Verema en primera persona a Oriol Rossell

Vinya, piada de raïm i tast

Oriol-Rossell

Oriol Rossell

Verema al Penedès

Viu la verema al cor del Penedès

Visita al celler, vinya, tast de raïm, piada del raïm…

Cal Cassanyes, Baix Penedès/Redacció, 5 d’agost de 2023.

ORIOL ROSSELL
VEREMA EN PRIMERA PERSONA
Viu la verema a l’antiga en primera persona. Farem una visita al celler i a l’entorn de la masia, seguidament anirem a la vinya, farem un tast del raïm a la vinya i el collirem a mà, tal com feien els nostres avantpassats i tal com ho seguim fent a dia d’avui. Un cop collit, trepitjarem el raïm, embotellareu el most i dissenyareu la vostra pròpia etiqueta. Acabarem amb una copa de cava i un aperitiu. Preu: 35€ per persona (mínim 4 persones o a partir de 140 euros per visita )

El preu és de 35€ per persona.

Viu la verema a l’antiga en primera persona.
DIES Dijous, Dimarts, Dimecres, Dissabte, Diumenge, Divendres
DURACIÓ 120 min
HORARI Agost i setembre: 11:00h entre setmana i 19:00h divendres i dissabte
INCLOU visita al celler, tast de raïm, experiència verema (collir, trepitjar, embotellar, etiqueta), copa i aperitiu.

https://www.oriolrossell.com/verema-en-primera-persona/

Propietat Cal Cassanyes
SANT MARÇAL
Tel. + 34 977 67 10 61
oriolrossell@oriolrossell.com

ORIOL ROSSELL

LA FINCA D’ORIOL ROSSELL
LES NOSTRES VINYES – EL TERRER
Els sòls de la finca de Cal Cassanyes són calcaris, majoritàriament de textura sorrenca i llimosa, ideals per a l’ elaboració de vins de qualitat, fins i delicats. Tot i tractar-se d’ una finca unitària, hi trobem una gran diversitat de terrenys. Des de terres més fines i pobres al nord, passant per les més profundes i fèrtils al centre, fins a les més gravenques i pedregoses al sud. Una combinació ideal per a l’elaboració de vins blancs i per dotar d’estructura i color als vins negres.

VITICULTURA ECOLÒGICA
A Oriol Rossell produïm vins i caves de finca. Utilitzem aquesta denominació perquè tot el raïm prové de vinyes pròpies i cadascuna d’elles té assignat una producte determinat dels diversos que elaborem a la propietat. La nostra aposta per la qualitat s’esdevé també pel compromís envers les practiques ecològiques. Totes les nostres vinyes tenen el certificat que atorga el Consell Català de Producció Agrària Ecològica, amb el numero d’operador CT/3013/P. Tot el conreu és de secà, aplicant a la vinya cobertes vegetals, podes en verd, aclarit de raïms i verema manual, segons les necessitats de cada producte.

VEREMA I SELECCIÓ DELS RAÏMS
Les nostres vinyes es troben al voltant de la masia i el celler; això permet un transport molt ràpid del raïm a les nostres instal·lacions. El transport es realitza amb caixes i vagonetes de poca capacitat amb l’objectiu de no deteriorar els gotims. Un cop arribats al celler s’aboquen en una taula de selecció que permet fer-ne una tria, tot retirant fulles, insectes i grans de raïm que no presentin el millor aspecte, amb l’objectiu de preservar la màxima qualitat en l’elaboració dels nostres vins.

EL XAREL·LO, LA NOSTRA VARIETAT MÉS SINGULAR.
És la varietat reina de cal Cassanyes. Establerta al Penedès des de fa centenars d’anys, a la nostra finca tenim vinyes velles, amb més de mig segle d’antigor, que produeixen aquest raïm. El xarel·lo sempre ha estat, a més, el predominant en els cupatges dels nostres caves. Actualment no n’elaborem cap que no contingui, com a mínim, el 50% del seu vi. La capacitat de criança, una acidesa òptima i la frescor que manté són les característiques principals que el fan imprescindible.
LES NOSTRES CAVES
A les nostres caves guarden repòs les nostres ampolles. Un cop a finalitzat tot el procés de segona fermentació, les mares que s`han generat romanen dins i
aquest contacte dels llevats amb el vi escumós durant anys, és el que conferirà unes característiques singulars a cada elaborat.

Sobre la Verema a Catalunya

No et perdis les activitats de verema a Catalunya que anem publicant a paisdevins!