El celler Bufadors s’incorpora a Corpinnat

dotzè celler en la marca col·lectiva de vins escumosos de qualitat

Bufadors, nou celler Corpinnat

La marca col·lectiva de vins escumosos de qualitat CORPINNAT creix amb la incorporació del nou celler Bufadors

El projecte familiar de Ton Mata i Encarna Castillo és el dotzè celler que se suma a la marca col·lectiva de vins escumosos de qualitat

Torrelavit, 19 d’octubre de 2023.
La marca col·lectiva de vins escumosos de qualitat CORPINNAT creix amb la incorporació d’un nou celler. Es tracta de Bufadors, un petit celler familiar de Ton Mata i Encarna Castillo, situat a Can Rossell de la Serra, Torrelavit. Aquest dijous s’ha celebrat a la seu del celler un acte de benvinguda on hi han participat representants de totes les marques que avui integren CORPINNAT. Bufadors és el dotzè celler CORPINNAT, juntament amb Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut i Pardas.  

El projecte Bufadors, amb vinyes de cultiu ecològic i biodinàmic properes al celler, va començar l’any 2013 amb la idea de fer un pas més en els escumosos de terroir. “Vins que segueixen una interpretació molt lliure del mètode tradicional”, assegura Ton Mata. La segona fermentació en ampolla es fa amb most fresc de la vinya pròpiai de la mateixa anyada. No s’utilitzen llevats comercials. No hi ha cap tipus de filtració, ni clarificació, ni estabilització i no s’utilitzen sulfits afegits. La criança en ampolla es fa amb tap de suro natural i es desgorja a mà sense congelar.  Tot un repte fascinant  de vins de llargues criances, delicats i transparents  que defineixen l’esdevenir de cada anyada, conclou Mata. 

Més informació
https://www.corpinnat.com/esdeveniments