Paleotast a Can Llopart

Fusió entre enoturisme i paleontologia

Paleotast a Can Llopart

Patrimoni arqueològic i cultura del vi a Llopart

Les caves Llopart i l´Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de l´Universitat Autònoma de Barcelona han preparat conjuntament una activitat cultural que pretén apropar als enoturistes al passat prehistòric del Penedès

Subirats, 16 d’abril de 2024.
Isaac Casanovas i David Basanta, són els caps de l´equip de paleontòlegs que treballa cada estiu en el jaciment dels Casots-Subirats. Aquest jaciment va ser declarat Bé Cultural d´Interès Nacional i està considerat un dels més importants del Miocè a nivell Europeu. En aquest indret s´hi ha trobat milers de fòssils corresponents a més de 70 espècies diferents, algunes de noves per la ciència.

Arrel d´una visita a les caves Llopart ambdós equips van entrar en contacte i varen dissenyar una activitat per donar a conèixer tota aquesta riquesa històrica combinant-la amb una activitat de senderisme i tast de vins.

El participants en la jornada podran gaudir d´una activitat molt educativa mentre descobreixen el paisatge, l´entorn vinícola de l´Heretat Can Llopart de Subirats i els vins de la casa.

Programa Paleotast a Llopart -11 de maig 2024

Paleotast a les Vinyes Llopart
Jornada de vinyes, vins, paleontologia i natura
ACOMPANYA’NS PER OBRIR UNA FINESTRA AL PENEDÈS DE FA 16 MILIONS D’ANYS


Programa:
·Descobrirem tot caminant les traces del passat en el paisatge.
·Ens endisarem a la terra en un paratge desconegut i molt singular.
·De la mà del paleontòleg Isaac Casanovas coneixerem i tocarem les rèpliques dels fòssils d’animals trobats a Subirats com ara cocodrils, mastodons, el gos-ós Amphicyon o l’Ampelomeryx.
·I degustarem els vins i escumosos de Llopart acompanyats d’un tast de gastronomia local enmig d’un espectacular Espai d’Interès Natural.
Serà una jornada única. No te la perdis!

ÚNICA DATA: 11 de maig 2024
Hora d’inici: 10.00h
Hora de finalització: 13.30h
·Durada: 3h 30 min
Preu:
·Adults: 46,00€ per persona
·Menors entre 14 i 17 anys: 32,00€


CAL TENIR EN COMPTE:
·Recomanem vestir amb roba i calçat còmode.
·La caminada entre vinyes serà de 5 ́5 km en total de nivell molt fàcil.
·Donades les serves característiques no es recomana aquesta activitat a persones amb mobilitat reduïda ni a menors de 14 anys.
·Pots comprar les teves entrades a: www.llopart.com/activitats/
·Places molt limitades.


Comprar entrades:
Paleotast a Can Llopart- 11 de maig 2024

Sobre Heretat Llopart

Llopart és un celler familiar històric situat a les muntanyes de Subirats. La família Llopart és una de les estirps amb més tradició vinícola al Penedès, que s’inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí del 1385. Les seves 102 hectàrees de vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d’Ordal, a una alçada entre 240 i 420m sobre el nivell del mar.

Part de la finca, amb vinyes velles plantades fa gairebé 90 anys, es troba en una àrea inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN). El celler s’ha especialitzat en l’elaboració de vins escumosos, fent un èmfasi especial en les llargues criances i el Brut Nature, i compta també amb una línia de vins tranquils i most ecològic. Llopart és membre cofundador de Corpinnat, la marca col·lectiva que distingeix els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòctona, 100% ecològic, veremat a mà i vinificat a la propietat.