Rosendo Esteve Anyada 2024

seguim l’anyada a la Terra Alta

Els germans Esteve Meix (Rosendo Esteve)

Finca El Mas

el quallat de la garnatxa blanca

una vinya de garnatxa blanca d’on prové el vi blanc Verdala

Gandesa /Redacció, 5 de juny de 2024

Rosendo Esteve és la història de 4 generacions de pagesos i viticultors de Gandesa que treballen la vinya i elaboren vins a la Terra Alta de manera ininterrompuda des de 1952.

Així l’avi i besavi de les actuals generacions a càrrec del celler – el primer Rosendo Esteve-, viticultor decideix començar a fer vi i construeix el seu celler al cor de la capital terraltina. Seran vins amb una marcada personalitat fruit de la passió i esforç que hi posa.

Rosendo Esteve en l’actualitat
A dia d’avui el seu net, Rosendo Esteve Meix i els seus besnets, Rosendo i Albert, són els que menen vinyes i celler.
Les vinyes majoritàriament són de les varietats pròpies de la Terra Alta: Garnatxa, Garnatxa Blanca, Macabeu i Carinyena.
Fins l’any 2016 el vi del celler es venia a doll o engarrafat, però aquell any els 2 germans Esteve Boira, decideixen començar a embotellar els seus vins. Primer, elaboren la gamma “Dos Germans” de vins joves, dos vins blancs, un rosat i un de negre.
Després sortiran al mercat la gamma “Verdala” de vins de criança, un de Garnatxa blanca i un de Garnatxa negra.

La Finca El Mas
Visitem la Finca El Mas a la banda nord de la rodalia de Gandesa. D’aquesta parcel·la en surt la Garnatxa Blanca que es vinifica per fer el Verdala Blanc criança. És una finca en un terreny elevat en forma de vall amb bancals a diferent alçada, ben ventilats pels vents de la comarca. Els sòls són argilo-calcaris a la zona més fonda de la vall i el típic panal de la Terra Alta als bancals de dalt. Per sort, la finca té reg de suport vital amb les sequeres que hem suportat fins ara.
Les vinyes estan emparrades per afavorir la seva aireació i un correcte estat d’insolació i sanitat del raïm, però la verema és manual i els rendiments volgudament baixos, al voltant d’uns 6000kg/ha.
Gràcies al reg, la brotada i quallat de la vinya han estat satisfactoris i de moment, les perspectives són bones de cara a la verema.



Saber-ne més?
>> web:
ROSENDO ESTEVE
>>
https://www.instagram.com/rosendoesteve_vins.i.olis/

,

Rosendo Esteve, Verdala Blanc Criança

Tipus: Vi blanc.
Varietat: 100% Garnatxa Blanca.
Anyada: 2022
DO Terra Alta

ELABORACIÓ
La vinya està plantada en sòls pobres que ens aporten a la planta la capacitat de créixer de manera gradual i lenta, sense donar lloc a desenvolupaments vegetatius excessius. El resultat són raïms petits i concentrats.
Verdala Blanc està elaborat amb Garnatxa Blanca de vinyes velles seleccionades. Fermentació en acer inoxidable i posterior criança de 6 mesos amb roure francès.

NOTA DE TAST
PERFIL VISUAL
Color daurat brillant intens.
CARÀCTER OLFACTIU
Molt bona complexitat aromàtica recordant les fruites madures, mel, codony, almívars i un toc final a hidrocarbur.
 CARÀCTER GUSTATIU
En boca destaca pel seu volum i estructura, aportant una acidesa integrada i elegant. Sobresurten les notes a brioixeria gràcies al treball de criança amb lies. Aquí es reflecteix la maduració òptima del raïm aconseguint un vi fi i elegant.

Maridatge
Aquest vi marida amb formatges curats, foie-gras, peixos grassos com la tonyina i el llobarro, arròs negre i carns blanques o vermelles.

PVP APROX. 14€
>> Podeu comprar-lo aquí