Celeste Verdejo de Torres

Celeste Verdejo de Pago del Cielo

Pago del Cielo

Juan Ramón García, creador de Celeste Verdejo

Bodegas Pago del Cielo

Celeste Verdejo 2019, el nou Rueda de Pago del Cielo

L’enòleg Juan Ramón García crea un vi fresc i intensament aromàtic de les parcel·les de verdejo més properes al riu al seu pas per Villafranca del Duero

Villafranca del Duero, 14 de julio de 2020.
De les vinyes en propietat més properes al riu Duero, neix Celeste Verdejo (DO Rueda), un vi blanc de perfil modern, que destaca per la seva frescor i intensitat aromàtica. Arriba al mercat amb l’anyada 2019, per gaudir-lo aquest estiu com un aperitiu o acompanyament de tota mena de plats com amanides, peix o marisc, gràcies a les seves delicades notes vegetals.

Aquest és el nou projecte del celler Pago del Cielo, propietat de la Família Torres a Ribera del Duero i ara també a Rueda. La finca i el celler estan situades al municipi de Villafranca del Duero, al marge esquerre del riu, de considerable amplada i cabal en aquest punt, on es troben els primers contraforts de la vall amb vessants suaus i bonics meandres.

La ubicació de les parcel·les de verdejo properes al riu, l’orientació nord d’algunes d’elles i els sòls pedregosos, de grava argilosa i còdols propis de la llera del riu, accentuen l’expressivitat del raïm de verdejo, que mostren aquí aromes més intenses.
L’anyada 2019 va estar marcada per l’escassa quantitat de pluja acumulada fins a la primavera. Els inicis de l’estiu es van caracteritzar per nits força càlides que van fer que baixés la producció i avancés la verema. El monovarietal Celeste Verdejo 2019 compta amb la certificació V-Label (apte per a vegans).
Preu recomanat: 6,75 €

Compra online: https://www.torres.es/

Essència 100% Verdejo

Segons l’enòleg Juan Ramón García, “la nostra obsessió ha estat potenciar la frescor i el nivell aromàtic d’aquesta peculiar verdejo dels vessants propers al riu”. Per això, s’han seleccionat meticulosament les vinyes i s’ha realitzat una elaboració molt suau i respectuosa per mostrar el caràcter de la varietat en aquesta zona concreta de la DO Roda i dotar el vi de més complexitat.

“El resultat aromàticament és molt intens: per una banda, trobem elegants notes vegetals de fonoll o anís, i de l’altra, interessants notes cítriques de llimona o pinya. A la boca, és un vi molt fresc amb pas amable i notes llamineres de mango i préssec”, assenyala Juan Ramón García

Celeste

Celeste va sortir a la llum el 2005 de la mà de l’enòleg Juan Ramón García, al capdavant del celler Pago del Cielo des dels seus inicis. El seu nom i disseny evoquen els majestuosos cels estrellats de les nits de verema a la Ribera del Duero i avui és un dels vins de la DO amb més projecció internacional. Va ser el primer projecte vinícola de la Família Torres més enllà de Catalunya amb què va iniciar la seva expansió per les principals regions vitivinícoles espanyoles. La gamma Celeste se centra a les regions vitivinícoles de referència Ribera del Duero i Rueda i la componen quatre vins: Celeste Crianza, el vi insígnia del celler Pago del Cel amb presència a més de 50 països; Celeste Reserva, una petita producció procedent de vinyes pròpies; Celeste Roble, el negre més jove elaborat amb ull de llebre 100%, com els dos anteriors; i Celeste Verdejo, el primer vi blanc de la col·lecció.

Bodega Pago del Cielo

Celeste Verdejo

Celeste Verdejo

El monovarietal Celeste Verdejo 2019 disposa de la certificació V-Label (apte per a vegans).