Eudald Massana Avi Ton 2022

Etiquetes

Vi blanc de Finca Qualificada DO Penedès

El primer vi de la varietat autòctona Xarel·lo en assolir la categoria de Vi de Finca Qualificada
i un homenatge al pare de l’Eudald Massana

Barcelona/Redacció, 1 de desembre de 2023.
Blanc 2022. DO Pededès.
Varietats
100% Xarel·lo de vinya vella
Vi de Finca Qualificada procedent de la vinya de l’Avi Ton, plantada amb la varietat Xarel·lo el 1945 per Ton Massana, 8a generació de la família a la finca. És una vinya de més de 78 anys amb molt baixa producció i de terrer calcàri.


Nota de Tast
Vi de color daurat pàl•lid amb tonalitats brillants. En nas, els aromes florals,fruites madures (pinya, codony, compota) i torrats.. En boca notes minerals i característiques especiades particulars de la Xarel·lo de vinyes velles. És un vi equilibrat amb cos; glicèric i untuós, al igual que fresc.

Maridatge
Canelons d’aviram (capó, pularda) peix al forn, caldereta; arrossos amb carn.
Alcohol:12,5º
Serviu entre 10-12ºC.
PVP aprox. 27€
92 punts

Eudald Massana, ecologia i biodinàmica com a pilars

Busquem l’equilibri amb el medi i tots els seus actors. La Lluna i els diferents estats biodinàmics del cosmos influeixen en les feines a la vinya. Creiem i respectem la natura i el seu equilibri. Volem formar-ne part. És per això que apostem pel cultiu ecològic i biodinàmic.

Les nostres 4 regles d’or
>>L’agricultura ecològica
Ens permet un respecte ple amb el medi ambient, ja que no utilitzem ni herbicides ni insecticides ni productes de síntesi.
>>L’agricultura biodinàmica
Busquem l’equilibri biològic de les plantes i la natura, és per això que respectem el seu cicle, en harmonia amb el medi i la seva diversitat. 
>>L’equilibri de les plantes
És l’efecte fulla-fruit, és a dir, l’equilibri de la fruita amb la seva pantalla foliar per aconseguir una bona fotosíntesi.
>>L’equilibri dels residus
Retornar al seu lloc els residus que generem, aconseguint fer un cicle tancat dins la finca i convertir-nos, així, en una empresa sostenible.

Saber-ne més?
Eudald Massana