Nou Celler de Família Torres a Galícia

Família Torres creix a la DO Rias Baixas

Pazo Torre Penelas

Pazo Torre Penelas

Familia Torres, nou celler a Rias Baixas

Valdamor, nou celler de Familia Torres en Galicia

Família Torres consolida el seu projecte vitivinícola a Galícia amb la compra d’un nou celler
La família cellerera és present a Rías Baixas des de 2012 i elabora els albariños Pazo das Bruxas i Blanc Granit de Pazo Torre Penelas


Vilafranca del Penedès, 4 de juliol de 2022.
Quan es compleixen deu anys de l’arribada de Família Torres a Galícia, amb l’elaboració del seu primer albariño Pazo das Bruxas, i cinc de la compra del Pazo Torre Penelas, on vinifica el vi d’alta gamma Blanco Granito, la família cellerera del Penedès consolida el seu projecte vitivinícola a la Denominació d’Origen Rías Baixas amb l’adquisició d’un nou celler a la província de Pontevedra.

El nou celler està situat a Meaño, a poca distància de la pau, a la Vall de Salnés, la més coneguda de les cinc subzones que integren la DO. Es va construir el 1990 i operava sota el nom de Valdamor. Les instal·lacions ocupen una superfície de 3.000 m2 i inclouen les sales de recepció, elaboració i criança, a més de les zones d’embotellament i expedicions. També hi ha una zona destinada a oficines i un espai de tast i exposició.

Família Torres té previst adequar les instal·lacions perquè entrin en funcionament aquesta verema, amb l’objectiu d’augmentar gradualment la seva producció d’albariño davant la demanda creixent de països com els Estats Units, el principal mercat d’exportació del seu vi Pazo das Bruxas. La posada en marxa del celler, que dirigirà l’enòleg Víctor Cortizo, al capdavant del projecte gallec de Familia Torres des del 2017, suposarà la creació de llocs de treball locals i la possibilitat d’incorporar-hi viticultors de la zona.

Família Torres compta també amb el petit celler Pazo Torre Penelas, ubicat al pazo del mateix nom, la particularitat del qual són els dipòsits ovoides de granit per a la fermentació i criança del vi. A més de les 6 hectàrees de vinya situades al recinte del pazo, el celler està augmentant el seu potencial vitícola amb la plantació aquest any d’una vinya de 6 hectàrees a la subzona Ribera do Ulla i un terreny d’unes 8 hectàrees a la Vall de Salnés que plantarà el 2023. En total sumarà 20 hectàrees d’albariño, el raïm reina de Galícia.

Segons Miguel Torres Maczassek, director general de Família Torres: “al llarg d’aquests deu anys, hem anat consolidant el projecte de Rías Baixas, pensant en el territori, la seva història i les seves tradicions, convençuts del gran potencial d’aquesta regió i la seva projecció internacional . Amb aquest nou celler, podrem continuar creixent de manera sostenible i respectuosa”.

La trajectòria de Família Torres a Galícia culmina ara amb l’adquisició d’aquest nou celler que li permetrà augmentar la capacitat productiva a Rías Baixas.

www.torres.es

Albariño 100%

Pazo Das Bruxas

La cinquena generació de Família Torres, Miguel i Mireia Torres, va decidir implantar-se a Rías Baixas després d’iniciar els projectes de Ribera del Duero i Rioja. El 2012, va elaborar el seu primer vi d’albariño 100% amb el nom de Pazo das Bruxas, que avui es comercialitza a més de 40 països.

El 2017, Familia Torres va adquirir el Pazo Torre Penelas amb les seves 6 hectàrees de vinya per elaborar un vi singular de llarga criança. El pazo, situat al municipi de Portas, a Pontevedra, està catalogat com a patrimoni històric del s. XIV o XV i compta amb els elements típicament pacegos com l’horri, el colomar i la capella. Entre els seus propietaris, figuren personatges il·lustres com el conqueridor Ponce de León.

L’any següent, va construir un celler de petites dimensions sota la torre del pazo, on es van instal·lar innovadors dipòsits ovoides de granit gallec per a la vinificació i criança dels vins, amb l’objectiu de potenciar l’origen de la vinya que creix en sòls granítics i fer una picada d’ullet a la viticultura ancestral, quan el vi s’elaborava en cups rupestres tallats directament a la roca de granit.

Familia Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i aposta per la innovació. Avui dia, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per adaptar-se al canvi climàtic.
Des del 2008, la lluita contra l’emergència climàtica és un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Roda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia.
És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector, i de l’Associació de Viticultura Regenerativa, que promou un canvi de paradigma a les vinyes per convertir-les en grans embornals de carboni.
www.torres.es