Experimenta a Barcelona el millor de Perelada

‘Perelada 100 – Els sentits de la història’

100 anys de Perelada

Germans Suqué

Tast immersiu

Perelada 100

Perelada celebra el centenari portant alguns dels millors tresors de l’Empordà al Centre d’Arts Digitals IDEAL

Una mostra immersiva permet entrar al Castell Perelada, passejar pel claustre medieval i la biblioteca o sobrevolar les vinyes més espectaculars de l’Empordà


Peralada, 4 de maig 2023.

EXPERIÈNCIA IMMERSIVA
Perelada i el Centre d’Arts Digitals IDEAL traslladen una part de l’Empordà (Girona) a Barcelona durant tres dies (5, 6 i 7 de maig) amb ‘Peralada 100 – Los sentidos de la historia’. Es tracta d’una mostra immersiva que proposa un autèntic viatge virtual al món de Perelada: el castell icònic del segle XIV i les col·leccions d’art i llibres d’incalculable valor que amaga, les millors imatges dels seus màgics festivals de música, o els espectaculars paisatges de les vinyes. També inclou una part expositiva amb peces d’art de gran valor traslladades des de la biblioteca i el museu del castell i un tast de vins immersiu i inèdit.

PERELADA 100 – ELS SENTITS DE LA HISTÒRIA
La mostra és una iniciativa de Perelada (empresa familiar que inclou el celler, el festival de música i el castell entre una àmplia proposta d’oci i cultura) amb motiu del centenari. A la presentació, Javier Suqué, president i copropietari juntament amb els seus germans, ha destacat que “Celebrem 100 anys amb un viatge virtual a Perelada, obrint les portes i compartint tot el llegat artístic, els paisatges i el festival de música. Però ho fem amb la mirada posada en el futur i amb l’ambició de consolidar-nos com un destí d’oci i cultura realment únic a Europa i continuar enfortint la marca Empordà”.
Miguel Suqué ha destacat alguns dels tresors que es poden veure a la mostra, com un incunable, capitells del segle XII, pintures religioses i, també, curiositats com una peça d’un Hispano Suïssa, la marca fundada per Damià Mateu. Per part seva, Isabel Suqué ha explicat que, en algunes passades, la mostra inclourà un tast del festival, amb actuacions en directe del director d’orquestra Marc Timó, o del ballarí Botes Seva, Premi Carmen Mateu 2023.
Perelada 100 – Els sentits de la història és una creació d’IDEAL Barcelona i la productora Layers of Reality.

Viure l’EMPORDÀ amb els 5 sentits
Des de les sales immersives d’IDEAL, les arts digitals traslladaran el visitant a l’Empordà. La veu de la tramuntana, símbol empordanès, conduirà el visitant per diferents espais, com el claustre gòtic del segle XIV del Convent de Carme, els espectaculars jardins de Peralada que acullen el festival de música, l’increïble paisatge de Garbet, amb els ceps situats en amfiteatre mirant al Mediterrani, o la biblioteca del Castell, amb més de 100.000 exemplars de gran valor, alguns incunables. A cadascun d’aquests espais, el visitant podrà tastar un dels vins més icònics de Perelada. En una altra sala, i amb l’ajuda d’ulleres de realitat virtual, el visitant anirà per l’interior del nou celler, inaugurat el 2022 i elogiat per la seva arquitectura innovadora i integrada al paisatge.

A la part expositiva, es mostren alguns tresors de Perelada traslladats des del museu, la biblioteca o l’església del castell. Entre altres, un capitell i un cap de Sant Pere esculpits al segle XII pel Mestre Cabestany; pintures religioses del segle XV de Hans Memling i Petrus Christus II; dos llibres incunables (La cosmografia de Ptolemeu, imprès el 1482) i Crònica de Nuremberg (imprès el 1493); peces de la col·lecció de vidre del segle XV; o els vestits que lluïen la Reina i Rigoletto a l’òpera The Fairy Queen d’Henry Purcell, representada al festival el 2022.

Saber-ne més?
https://perelada.com

UN SEGLE PERSEGUINT UN SOMNI

100 ANYS D’UN SOMNI: FER GRANS VINS A L’EMPORDÀ
La història de Perelada va començar fa cent anys, quan la família Mateu va comprar el Castell de Peralada i el monestir adjacent i va decidir revitalitzar la llarga tradició vitivinícola de la zona. Els primers vins, elaborats al celler i les caves sota el monestir, van anar enamorant el públic i personatges de renom com Eisenhower o el mateix Dalí. Als 60, l’èxit del Xampany Rosat Castell de Perelada marcaria una fita històrica, mentre Miquel Mateu i el seu gendre Artur Suqué impulsaven l’expansió de la marca i començaven a comprar finques per tenir vinya pròpia.

Als 90, Javier Suqué Mateu, fill d’Artur Suqué, agafa les regnes del negoci, liderant l’expansió i modernització dels vins i caves Perelada, amb una aposta per la qualitat. El mateix any neix el seu primer vi de gamma alta Gran Claustre i, a la mateixa dècada, neixen el primer vi de finca de Perelada, Malaveïna, un dels més emblemàtics del celler, i Garbet, multipremiat i considerat entre els 10 millors vins de Catalunya.

2022 marca una nova fita amb la inauguració del nou i innovador celler de Perelada, el primer d’Europa que obté el certificat LEED® Gold, un dels reconeixements de sostenibilitat més prestigiosos a nivell mundial.

Avui, el complex de Peralada en conjunt està format pel Castell de Peralada i el Monestir del Carme, amb la seva església i claustre gòtics del segle XIV, el museu del vi i la col·lecció de vidre i ceràmica, la sala Hispano-Suïssa, l’excepcional biblioteca, els jardins, l’Hotel Peralada 5, el Wine Spa, el Golf, el prestigiós Festival de Música de Peralada, el Casino Peralada i quatre propostes gastronòmiques: el restaurant Castell Peralada (1Michelin), el restaurant El Olivo, el restaurant Shiro by Paco Pérez i el wine bar gastronòmic Celler 1923, situat al mateix celler.

Sobre Perelada

Fundada el 1923 per Miquel Mateu Pla, Perelada va revitalitzar la tradició vinícola de l’Empordà des dels seus orígens. Una cultura del vi que a Peralada es remunta al segle XIV, quan els frares carmelites del Convent del Carme produïen vi per abastir tota la regió.

Gràcies a l’esforç de tres generacions de la família Suqué Mateu a plantar i adquirir vinyes seleccionant les millors finques de la comarca, formant un equip d’enòlegs de gran prestigi i invertint en desenvolupament i investigació, Perelada ha pogut construir una oferta de gran personalitat capaç de satisfer els gurmets més exigents, d’obtenir el reconeixement de la crítica internacional i d’aprofitar al màxim l’enorme riquesa vitivinícola de l’Empordà.

Avui, Perelada s’ha consolidat entre els cellers de més qualitat, carisma i tradició del nostre país i ha permès que l’Empordà, la regió vinícola més antiga de la Península, hagi experimentat un ressorgiment espectacular.