Pago del Cielo de Torres llança el primer vi rosat

Celeste a l’estil dels claretes de Cigales

Celeste s’estrena en rosats amb un vi DO Cigales de Pago del Cielo

La marca completa la seva gamma amb vins que procedeixen de les denominacions d’origen castellanes més reconegudes en cada categoria

Redacció Barcelona, 22 de maig de 2024.
Celeste s’estrena en la categoria de rosats i ho fa amb un vi de la DO Cigales, inspirat en els tradicionals claretes. El celler Pago del Cielo, propietat de la Família Torres, completa així la gamma Celeste que ara inclou vins de les tres tipologies –negre, rosat i blanc– procedents de les denominacions d’origen de Castella i Lleó més reconegudes en cadascuna d’elles.

Celeste Rosé 2023 recull la tradició vitivinícola de Cigales, la regió al nord de Valladolid famosa pels seus rosats tradicionals o claretes, que es caracteritzen per ser una barreja de varietats negres i blanques i pel seu color viu i gust afruitat. L’enòleg Juan Ramón García ha volgut reinterpretar aquesta tradició a l’hora d’idear el nou vi de la gamma Celeste. Per això, ha seleccionat parcel·les de tempranillo d’almenys 40 anys, on també hi ha presència de varietats blanques, i ha realitzat una maceració de pells més llarga que en l’elaboració de rosats pàl·lids per dotar-lo de més color i cos.

Després de la fermentació en dipòsits d’acer inoxidable, el vi se sotmet a una criança d’un mes en antics dipòsits de formigó subterranis, una altra picada d’ullet a la tradició vitivinícola de la regió. El resultat: un vi d’un suau color salmó, complex i intensament aromàtic, on predominen els records de flors blanques, fuites de pinyol i notes d’anís. És sedós en el seu pas per boca, idoni per prendre com a aperitiu i també com acompanyament de plats de pasta, amanides i peixos amb salses suaus de tomàquet.


>> Celeste Rosé 2023 (DO Cigales) Es pot adquirir aquí.
Preu recomanat: 8,50€

Orígens de laa Marca Celeste

Celeste va sortir a la llum el 2005 de la mà de l’enòleg Juan Ramón García, al capdavant del celler Pago del Cielo des dels seus inicis. El seu nom i disseny evoquen els majestuosos cels estrellats de les nits de verema a la Ribera del Duero i avui és un dels vins de la DO amb més projecció internacional. Va ser el primer projecte vinícola de la Família Torres més enllà de Catalunya amb què va iniciar la seva expansió per les principals regions vitivinícoles espanyoles.

La marca Celeste va néixer amb un primer vi de tinto fino (com es coneix l’ull de llebre a la zona) elaborat a Fompedraza i emparat sota la DO Ribera del Duero. El 2020, als tres vins negres de Ribera del Duero (roble, criança i reserva), se’ls va sumar un verdejo de Rueda, elaborat a Villafranca del Duero i batejat com a Celeste Verdejo. Completa ara la gamma el nou Celeste Rosé de Cigales, la denominació d’origen més reconeguda en l’elaboració de rosats tradicionals a Castella i Lleó. Aquests cinc vins no només comparteixen marca sinó també l’emblemàtica etiqueta que plasma les constel·lacions de les nits de verema.

Pago del Cielo és el projecte vitivinícola de Castella i Lleó de la Família Torres, que se centra en les regions vitivinícoles més reconegudes en cada categoria de vins: Ribera del Duero per a vins negres, Rueda per a blancs i Cigales per a rosats. Tradició, compromís amb la qualitat i passió per la viticultura es conjuguen en aquest projecte liderat per l’enòleg Juan Ramón García, que es va començar a gestar el 2004 amb la compra un petit celler a Fompedraza, a la comarca de Campo de Peñafiel (Valladolid). També inclou el celler que Família Torres té a Villafranca del Duero, a Rueda, des del 2014. El projecte compta amb 45 hectàrees de vinya en propietat a Ribera del Duero i 20 hectàrees a Rueda. Pago del Cielo elabora els vins de tinto fino Celeste Reserva, Celeste Crianza, Celeste Roble i 62 Millas al Cielo, emparats en la DO Ribera del Duero, el blanc Celeste Verdejo (DO Rueda) i el nou Celeste Rosé (DO Cigales)

Saber-ne més?
>> www.torres.es/ca/vins/pago-del-cielo