doble celebració del celler llopart : llibre & most solidari

millors cellers de catalunya : clos dels fòssils xarel·lo amb pas per bóta 100% penedès

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

Llopart Corpinnat

Els Llopart, Família de Viticultors del Penedès

Subirats, 5 de desembre de 2019

Aquest primer diumenge de desembre, el Celler Llopart va ser l’escenari d’una doble efemèride : per celebrar la publicació del llibre sobre la Història dels Llopart Viticultors i la Festa del Most Solidari.

PORTADA


Doble celebració al Celler Llopart

Llibre & Most Solidari


Subirats, 5 de desembre de 2019


El llibre “Els Llopart, Família de Viticultors” i

la Festa del Most omplen la diada d’emotivitat

i esperit solidari.


Més de 160 persones van assistir el matí del dia 1 de desembre a l’acte que va ser amenitzat amb lectures teatralizades i actuacions musicals, esglaonades entre els parlaments dels diferents protagonistes de la jornada.


L’esdeveniment va anar entrellaçant cadascun

dels eixos mestres ( història, vinya, cultura,

teatre, solidaritat ) amb el fil conductor de tots ells:

els Llopart, Família de Viticultors.


Abans de l’inici dels parlaments, Llopart va organitzar unes portes obertes per tal que els qui encara no coneixien el celler i les seves caves de criança, ho poguessin fer.


Els grans de la casa, en Pere i na Jacinta Llopart, acompanyats dels seus 5 fills i 10 néts, van rebre els assistents a l’acte, que va ser conduït per l’actriu Laura Aubert, de la companyia de teatre Els Pirates. Aubert va donar pas als diferents parlaments: de l’autor Manel Cervera; del president de la Fundació Joan Petit, Joan Torner;  i de diferents membres de la família Llopart; mentre la infatigable Pilarín immortalitzava alguns dels instants en els seus dibuixos.
Després de la presentació del llibre, els assistents van descobrir-ne alguns fragments a través de la lectura per part dels actors d’Els Pirates; i l’acte va finalitzar amb l’actuació dels músics Pep Picas, Miquel Àngel Pascual i Giusseppe Costa.


L’elecció d’Els Pirates-Teatre Maldà ve donada per la relació d’amistat i mecenatge que fa el Celler Llopart 

amb aquest grup cultural de Barcelona.


Llopart Família de Viticultors

L’Assumpta Llopart va ser l’encarregada d’explicar la gènesi d’aquest llibre que sintetitza el periple secular d’aquesta nissaga arrelada a aquestes vinyes de muntanya del Penedès des del segle XIV.


Un munt de documents, lligalls, escrits, eines, retrats pedres i terres acumulades pel pas de les generacions,

fan que els Llopart ens puguin transmetre de manera exhaustiva i fidedigna l’evolució de la vinya i la seva

gent, però com fer-ho? Un llibre “totxo” per a erudits?

Un de “sants”, farcit de fotografies i imatges?


El dubte va quedar resolt inesperadament, quan fruit d’una afortunada “serendipitat”, l’escriptor Manel Cervera es presenta a Can Llopart portant el present d’un llibre escrit per ell mateix, sobre la Vegueria Penedès i il·lustrat, per la Pilarín Bayés. L’Assumpta li planteja el seu dubte i en Manel fa la proposta de demanar-li a la Pilarín si el voldria il·lustrar.La família Llopart i aquesta reconeguda dibuixant catalana, ja tenien una bona amistat donat que havien treballat junts amb motiu de la creació del Most Solidari contra el càncer infantil.Així és que… dit i fet, les peces van encaixar amb rapidesa i a la perfecció i gràcies a la feina d’en Manel i la Pilarín, l’Editorial Mediterrània posa a les nostres mans un llibre amè però rigorós alhora, que ens deixa testimoniatge d’aquest preciós llegat familiar.


