Mas Guineu Anyada 2024

seguim l’anyada al Penedès

Josep Guilamany (Mas Guineu)

Vinya d’El Prat

Brotada del Xarel·lo

seguirem l’anyada del xarel·lo plantat el 2005

Torrelles de Foix/Redacció, 15 d’abril de 2024

Amb en Josep Guilamany farem el seguiment de la Vinya d’El Prat, un xarel·lo plantat el 2005, d’una extensió d’1,9 hectàrees, amb un marc de plantació de 2,70 x 1,50m i peu Richter 110.

Són sòls argilo-calcaris al fons d’una petita vall que l’any 2023 van aguantar prou bé la sequera i per això enguany els han fet una poda que en Josep qualifica de normal. De moment al març la pluja caiguda va assolir els 100 litres, insuficients per pal·liar la sequera en profunditat però prou bona com per generar una brotada satisfactòria dels ceps.
Al ser una vinya de la part alta del Penedès-Torrelles de Foix- aquí la presència del cabirol (que ja és arreu) encara es nota més i fa mal perquè es menja el primer brot.


Saber-ne més de Mas Guineu a paísdevins?
>>https://paisdevins.com/mas-guineu-vinyaters/

Mas Guineu, Guineu Groga


100% Xarel·lo
Prové de la vinya del Prat, situada al bancal inferior d’una petita vall rodejada de feixes a costat i costat. Es verema de forma manual amb caixes. Al celler se li treu la rapa i es macera i fermenta en una vella bota de roure oberta. Un cop acabada la fermentació alcohòlica el vi descansa sobre les lies fines durant 10 mesos en un dipòsit d’inoxidable abans d’embotellar.

El color del vi a la copa presenta un bonic i brillant to groc. En nas, les notes pròpies del nostre Xarel·lo que recorden a fruites tropicals i flors blanques, es barregen en harmonia amb el subtil toc que aporta el roure. És un vi fresc, amb tensió, fruita i volum.
Què espereu a tastar-lo!