Corpinnat rep la prestigiosa Académie du Vin de France

projecció internacional de Corpinnat

El divendres 11 d’abril, el territori Corpinnat va acollir la delegació d’una de les institucions més influents del panorama vitivinícola europeu, fundada l’any 1933 amb l’objectiu de preservar i difondre la dimensió cultural del vi

Sant Sadurní d’Anoia /Redacció, 15 d’abril de 2025

La visita a Corpinnat formava part d’un viatge més ampli per terres catalanes, durant el qual els membres de l’Académie van recórrer algunes de les zones vitivinícoles més emblemàtiques del territori: Priorat, Penedès i Corpinnat. El programa també va incloure un sopar de gala a Barcelona i la celebració de la seva reunió anual.

La jornada de divendres es va celebrar al celler Recaredo, a Sant Sadurní d’Anoia, i va reunir tots els elaboradors integrats a Corpinnat, que van participar en un showroom conjunt per presentar els seus vins escumosos de qualitat. A més de degustar alguns dels vins dels 15 cellers que formen part de la marca col·lectiva Corpinnat, durant la tarda també van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions de Recaredo, on van poder conèixer de prop les tècniques d’elaboració, els processos de vinificació i els valors Corpinnat.

La delegació de l’Académie estava formada per personalitats procedents d’alguns dels territoris més emblemàtics del vi francès, com ara Champagne, Borgonya, Alsàcia, Bordeus, la Vall del Roine o el Loira, entre d’altres. Entre els assistents hi havia noms destacats com Pierre Trimbach, president de l’Académie; el reconegut viticultor Anselme Selosse, i Joan Josep Abó, corresponsal de l’Académie du Vin de France a Espanya.

Pierre Trimbach, president de l’Académie du Vin de France, va agrair amb entusiasme l’acollida i va qualificar la jornada com “un tast excepcional i, sobretot, un descobriment”. També va afirmar que “ara, en els nostres viatges, sens dubte mirarem amb més atenció les cartes de vins escumosos per veure on apareix Corpinnat”.

La visita s’emmarca en una dinàmica d’obertura i intercanvi internacional per part de l’Académie du Vin de France, que vol reforçar el diàleg amb projectes vitivinícoles que aposten per la qualitat, l’origen i el respecte pel terroir. La trobada ha permès establir ponts entre dues tradicions vinícoles amb valors compartits i obrir noves vies de coneixement mutu.

Saber-ne més >> www.corpinnat.com

Reflexió d’Anselme Selosse, membre de l’Académie

L’acte va finalitzar amb una intervenció d’Anselme Selosse, membre de l’Académie, que va compartir una reflexió entorn de la connexió entre paisatge, vi i expressió personal del viticultor:

“El que he descobert en els vins de Corpinnat és una emoció compartida, nascuda de la serietat i l’arrelament dels qui els elaboren. Són vins amb sapidesa, que fan salivar, que expressen vida i territori, perquè darrere de cadascun d’ells hi ha un ecosistema respectat, preservat. Quan es protegeixen els equilibris naturals, el terroir s’expressa amb força, i això és el que dona sentit i unitat a aquesta marca col·lectiva.”