Festa del Vi de Gandesa

Mostra de cellers elaboradors de la D.O.

La Nit de les Garnatxes Blanques torna a ser l’acte més destacat

Com a novetat d’enguany, els Cellers mostraran les seves propostes enoturístiques durant els dies de la Mostra de vins


Gandesa/Redacció Barcelona, 4 d’octubre de 2023.
Gandesa celebrarà els propers 3, 4 i 5 de novembre la ja tradicional i popular Festa del Vi, que enguany arriba a la seva 36a edició. Tres dies plens d’activitats per conèixer i també gaudir dels vins de la Terra Alta i la seua varietat estrella, la garnatxa blanca. Una festa que ja s’ha posicionat a les Terres de l’Ebre i comarques del voltant com una visita obligada per a tots els amants del vi i l’enoturisme.

L’any passat, el primer que recuperava la plena activitat després de la COVID-19, hi van assistir més de 10.000 persones i es van vendre 13.300 degustacions. Enguany la Festa del Vi manté tots els actes, on hi destaquen la Nit de Les Garnatxes Blanques (el divendres 3 de novembre) i la Mostra de Vins de cellers adscrits a la Denominació d’Origen Terra Alta (els dies 3, 4 i 5 de novembre), a més de la tradicional menjada de clotxa, el pregó i la jornada tècnica.

Com a novetat, durant els tres dies que durarà la celebració de la Mostra de Vins, els cellers participants podran exhibir les seves propostes enoturístiques, de manera que els visitants podran conèixer de primera mà les experiències que els productors i les empreses turístiques ofereixen als amants del vi.

Aquest any, el Consell Regulador de la Denominació d’origen terra Alta s’ha reincorporat a la comissió organitzadora de l’esdeveniment, amb la voluntat de tornar a unir esforços per continuar fent que la Festa del Vi de Gandesa sigui una de les cites de referència del món del vi al sud de Catalunya.

El cartell d’aquesta 36a edició s’inspira en les dues joies modernistes de la Terra Alta, els cellers cooperatius de Gandesa i el Pinell de Brai, bastits per l’arquitecte Cèsar Martinell, de qui enguany es compleix el 50è aniversari de la seva mort.

La Festa del Vi de Gandesa està organitzada per l’Ajuntament de Gandesa, El Consell Regulador de la Denominació d’Origen terra Alta, el Celler Cooperatiu de Gandesa i la Societat Unió Gandesa. Per obtenir més informació i adquirir les entrades pels diferents esdeveniments, es pot visitar el web 

Saber-ne més:
www.festadelvi.cat

NIT DE LES GARNATXES BLANQUES

La Nit gastronòmica de les Garnatxes Blanques

Com cada any, l’emblemàtica sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa acollirà una de les nits més sorprenents del panorama vinícola català en què les garnatxes blanques de la Terra Alta en són les protagonistes. Un sopar maridatge amb els vins de la comarca acompanyats pels plats del Restaurant l’Antic Molí, guardonat amb una Estrella Michelin.

Les entrades (codi QR) es podran adquirir a través d’aquest web a partir del 28 d’octubre a partir de les 09:00.

Us anirem informant oportunament d’aquest tràmit, així com del menú que s’oferirà, dels vins a tastar i dels diferents detalls.

LLOC: Sala de Premses del Celler Cooperatiu de Gandesa (accés per l’Avinguda de Catalunya).

DATA: Divendres 3 de novembre de 2023

HORA: 22 hores

PREU: 65 €