Propositum Blanc de Celler Arrelats

Tast de Blancs, DO Terra Alta

Arrelats-Celler
Arrelats-Celler

L’intens treball amb les mares durant mesos fa que aquest sigui un vi fresc, amb volum i untuositat en boca que el fa molt gastronòmic

Barcelona/Redacció, 21 de juny de 2024.

DO Terra Alta.
Un excel·lent garnatxa blanca de la Terra Alta, amb un acurat treball amb les mares que li atorga frescor, volum, cremositat i estructura. Un vi molt gastronòmic i amb una molt bona relació qualitat / preu.


Elaboració: Aquest vi procedeix de raïm de les vinyes més velles, veremat a mitjans de setembre. La verema, es realitza de forma manual i amb caixes de 25kg per respectar la integritat del raïm. Un cop el raïm arriba al celler, es procedeix a separar la rapa del gra, i es fa un encubat en dipòsit d’acer inoxidable, aquí romandrà durant 24 hores realitzant l’anomenada maceració pel·licular (procés on es manté el most amb les pells) a 12ºC. Passades les 24 hores, procedim al descubat i premsat, el most resultant inicia la fermentació alcohòlica en dipòsit d’acer inoxidable a temperatura controlada 16-17ºC.
 Un cop acabada la fermentació alcohòlica el vi passa l’hivern en dipòsit d’acer inoxidable amb les seves pròpies mares, fent un remogut (batonnage) setmanal/mensual d’aquestes mares. Arribada la primavera el vi es clarifica i s’embotella seguint el calendari lunar.
 Alcohol: 13,5%

Varietats
100% Garnatxa Blanca

Nota de Tast
En boca és ampli i potent, on els elements aromàtics estan ben integrats, cremós, fresc, mineral i elegant.
Nas: Gran varietat d’aromes a fruita blanca, cítrics, fruites tropicals amb intensitat aromàtica alta. Destaquen notes d’herbes mediterrànies com el fonoll. Una complexitat que ens transporta a la Terra Alta.

Boca: Entrada voluminosa, pas amable i persistent, equilibrat i llarg. Ens recorda l’autenticitat de la Garnatxa Blanca del nostre territori.

Recomanacions de servei: Servir-lo entre 9 i 10ºC.

Maridatge
Un vi ideal per prendre a copes i també per acompanyar els àpats : arrossos de peix, carns blanques a la brasa; aperitius de marisc, peixet fregit, suquets de peix,; canelons d’aviram ;

Temperatura de servei
Entre 8-10ºC.

PVP. aprox. 8 €


>>> Saber-ne més del celler…
>
https://www.instagram.com/celler__arrelats/
>
https://www.cellerarrelats.com/

Celler Arrelats

El Celler Arrelats és un petit celler que neix a l’antiga casa familiar del Sergi Pallarès, l’enòleg i impulsor d’aquest celler. Els baixos s’han rehabilitat amb un celler petit, però funcional, on hi trobem la sala d’elaboració amb equip de fred i els petits dipòsits per elaborar els nostres vins. A més, comptem amb un trull on hi reposa el vi embotellat, i un petit laboratori.

La producció limitada que fem ens permet oferir un producte elaborat artesanalment, amb el qual tots els processos del vi s’han fet manualment, des del treball al camp fins arribar a l’ampolla.
Tots els treballs que realitzem, tant al camp com al celler, els fem seguint el calendari lunar, com els nostres avantpassats. Creiem amb els valors de la sostenibilitat, per això treballem els nostres productes de forma ecològica.

Saber-ne més de Celler Arrelats a paísdevins:
https://paisdevins.com/arrelats-celler-anyada-2024/