vinificació en trulls de pedra del finca siós 2018

aquest emblemàtic vi del celler costers del siós ha començat la fermentació espontània aquest 28 de setembre

 
 

celler Costers del Sió / finca Flix

 

Finca Siós, negre fermentat en trulls del segle XI

Costers del Sió, Balaguer, la Noguera, 28 de setembre de 2018

El celler Costers del Sió ha iniciat avui divendres, dia 28 de setembre, la vinificació conjunta de 3.000 quilos de raïm de les varietats Garnatxa i Syrah en els trulls de pedra del segle XI "amb els que es faran unes 2.800 ampolles del Finca Sios 2018", expliquen els germans Juan  i José Maria Porcioles Buixó propietaris del celler. "Amb aquest vi artesanal renovem l'aposta per la recuperació del patrimoni natural i històric de la Finca Flix que acull el celler familiar i ocupa les antigues quadres i reserva de caça dels Comtes d'Urgell, entre els termes de La Sentiu i Montgai" diu el bodeguer.


Finca Siós 2018

vinificat en trull de pedra


Costers del Sió inicia la vinificació del vi de trull

Finca Siós 2018 amb 3.000 quilos de Garnatxa i Syrah

que fermenten en cups de pedra del segle XI


Maria Mendoza Ráfales, l'enòloga de Costers del Sió, ha explicat que "en les hores vinents o dies, el raïm iniciarà la fermentació alcohòlica de forma espontània, en un procés que s'allargarà durant una setmana o deu dies.

Finalitzada aquesta primera fermentació, passarem el vi a dipòsits d'acer inoxidable per la fermentació malolàctica, també de forma espontània; i tot seguit es criarà durant un any en bótes de roure de segon ús. Després, el Finca Sios 2018 passarà altres dotze mesos més en ampolla, fins a finals del 2020 o començaments de 2021".


Tant els germans Porcioles com l'enòloga es mostren "molt satisfetes de la qualitat, concentració i acidesa del raïm d'aquest any que, tot i la disminució de producció, està arribant a un punt de maduració òptim en els darrers dies de campanya. Especialment les varietats Garnatxa i Syrah que configuren el cupatge d'aquest Finca Sios". "Ara el nostre repte és aconseguir que aquest vi sigui testimoni de la fruita i el terrer, incorporant la mineralitat dels cups, els aromes de l'espai natural on ha fermentat, i l'elegància de la criança en fusta" explica Maria.


La presentació ha finalitzat amb el tast del Finca Siós 2016, primera anyada d'aquest vi amb certificació ecològica. “Suïssa, Xina i Bèlgica són les principals destinacions del Finca Sios, perquè són mercats que valoren l'autenticitat i elaboració artesanal d'un vi molt natural", puntualitza Juan Porcioles.


Els responsables de celler han aprofitat la trobada amb la premsa d'avui, per presentar la nova enòloga del celler, Maria Mendoza que és natural de Nonasp (Saragossa), graduada en Enologia en la Universitat Rovira Virgili, i compta amb prop d'una desena de veremes d'experiència en la veïna Terra Alta, Bordeus, el Languedoc i Nova Zelanda. 

Costers dels Siós

La Finca Flix, un projecte integral


La finca Flix de més de 700 hectàrees, on s'ubica Costers del Sió, constitueix un projecte integral amb un equilibri ecològic que combina la vinya amb altres cultius com oliveres i cereals amb la seva pròpia ramaderia ovina i bovina i un vedat de caça. Té 80 hectàrees dedicades al cultiu de cep per elaborar exclusivament vins de Denominació d'Origen Costers del Segre. Un projecte vitivinícola destinat a aconseguir vins d'alta qualitat, amb tots els matisos, que aquesta ribera, pels seus sòls i microclima, pot oferir. A la finca es cultiven una àmplia gamma de varietats com Garnatxa, Ull de Llebre, Syrah, Pinot Noir, Petit Verdot o Cabernet Sauvignon, entre les negres, i Chardonay, Viognier, Garnatxa Blanca o Muscat, entre les blanques.Costers del Sió

Carretera de Balaguer-Agramunt km 4.2

Balaguer (la Noguera)

41.811465, 0.922974


www.costersio.com


TRUCAN'S

+34 973 424 062 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html