Tarroné Anyada 2024

seguim l’anyada a la Terra Alta

Laia Arrufí (Cellers Tarroné)

Parcel·la de garnatxa blanca de la Partida de Trufes

el quallat de la garnatxa

vinya de garnatxa blanca d’on prové el Sisquera Selecció blanc

Batea /Redacció, 5 de juny de 2024

El celler Tarroné, ubicat al nucli urbà de Batea, defineix perfectament l’esperit d’aquesta bodega terraltina; un disseny modern i funcional assentat sobre l’edifici que ha vist amb el pas dels anys el creixement del projecte.

A dalt, a les oficines, el bon ambient, l’esperit i la il·lusió amb que treballen es nota a l’instant. Entre l’Imma, la Mercè i la Laia (ep, la primera Laia de Batea!) decideixen la vinya que anirem a veure: una parcel·la de garnatxa blanca de la Partida de Trufes de gairebé 30 anys- plantada l’any 1995- i d’on surt un dels vins més senyers de la casa: el Sisquera Selecció.

La Vinya
Emparrada , amb un sòl típic de panal i entre altres bancals i clapes de bosc, la vinya presenta un aspecte magnífic, resultat del bons temps i el reg de suport.
La Laia em comenta que el quallat s’ha endarrerit uns dies a conseqüència del fred de finals de maig però que les perspectives les fan ser optimistes per a la collita d’enguany. Sempre i quan, el temps ens acompanyi, es clar.

Saber-ne més?
>> web:
Cellers Tarroné
>>
https://www.instagram.com/cellerstarrone/

Cellers Tarroné, Sisquera Selecció

D.O. Terra Alta
Varietats
Garnatxa blanca (100%)
Criança
6 Mesos en bótes de roure
Grau 13,5%
Temperatura de Servei
8-10º
Elaboració
Fermentació alcohòlica controlada, es realitza en depòsits d’acer inoxidable, després es passa en barriques de roure francès on farà una criança de 6 mesos amb les lies fines. Es fan battonage periòdics, que aporten untuositat i sedositat al vi.
Verema
Verema manual, al punt òptim de maduració, selecció de les vinyes velles de garnatxa blanca.
Nota de tast
Vista: Vi blanc, amb tonalitats daurades i reflexos pàl·lids. Moviment rodó amb bona densitat. La llàgrima cau lentament per les parets de la copa.
Nas: Aromes delicats de flors blanques i fruites de carn blanca, va evolucionant a mesura que s’oxigena cap a préssec, albercoc madurs. De fons, hi ha sensacions del pas per barrica del vi. És un nas complex i ple d’harmonia.
Boca: Untuós i dens. Pas ferm en boca. Sedós. No deixa indiferent. Amb bona acidesa, el que dona llargada al vi. Un post gust llarg i profund, en què tornen les aromes a les fruites de pinyol però amb més presència encara.

Maridatge
Ideal per acompanyar arrossos de peix i marisc, també risottos, pasta amb salsa de formatge o bolets. Peixos grassos i fumats com el salmó. També amb carns blanques guisades.

PVP aprox 11 €
>>>Pots comprar-lo aquí.