Via Edetana Blanc d’Edetària

Tast de Blancs, DO Terra Alta

Un dels grans vins de garnatxa blanca de la Terra Alta que combina frescor, amplitud, complexitat i elegància. Un vi que sempre us farà quedar bé.

Barcelona/Redacció, 6 de març de 2024.

DO Terra Alta.
Primer vi ecològic certificat d’Edetària

Varietats
100% Garnatxa Blanca

Nota de Tast
En boca és ampli i potent, on els elements aromàtics estan ben integrats, cremós, fresc, mineral i elegant.
Salí i pedregós, fresc i madur. Madur, carnós, càlid fruita de préssec al paladar amb acidesa fresca per equilibrar. Bona frescor però també calidesa i generositat de la fruita.

Maridatge
Vins elegants i gastronòmics, ideals per prendre durant els àpats.
Ideal per acompanyar carn d’ànec, peixos guisats com el congre, la sípia, l’anguila.

Temperatura de servei
Entre 8-10ºC.

PVP . 13,50€

Punts i Premis
Peñin: 92 punts
Decanter 2020: Un dels millors vins blancs del món.

>>> Podeu comprar-lo aquí

>>> Saber-ne més del celler…
> https://www.instagram.com/edetaria/
> https://paisdevins.com/celler-edetaria-terra-alta/

Via Edetana Blanc d’Edetària Celler

Vi elaborat amb un 100% de Garnatxa Blanca procedent de vinyes velles de parcel·les seleccionades plantades en terrers de “panal” i “tapàs”. Cada parcel·la fermenta per separat per afegir més matisos. Un cop finalitzada la fermentació es realitza el ensamblatge, rebent la meitat del vi una criança de quatre mesos en bótes de 500 litres i l’altra meitat es treballa en les seves mares fines per extreure la màxima expressió varietal.

Saber-ne més…
Edetària

Joan Àngel Lliberia, ànima d’Edetària emprengué aquesta aventura després d’estudiar Enginyer Agrònom i de cursar el màster en Direcció d’Empreses del Sector del Vi a l’OIV (Office International de la Vigne et du vin); però primer treballà com a directiu en vàries empreses del sector a França i després a Catalunya, així com en multinacionals de diferents sectors.
La infantesa viscuda al voltant d’aquest apassionant món, el fan tornar als seus orígens per a engegar Edetària, un somni ara fet realitat, com homenatge al seu avi Llorens -enòleg- i el seus pares Pepita i Àngel -viticultors-, elaborant vins autèntics a la seva terra, amb les vinyes de casa i amb un estil propi.

A Edetària elaborem vins autèntics amb raïms de varietats autòctones, cercant la màxima expressió dels nostres terrers, recuperant el valor de les vinyes velles i treballant de manera ecològica.

Saber-ne més
Edetària