Mulet Viticultors, #VidaPenedès

agricultura ecològica al Penedès

Mulet viticultors

“Som viticultors, microelaboradors, ens encanta la nostra feina i volem viure d’ella.”

Barcelona/Redacció, 28 de febrer de 2024

En Ferran Mulet em recull a la plaça de l’Esglèsia de Moja i em porta amb el cotxe a la nova vinya que han agafat en arrendament al bell mig del Parc Natural d’Olèrdola. Pel camí, m’explica els orígens de la família al Penedès, a La Torreta del Bous de Vilafranca, on han viscut i conreat el Mas i les terres en el règim de parcers de fa generacions. Ara amb l’amenaça d’un canvi de propietat que els genera incertesa i neguit, com l’atroç sequera que castiga les vinyes catalanes de fa ja tres anys.

Arribem a la nova vinya, vinya vella entre bosc i on les olors de pins i herbes ens donen la benvinguda. Allà en Pep i la Foix, son pare i sa germana, van fent la poda dels ceps. Una poda que com ens van repetint arreu, enguany és de “supervivència”, curta, d’un, dos borrons per mirar de salvar la planta encara que la producció sigui (encara) més minsa que la verema passada. “Una nova fil·loxera” ens diu en Pep, mentre comenta amb tristor que hi ha força ceps que ja s’han mort per aquesta inacabable manca de pluja. La bellesa del lloc, l’harmonia d’una vinya conreada amb tanta estima, enfosquida per la falta de les gotes de Déu, les gotes de la vida pel camp.

I malgrat tot, els Mulet, com tantes generacions arrelades a aquesta terra nostra generosa a voltes, cruel en d’altres, poden, mimen els ceps, segueixen endavant a la vinya i al celler, amb esperances i projectes per extreure el millor d’aquest tros de país que treballen com el millor dels jardins.


EN PRIMERA PERSONA: EL CELLER
Mulet és un microceller familiar situat al bell mig del Penedès, que neix amb la voluntat de dignificar la pagesia, posar-la en valor i fer de la vinya la protagonista dels nostres vins.

SOM PAGESOS
Fem viticultura ecològica i microelaborem una part de la nostra producció. Els nostres valors són el respecte a la terra, la natura i l’entorn.
Segell d’agricultura ecològica: CCPAE CT/2051/P

LA TISORETA
El nostre distintiu, representa la nostra filosofia de treball a la vinya mitjançant una agricultura ecològica i pràctiques biodinàmiques.

VISIÓ
Volem un Penedès on es preservi la cultura del vi, on es preservi el territori, on la vinya sigui molt més que un tros de terra conreada i on dignifiquem, valorem i respectem la pagesia com es mereix.

Saber-ne més?
Mulet Viticultors
muletviticultors@gmail.com
Tel. 93 892 44 22 Mòb. 647 997 198
La Torreta dels Bous – Vilafranca del Penedès – Catalunya

Vins de Mulet Viticultors

MACABEU
100% AGRICULTURA ECOLÒGICA
Fermentació espontània
. Vi brisat
Mínima intervenció
 D.O. Penedès

XAREL·LO
100% AGRICULTURA ECOLÒGICA
Fermentació espontània. 
Vi brisat.
 Mínima intervenció.
 D.O. Penedès

ULL DE LLEBRE
100% AGRICULTURA ECOLÒGICA
Fermentació espontània
. Vi de criança. Cupatge anyades 2018 – 2017 
D.O. Penedès

CABERNET FRANC
100% AGRICULTURA ECOLÒGICA
Fermentació espontània
. Criança 8 mesos en bota i 24 mesos en ampolla.
 Elaborat al Penedès