Teixar “vi de finca qualificada” de Vinyes Domènech

D.O Montsant, viticultura ecològica i biodinàmica

Teixar de Vinyes Domènech és el primer i únic vi que té el reconeixement de “Vi de Finca” de la DO Montsant


Teixar ens ensenya que el tresor és a la vinya, que nosaltres estem de pas. Que hem de sentir-nos afortunats per gaudir d’aquesta Garnatxa Peluda que concentra saviesa de veremes passades, que estem en deute amb el destí per deixar-nos donar vida a aquest vi tan especial.

Barcelona/Redacció, 10 de novembre de 2023.

TIPUS DE SÒL: Argilós-calcari amb superfície molt pedregosa, poc profunds i pobre en matèria orgànica.
• VITICULTURA: Ecològica certificada pel C.C.P.A.E. i biodinàmica.
• VARIETAT: 100% Garnatxa peluda de més de 70 anys plantada en costers de 15° de pendent, orientats Nord-Sud amb vents dominants de Mestral i Llevant.
• COLLITA: Classificació de Collita: Excel·lent. El bon temps a la tardor i els vents de mestral ens va permetre arribar a una maduració òptima i sana. La verema es va iniciar a finals d’octubre.
• ELABORACIÓ: Llevats espontanis i vinificació de cada bancal per separat en bótes de 500 i 300 litres. 14 mesos de criança en bótes velles de roure francès
>GRAU ALCOHÒLIC: 15% vol.

Nota de tast:
• COLOR: Net i brillant de color cirera amb rivet de tons púrpures.
• AROMA: La natura interpreta la complexitat com ningú i el Teixar n’és la viva demostració.Fruita vermella madura: grosella, móres i cirera.Qui sap esperar obté
la recompensa, i és que aquest vi s’obre i ens entrega uns anissos profunds que juguen amb les notes mentolades, a la vegada que un pebre negre es dibuixa al costat d’unes delicioses notes de regalèssia i herbes aromàtiques de sotabosc mediterrani, romaní i espígol.
• GUST: Aquest vi és un homenatge a la llum del Sol. Sense por a la maduresa gràcies al seu microclima únic, ens fa gaudir d’una boca àmplia i cremosa com si fos vellut. La seva fruita vermella juga a ser l’acompanyant d’un ventall de notes balsàmiques de les herbes medicinals del nostre entorn i de les notes especiades, amb una acidesa i tocs salins que es fonen en el conjunt.


Premis
96 punts Decanter 2019
Premi a la millor VINYA-VITICULTOR 2019

PVP APROX. 63,67€
Podeu comprar-lo aquí

VINYES DOMÈNECH, compromís amb la terra


Vins saludables que tenen l’essència del paisatge i la terra. 
En un entorn natural protegit i d’alt valor ecològic et preocupes per la terra amb una  intervenció respectuosa amb l’entorn. El maneig de les vinyes i els processos del celler per a no alterar l’ecosistema fan sens dubte que els vins siguin més saludables. És un compromís personal que certifiquem amb institucions i organismes independents.
Són Vins certificats en agricultura ecològica pel CCPAE, la petjada de carboni OCA, Bureau Veritas i per V-Label com a vins aptes per a vegans i vegetarians.

Saber-ne més
https://www.vinyesdomenech.com