Festa del Vi i la Verema a l’antiga de Poboleda

Un dia màgic al Priorat

Poboleda

Poboleda

Festa del Vi i la Verema

La Festa de la Verema amb més encant del país

verema a l’antiga a la vinya, esmorzar, mostra de vins i cellers del Priorat, dinar popular i activitats lúdiques en un paisatge que enamora

Redacció, 14 de juliol de 2023.
Segurament, la millor Festa de la verema que es fa al nostre país i als de l’entorn. El paisatge del Priorat, el caràcter de la seva gent, l’anar a la vinya amb els animals ( les mules, no gossos i gats ep!) a collir el raïm, la piada amb els peus nus, l’esmorzar popular. I després, la mostra de Cellers de la Vila i d’altres de la DOQualificada Priorat pels portals de les cases del carrer major, el dinar, els balls de la tarda. Un cop a la vida, si us plau, viviu-la i gaudiu-la. No n’hi cap d’igual!

Encara no tens plans per a aquest cap de setmana? El 9 de setembre vine a gaudir de la XXIII edició de la Festa del Vi i la Verema a l’antiga, a Poboleda, celebració que va néixer amb la voluntat de ser una festa popular i amb els anys s’ha anat convertint en tot un referent a la comarca.

Poboleda celebra aquesta festa que posa en valor la verema tal i com es feia antigament, en un dia que commemora la tradició vinícola de la població recreant la verema a l’antiga. Els actes tradicionals són l’eix de la festa, que comença a les 7h del matí i s’allarga fins ben entrada la matinada. La jornada estarà plena d’actes i activitats per a totes les edats, on el vi i la tradició vitivinícola en són protagonistes. Els carrers engalanats, l’anada a veremar a l’antiga, l’esmorzar, la piada, el tast de vins, la música en directe, el mercat d’artesania i els castells hi seran presents durant tot el dia.
Així doncs, la festa comença amb el repic de campanes i anant a veremar a l’antiga. En acabar la verema, es fa un esmorzar popular. Tot seguit, a la carretera, es fa la piada del raïm, que consisteix en trepitjar el raïm amb els peu nus en un cossiol per tal d’extreure’n most.

PROGRAMA
Per més informació:
http://www.poboleda.cat/

Poboleda

Després s’inicia la degustació de vins DOQ Priorat a les entrades de les cases pairals del carrer Major. Entre els socis de Priorat Enoturisme que hi participen trobareu al Celler Burgos Porta, Celler Pasanau, Costers del Priorat, Crivillé & Valls, Perinet, Vinícola del Priorat i Mas d’en Gil.
Al mateix temps, a la Raval hi ha una fira de productes artesans. A la tarda, es durà a terme una actuació castellera, acabant amb un ball de fi de festa al casal “La Closa” i amb un DJ al passeig de la carretera.
La festa està destinada a donar a conèixer les tècniques tradicionals, els estris i els animals que s’utilitzaven antigament en la collita del raïm i en l’elaboració del vi. Però també es tracta d’una celebració que inclou el tast i la venda de vins que es produeixen al Priorat, apreciats internacionalment com uns dels de més qualitat del món.
T’hi esperem!
http://www.poboleda.cat/el-poble/festa-del-vi-i-la-verema-lantiga

Sobre la Verema a Catalunya

No et perdis les activitats de verema a Catalunya que anem publicant a paisdevins!