Murmuri de Mas Doix

Tast de Blancs, DOQ Priorat

Murmuri de Mas Doix

A la zona de Poboleda, “la frescal del Priorat”, on l’alçada, el massís del Montsant i el riu Siurana és on es dona l’expressió més fresca del raïm, en aquest cas, garnatxa blanca i macabeu. Un vi elegant, fresc i sedós.

Redacció, 6 de març de 2024
Murmuri 2022
Varietats 90% Garnatxa blanca i 10% Macabeu

Nota de Tast
Fresc, viu, molt aromàtic. La frescor del riu Siurana al seu pas per Poboleda. Color groc palla brillant i llàgrima fina abundant a tota la copa. En nas, delicats aromes que ens evoquen a les flors blanques i al fonoll, així com a fruites com la pera i la pinya.
En boca, un vi elegant, sedós, de recorregut llarg i plaent, amb un interessant potencial de criança.


Temperatura de servei
Servir a 8-10ºC

Maridatge
Llegums, Plats especiats, Fumats, Plats picants, Marisc, Peix blanc i blau, Arrossos, Carns blanques

Punts i Premis
90 Guía Peñín – Juliol 2023

PVP. 27,30€

Saber-ne més...
>> Murmuri de Mas Doix
>> https://www.instagram.com/masdoixwinery/

Murmuri, vi blanc de Mas Doix
Vi blanc Murmuri Mas Doix

Elaboració i criança
Verema manual en caixes de 10 kg. Rigorosa selecció dels raïms sencers. Els raïms derrapats suaument passen per la premsa pneumàtica i el most fermenta en dipòsits d’acer inoxidable. Una cop acabada la fermentació alcohòlica protegim el vi per evitar la fermentació malolàctica.
Criança: 3 mesos en dipòsits d’acer inoxidable, en contacte amb les mares.
Analítica
Graduació: 13% vol.
Anyada 2022
L’any climàtic del 2022 es recordarà com a molt càlid i sec, amb temperatures superiors a la mitja dels últims anys a partir del maig i durant tot l’estiu. La falta de precipitacions també va ser notable. Tot i que les agraïdes tempestes de juliol van ajudar a frenar la insolació, la falta d’aigua va ser evident. Malgrat aquestes condicions, els ceps van mostrar una ferma resistència a l’estrès hídric, i marcaren sequera només a les fulles basals de les vinyes que més van patir, però van mantenir el fruit en condicions òptimes. ¡Amb maduresa però amb acidesa! ¡Un any per a comprovar com de resistent es la vinya del Priorat!

Celler Mas Doix, la singularitat del terrer i l’essència del Priorat

Des de la creació de Mas Doix al 1998 per Valenti i Ramon Llagostera, hem assumit el compromís de mantenir, cuidar i enfortir les nostres vinyes en un exercici de respecte pel nostre entorn, la seva cultura i la seva gent.
Amb dedicació, constància i responsabilitat, estimem fins a l’últim racó d’un terrer òptim per al conreu d’una vinya de baixos rendiments, que ens regala uns raïms excel·lents.

Saber-ne més:
Mas Doix a paísdevins