La Fita, Vins Personals

expressant cada terrer

Celler La Fita-Martí
Celler la fita

Vins precisos que transmeten una terra i un paisatge, #VidaPenedès

Barcelona/Redacció, 29 de febrer de 2024

EL PROJECTE
La Fita és el projecte personal del jove enòleg Martí Torrallardona (1993), arrelat a les 2 finques familiars de cada branca de la família: Can Patomàs a Sant Jaume Sesoliveres, 30 hectàrees que ara menen els seus tiets i Cal Nogués (12 Hs) de la branca materna, a Sant Sadurní d’Anoia.

Amb un llegat com aquest, no ens ha d’estranyar que en Martí faci el Grau d’ enologia a la URV de Tarragona. Allà el seu esforç es veu reconegut amb el Premi Jaume Ciurana, el que li permet viatjar fins a Mendoza (Argentina) per conèixer la verema a l’hemisferi sud.

A la tornada, farà la verema del nord a un dels cellers amb més renom del Priorat, Vall Llach. Seguirà després una enriquidora experiència en cellers de prestigi: Can Sumoi de Pepe Raventós, Weingut hirsch a Àustria on hi viu la verema centre-europea.
En tornar, vol viure l’experiència d’estar en contacte directe amb el consumidor de vins i treballa uns mesos a Cal Feru.
Actualment treballa d’enòleg a un dels Cellers de renom de Corpinnat, col·labora amb vins De Foresta i un altre celler emergent: Viladomat-Aragó, tot això, mentre tira endavant amb la nineta dels seus ulls: La Fita, Vins Personals.

Saber-ne més?
La Fita, Vins Personals
torrallardonamarti@gmail.com
664 89 31 72
Instagram : https://www.instagram.com/lafita_vinspersonals/
Sant Sadurní d’Anoia, Penedès
Vinyes Familiars de Cal Nogués i Can Patomàs

Vins de La Fita
La-Fita

ELS VINS
En Martí està obsessionat amb fer vins de mínima intervenció però precisos que transmetin l’origen del vi, el seu terrer i paisatge. És per això que cada en l’etiqueta de cada vi hi trobareu indicada la vinya d’origen.

L’any 2021 comença amb 3 vins:
>> Vinya de la Creu, de Cal Nogués, un macabeu que s’arrodoneix en Damajoana.
>> Sumoll de Cal Nogués, amb pas de 5 mesos per bótes velles de roure americà.
>> Xarel·lo de les granges, brisat, d’una vinya del Pep Mulet.

Al 2022 veuen la llum:
>> Els Arpiots: macabeu, xarel·lo i xarel·lo vermell.
>> Ancestral La Fita : 100% macabeu amb raïm de Cal Pantomàs i amb 6 mesos de criança.