les ampolles de Vinestar han passat per les nostres mans.

El que ens diferencia
Entorn
Estem ubicats al cor de l’Alt Penedès, concretament a 40 km al sud de Barcelona. Tenim un entorn màgic, on conflueixen boscos mediterranis plens de vida natural amb les nostres vinyes. Això ens permet elaborar vins vius i amb caràcter fresc i mediterrani.

Elaboració
Ens centrem a elaborar vins escumosos de qualitat seguint el mètode ancestral. És la manera més pura i sincera de fer bombolles, sense afegits i expressant al màxim el nostre entorn. Aconseguim així una bombolla fresca, cremosa i divertida.

Bombolles
Volem que gaudiu amb nosaltres: Unes bones bombolles de Vinestar sempre són una bona opció per compartir en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Cada moment és únic, celebrem la vida!

En un sector carregat d’opcions i complexitat, i una societat estressada, ens trobem sovint anhelant moments autèntics i senzills. La vida agitada i les distraccions constants poden fer que perdem la connexió amb l’essència de les coses. Així doncs, Vinestar vol explorar el poder de la senzillesa per connectar-nos amb allò que realment importa. T’esperem!
Telèfon: +34 661 379 290
E-mail: vinestar@somvinestar.com