nadal x xarel·lo vermell al top de la guia de vins

millors vins de catalunya : nadal x, xarel·lo vermell, 100% penedès

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

millors vins catalans

Nadal X Vermell : millor xarel·lo entre els grans

Ha obtingut una puntuació de 9,77 punts i ha estat considerat com un dels dos millors vins blancs de la DO Penedès amb 9.77 punts / 10.

El Nadal X vermell 2018 del celler Nadal ha estat guardonat amb la distinció al millor xarel·lo vermell de la Guia de Vins de Catalunya 2020, presentada dilluns al WorldTradeCenter de Barcelona.

PORTADA

Nadal X Vermell 2018, millor xarel·lo vermell

de la Guia de Vins de Catalunya 2020


5 DE NOVEMBRE DE 2019

El monovarietal de Nadal ha obtingut 9,77 punts sobre 10, set dècimes més que el Nadal X 2018, elaborat 100% amb raïm de la varietat xarel·lo blanc.


El premi reconeix els millors monovarietals elaborats amb xarel·lo vermell, una varietat autòctona del Penedès que va estar a punt de desaparèixer a final del segle passat i que alguns cellers han recuperat. Actualment, a Catalunya hi ha menys 100 hectàrees de d’aquesta varietat, set de les quals són a la Finca Nadal de la Boadella.

El Nadal X Vermell 2018 és un blanc sec, untuós i complex. Afinat en dipòsit d’inoxidable, desprèn aromes de fruites amb pinyol i subtils notes especiades.El Nadal X Vermell va sortir al mercat per primer cop l’any 2015, fruit d’una petita producció de la collita 2014 de xarel·lo vermell de la vinya El Ton.


Amb els premis als millors monovarietals, la Guia de Vins de Catalunya, defensora de l’ús de les varietats autòctones en el camí cap a la definició del vi català, ha volgut destacar la feina que fan els cellers que conserven i recuperen les varietats històriques, sovint oblidades o menystingudes en cupatges amb altres varietats.


 

+ viu la verema 2019 a Paísdevins+ FESTES DE LA VEREMA 2019


De finals d’agost a l’octubre !

Llegiu-ne més+ ACTIVITATS DE VEREMA ALS CELLERS


Tast de vins, nits de vins i música, visites a les vinyes...

Llegiu-ne més+ VEREMA 2019 EN DIRECTE


Entrevistes i reportatges als cellers més

representatius del país...

Llegiu-ne més+ FIRES I MOSTRES DE VINS A CATALUNYA


Fires i mostres de vins i gastronomia i música...

Llegiu-ne més+ NITS DE VINS, MÚSICA I CULTURA


Juliol i agost de 2019. Divendres Divins, EnViu Valls,

Llegiu-ne més