Altavins Anyada 2024

seguim l’anyada a la Terra Alta

Joan Arrufí

Mas d’Amades a la Partida de Trufes

el quallat de la garnatxa

a la Partida de Trufes i en un paisatge de gran bellesa, en Joan Arrufí hi fa reviure les garnatxes

Batea /Redacció, 5 de juny de 2024

Fa una 6 anys en Joan Arrufí, fill de casa Papeles de Batea, va fer realitat un dels seus somnis al poder comprar la finca del Mas d’Amades a la Partida de Trufes, tocant la Serralada del Coll.

És sens dubte un paratge de gran bellesa, on el jardí endreçat de vinyes conviu amb el clapejat de boscos i el Mas mig enrunat que en Joan confia a restaurar per donar-li nova vida.
Amb un punt de joia m’explica l’emoció que va sentir el seu avi en saber que el Mas d’Amades passava a ser propietat de la família perquè ell, de jove, hi havia anat a treballar a jornal.

A 2/4 de nou del matí pugem al tot terreny del Joan per anar a veure l’evolució de l’anyada en aquesta nova finca on hi ha plantat 15 hectàrees de garnatxes (21.700 ceps de garnatxa peluda i 23.000 de Garnatxa Blanca).

La feina que ha fet per preparar la terra, plantar la vinya, condicionar el reg de suport, ha estat ingent, i de fet, encara no està del tot acabada. Ara hi creixen plantes de 5,4,2 anys i també plantades d’ara en els sòls típics de la Terra Alta: panal, argiles, arenites…
A la vinya, amb un aspecte magnífic, hi veiem un quallat irregular, propi de les garnatxes que no afecta per res la collita final.
La sequera que segueix castigant la comarca, no afecta aquesta vinya perquè compta amb el reg i l’aspecte i sanitat de les plantes és francament bo. L’airet del cerç i la garbinada refresquen i vivifiquen els camps.
Esperem que el temps acompanyi i si no plou gaire, que tampoc pedregui.

Saber-ne més?
>> web:
Altavins Viticultors
>>
https://www.instagram.com/altavinsviticultors/

Saber-ne més d’Altavins a paísdevins?
>> https://paisdevins.com/altavins-viticultors-celler-terra-alta/

Altavins Viticultors, Ilercavonia Rosé

2023 | DO TERRA ALTA
La terra que avui habitem va conèixer altres noms i altres cultures. La dels “ilercavons” – els ibers que van donar nom a la Terra Alta i les contrades veïnes -, que van viure-hi entre els segles VI i I aC, ens ha deixat una petjada ben profunda que encara avui es manifesta, testimoni d’un passat industriós i pròsper.


Vi rosat jove.
Varietats
100% Garnatxa Peluda.
.

Grau
13,5%.
Consum favorable
3 anys i mig, servir entre 6 i 8 ºC.
Verema
Verema manual en caixa i palot.

Nota de tast
Vi rosat de color pell de ceba amb subtils matisos brillants. Ric en aromes complexes de cítrics i un delicat fons de maduixes fresques. En boca és Ampli i estructurat alhora que àgil i equilibrat, amb una elegant acidesa que realça el vi en el seu intens pas per boca..


Maridatge
Aperitius, arrossos, risottos i carns blanques.

PVP 11,70 €
>>>Pots comprar-lo aquí.