singular d’àmfora en el top de la guia de vins de catalunya

millors vins blancs i negres catalans - singular d’àmfora negre, celler collbaix-el molí, do pla de bages

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

millors vins de Catalunya

Singular d’Àmfora, excepcional del Pla de Bages

El Singular d’Àmfora blanc de Collbaix Celler el Molí ha obtingut un 9,74 a la Guia de vins de Catalunya 2020, que es va presentar el passat 4 de novembre en la tradicional festa celebrada al World Trade Center, a Barcelona.

Un total de 114 cellers de les Denominacions d’Origen del territori català van participar a la festa oferint tastos dels productes que aquest any han obtingut més d’un 9,5 en els tastos a cegues que han fet l’equip de la guia.

PORTADA

El Singular d’Àmfora blanc obté un 9,74 a la Festa de la Guia de Vins de Catalunya


El Singular d’Àmfora negre i blanc han obtingut unes notes excepcionals


La Guia de vins de Catalunya 2020 ha donat unes

excel·lents puntuacions a diversos vins de Collbaix Celler

el Molí. A banda del Singular d’Àmfora blanc, el vi amb la millor nota de la DO Pla de Bages, també han sobrepassat la nota de 9, el Singular d’Àmfora negre (9,71), el Singular blanc (9,39), el Sagal blanc (9,23) i el Sagal negre (9,22).


Josep Maria Claret en plena Festa de la Guia de Vins de Catalunya

La Festa de La Guia de Vins de Catalunya és un acte que té una gran repercussió al sector dels vins a Catalunya. Des dels seus inicis fins l’actualitat, la Guia ha anat consolidant-se com una eina imprescindible per avaluar els vins catalans. La Guia valora especialment el treball amb varietats autòctones i que s’utilitzin recipients alternatius a les botes per madurar el vi, amb ara les àmfores.


Josep Maria Claret, responsable de Collbaix Celler el Molí, assenyala satisfet que és “un orgull haver obtingut aquestes puntuacions, sobretot les dels dos Singulars d’Àmfores. Ser a la Guia, amb bones valoracions, evidentment ens dona un gran prestigi. Estem molt contents”.


Anyada

2016

Producció

900 ampolles

Varietat

Mandó 60%, Sumoll 40%

Verema

Manual

Vinificació

Selecció de grans en taula de tria. Fermentació alcohòlica i malolàctica en tina inoxidable durant 12 dies i posterior criança sobre mares en àmfora de terrissa durant 12 mesos. Clarificació i filtració lleugera.

Criança

En ampolla mínim 10 mesos abans de sortir al mercat.

Nota de l'enòleg

Per tal de no trencar l'equilibri d'aquest vi, no s'ha estabilitzat, per tant poden aparèixer precipitats. De la mateixa manera, es recomana decantar i obrir una estona abans del seu consum per a que s'expressi en la seva plenitud. La temperatura òptima de servei és 18oC.

Notes de tast

Vi de capa mitja amb tonalitat vermella amb tocs grana. Llàgrima marcada.


Vi d’intensitat mitja amb elegància i finura. Domini de notes de fruits de bosc, herbes aromàtiques i sota-bosc que marquen la puresa de les varietats d’origen.


Entrada golosa i fresca amb tanicitat rodona i post-gust llarg a fruita gebrada.


Enoturisme / Paisatge, celler i tast

El cicle que es viu a Collbaix

Resseguiu el procés que fan un gra de raïm i una oliva, des que són collits fins que acaben convertits en vi o oli. Trepitgeu la terra, visiteu el celler i deixeu que els nostres productes us sedueixin els sentits.

Vine amb els nens, només paguen 7€.


Grups:

Màxim 25 persones

Durada: 2 hores

Preu: 14€

A través d’aquesta visita podreu resseguir el procés que fan un gra de raïm, des que és collit fins que acaba convertit en vi i és curosament embotellat. La visita iniciarà a l’era de les oliveres, prosseguirà fent un petit recorregut per la finca que us permetrà conèixer les vinyes i les diverses varietats d’oliveres.


A continuació, entrareu al celler per descobrir, de primera mà, com és el procés d’elaboració del vi: des de la verema, passant per la fermentació, fins l’envelliment i l’embotellament final. Coneixereu els diferents protocols de vinificació, entrareu a la sala de bótes, on es respira l’essència del vi i s’hi poden percebre alguns aromes, i descobrireu els diferents tipus de criances.


La visita clourà a la sala de tasts, on, després de visionar un vídeo que explica com és un any de feina al Collbaix, podreu degustar tres vins.


https://cellerelmoli.com 

+ viu la verema 2019 a Paísdevins+ FESTES DE LA VEREMA 2019


De finals d’agost a l’octubre !

Llegiu-ne més+ ACTIVITATS DE VEREMA ALS CELLERS


Tast de vins, nits de vins i música, visites a les vinyes...

Llegiu-ne més+ VEREMA 2019 EN DIRECTE


Entrevistes i reportatges als cellers més

representatius del país...

Llegiu-ne més+ FIRES I MOSTRES DE VINS A CATALUNYA


Fires i mostres de vins i gastronomia i música...

Llegiu-ne més+ NITS DE VINS, MÚSICA I CULTURA


Juliol i agost de 2019. Divendres Divins, EnViu Valls,

Llegiu-ne més