El Most Solidari

Després d’una lectura teatralitzada de diferents fragments del llibre per part de la Companyia. de teatre Els Pirates, va ser el torn de la Jesi Llopart que ens va explicar de quina manera havia nascut el projecte del Most Solidari amb la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer.


Prèviament, en Joan Torner de la Fundació va explicar

què és i què fa aquest entitat, que des de l’any 2001

lluita contra aquesta dolorosa malaltia infantil


El suc de vida

El most, sempre present en els jornals de verema a les cases dels viticultors. El most fresc i plaent, un requisit pel paladar dels menuts de la casa que els grans els portaven ( i els porten! ), al acabar les feines diàries del celler.


Un most que, perfeccionat per a la seva perfecta conservació a l’ampolla per en Pere Llopart,  la nova generació dels Llopart va començar a vendre “per provar” a Sant Cugat en una fira de sostenibilitat i que, davant la bona acollida rebuda, els va encoratjar definitivament a posar en producció.


Una cosa tenien ben clara: el most, un producte

tan pur, sense additius, sense conservants,

ideal per a una dieta saludable, havia de

destinar-se a una causa solidària.


I entra de nou en joc la serendipitat: el hoquei ( molt lligat al naixement de la Fundació Joan Petit ), porta els Llopart  fins en Joan Torner, el seu President i ex-jugador del Noia. I tancant el cercle, serà la Pilarín Bayés la que il·lustrarà l’etiqueta solidària d’aquest Most Flor - Most Solidari.


Per cloure la Campanya del Most collita 2018,

la generació degana dels Llopart va fer el

lliurament del xec que recull la recaptació

assolida: 4.860,27€.


Aquestes aportacions són fruit de la venda de les ampolles de Most, i altres esdeveniments solidaris que organitza el Celler, com la Visita Solidària de portes obertes de 12 d’octubre o el torneig Joan Petit, entre d’altres.


Aquests gairebé cinc-mil euros, esperonen els Llopart a continuar sumant adeptes al Most : una beguda saludable, ideal per adults i nens, per a dietes especialment delicades, 100% xarel·lo Penedès i que lluita, braç a braç, contra el càncer infantil. Ja teniu a la vostra disposició el Most Solidari collita 2019!


Aquesta emotiva jornada va finalitzar amb l’actuació musical d’en Pep Picas, Miquel Àngel Pasqual i en Giuseppe Costa.


Podeu saber-ne més del Most Solidari al següent enllaç:

http://www.llopart.com/most/


I de la Fundació Amics Joan Petit contra el Càncer Infantil a:

https://joanpetitfundacio.cat/qui-som/la-fundacio/
 

+ de la Fundació Joan PetitContra el càncer infantil

De malaltia no n’hi cap de bona, però sens dubte, cap de tan colpidora com la que afecta els nostres infants. Podeu saber-ne més i col·laborar amb  la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, clicant l’enllaç

Fundació Joan Petit
+ de Llopart-Corpinnat a paísdevinsNova anyada del Clos dels Fòssils

Tardor de 2019. Una “vida secreta de les plantes” s’amaga rere la nova anyada d’aquest blanc de Llopart

Llegir-ne més
Llopart Rosé Brut al Top 100 de WS

Tardor de 2019. la influent publicació nordamericana Wine Spectator l’ha seleccionat entre els 100 millors vins Llegir-ne més
Llopart Original 1887

Vinyes Singulars de Les Flandes

Juny de 2019. Llopart ha presentat als professionals del món del vi uns dels seus terroirs més personals, bressol i origen del seu escumós més preuat

Llegiu-ne més
Activitats d’enoturisme de verema

amb Llopart

Diumenge 1 de setembre de 2019,

Festa de la Verema a l’Antiga a Llopart

Vine a conèixer com era la verema al segle XIX. Amb un barret de palla i un carro de cavalls passejarem per les vinyes de muntanya de Llopart. 

VEREMA-AL-PENEDES-LLOPART