Raimat Anyada 2024

seguim l’anyada la Clamor de Raimat

Jordi Civit (Raimat)

Finca La Clamor de Raimat

el quallat de l’albariño

Vinya plantada amb varietat albariño d’on prové el Raimat Albariño Saira Ecològic

Raimat /Redacció, 18 de juny de 2024

Amb en Jordi Civit, director de viticultura de Raimat ens adrecem a la parcel·la 45 de la zona de La Clamor on hi farem el seguiment d’aquesta vinya d’albariño al bell mig del Segrià.

La vinya plantada l’any 2002, en espatllera, sorprèn per la seva exuberància. En Jordi m’explica que l’han de treballar amb cura per aconseguir el millor equilibri entre el vigor de la planta i la qualitat del raïm. Un fruit de gotims ben petits que arriben als 100gr/gotim de mitjana.
Són sòls pobres argilo-calcaris amb suaus ondulacions al llarg de la finca. Amb el creixement vegetatiu de la planta i segons l’orientació (est-oest), tiren sarments amunt o els deixen cap avall fent paret vegetal per aconseguir un millor equilibri en la maduració del fruit a les 2 bandes.

Partial Rootzone Drying
La vinya té reg assistit però amb aquesta tècnica millorada que juga amb una doble conducció de l’aigua a cada costat de la línia dels ceps. Segons la fase de creixement/maduració de la planta, es pot regar tot l’espai entre cep i cep, o alternar-ho, un tros sí, un tros no. Amb això, s’aconsegueix un estalvi del 40% de l’aigua emprada. L’aplicació a la vinya d’aquesta tècnica, va ser el treball de final de carrera del Jordi Civit.

Anyada 2024
Tal i com m’explica el Jordi, la zona de Raimat es caracteritza per la seva poca pluviometria i per això, disposar de reg és essencial per al conreu. Malgrat tot, enguany la pluja caiguda és la d’un any normal, lluny de la sequera dels 2 anys anteriors.
Han fet poda de respecte i no fan esporga sinó que practiquen el maneig de l’emparrat per assolir una collita de qualitat alta.

La sostenibilitat
Mentre circulem per les vinyes, un munt de fauna es deixa veure a ple dia: conills, falcons, alguna cigonya…el conreu ecològic i el respecte per la natura fan que aquest lloc sigui un santuari de vida salvatge.
Per acabar, en Jordi m’explica la novedosa tècnica que apliquen amb els tractaments de fitosanitaris ( contra l’oïdi i d’altres) que consisteix en anar recollint el producte sobrant que regalima de les fulles per tornar-lo a utilitzar-
Alhora també estan fent un estudi d’aplicació de llum U.V contra els fongs a la mateixa vinya.

Saber-ne més?
>> web:
Raimat
>>
https://www.instagram.com/raimatvinos/

Saber-ne més de Raimat a paísdevins?
>> https://paisdevins.com/raimat-renova-la-certificacio-de-sostenibilitat/

Raimat, Raimat Saira Albariño
Raimat Albariño Saira


La finca de Raimat es troba en un entorn de naturalesa únic, envoltada de vinyes sostenibles i emmarcada en un ecosistema que és el paradís per a les aus de la zona. Per això, a Saira, un poble proper a Raimat és molt freqüent veure nius de cigonyes, i d’aquí neix el nom de Raimat Saira Albariño.


Aquest vi blanc posseeix intenses aromes a fruites tropicals, cítrics i notes de flors blanques molt típiques de la varietat albariño. El seu volum, frescor i extensió a la boca el fan ser un vi molt gastronòmic, i si això ho unim als seus 92 punts rebuts per James Suckling el 2020 sabem que estem davant d’un deliciós vi blanc.

D.O. Costers del Segre
Varietats
Albariño (100%)
Tipus de vi
Vi blanc amb certificació ecològica
Grau 12%
Temperatura de Servei
6º-8º

Nota de tast
Brillant, groc palla amb reflexes verdosos. En nas, té gran complexitat aromàtica; apareixen aromes minerals a l’inici amb complements de flors blanques, fruita tropical, com el mànec, de pinyol, com la nectarina i una part més cítrica madura, d’aranja.
En boca, és un vi ampli, ple de textura i de caràcter continental. Sensació fresca a principi de boca, amb una mitja boca més voluminosa i un final llarg i refrescant. Les notes que trobem al nas es repeteixen a la boca, apareixent en diferents parts del recorregut. Primer apareixen les més cítriques, al mig les minerals amb tocs de mànec i al final les flors blanques i matisos de meló.

Maridatge
Complement perfecte de plats típics que contenen carns blanques, peix, marisc, arrossos i pastes. Ideal per a cuines asiàtiques com la japonesa i tailandesa, tempures, verdures a la planxa, també per a aperitius com anxoves, escopinyes, esquitxada de pop, olives, etc

PVP 6,68 €
>>>Pots comprar-lo aquí.