cambrils entrada al país del vi - mostra de vins i gastronomia

fira de vins, caves i gastronomia, tallers de tast i maridatges, cicle de cinema, activitats musicals, tallers familiars...

 
 

Tast de tardor / Mostra de vins i gastronomia

 

Cambrils, entrada al País del Vi

els dies 11 al 14, d'octubre de 2018 al Baix Camp

Amb més cellers i restaurants, un tast professional, el primer cicle de cinema enogastronòmic i l’estand de la Confraria de Pescadors com a les novetats destacades de la novena edició. El Parc del Pescador de Cambrils tornarà a ser l’aparador dels vins de Denominacions d’Origen del territori i la gastronomia cambrilenca. “Cambrils, entrada al País del Vi” desplegarà els seus encants amb una àmplia oferta de degustacions de vi, gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. 

Cambrils porta d’entrada al País de Vi 2018

Mostra de vins i gastronomia


La mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, treballa per potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.  L’horari serà d’11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.


L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el responsable del Cinema Rambla de l’Art, Toni Badimon, i el vicepresident segon de la Cambra de Comerç, Joan Albert Campos, han presentat avui la mostra, que arriba amb més participació de cellers i restaurants.


En aquesta novena edició es podran degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 20 cellers (cinc més que l’any passat) i maridar amb les tapes i degustacions gastronòmiques que han preparat 17 restaurants (set més que l’any passat). A més, la mostra comptarà amb tres establiments de dolç, una Associació Gastronòmica (Associació Societas Coqvinària Cambrils) i els plats més típics de la Confraria de Pescadors de Cambrils.


Els cellers que s’han inscrit fins al moment a la mostra són

 1. Molí de Rué (D.O Tarragona),

 2. Alimara (D.O Terra Alta i D.O Cava,

 3. Coca i Fitó (D.O Terra Alta, Montsant i DOQ Priorat),

 4. Sabaté Franquet (DOQ Priorat),

 5. Altavins (D.O Terra Alta),

 6. La Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat),

 7. Vinum Selecció (Vermut Mercadal);

 8. Coop. Falset Marçà (D.O Montsant);

 9. Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona);

 10. Sant Josep Vins (D.O Terra Alta i DO Catalunya);

 11. Bernaví (D.O Terra Alta),

 12. Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta),

 13. Ronadelles (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat),

 14. Vilarnau (DO Cava);

 15. Anguera Domènech  (DO Montsant);

 16. Visendra (DO Catalunya);

 17. Distribuidor García Moreno,

 18. LoFlamenk  (DO Terra Alta) i

 19. Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà).


PREUS I TIQUETS

Glups en les degustacions de vins i en els tastets gastronòmics, Nyams.

 1. Pack 1 Copa + bossa 3 €

 2. Pack 2 4 Glups (tastos vi) 6 €

 3. Pack3.10Glups 12 €

 4. Pack 4.4 Nyams (tapes)   9€

 5. Pack5.10 Nyams  22 €

 6. 1 Glup 2€

 7. 1 Nyam 2,50€


Restaurants de la Mostra Gastronòmica

Els restaurants participants són Acuamar, Can Bosch, l’Original Experiències Gastronòmiques, Duomo, Can Solé, l’Espurna, l’Amagatall, Taller 9, El Pòsit, Bec d’Or, Le Petit Vegan, Pizzeria Zero Zero, Club Nàutic, Plan B, El Tamboret, El Gat i Daniel Salinas. Els establiments que oferiran un tastet dolç seran Guinovart,  Pastisseria La Font i l’Obrador del Miramar).


L’organització preveu una afluència d’unes 12.000 persones a la mostra durant el cap de setmana llarg de l’11 al 14 d’octubre.  Aquesta fira és un esdeveniment  ja consolidat a Cambrils  que els turistes i visitants dels voltants esperen perquè l’entorn del Parc del Pescador i el model de fira amb l’assistència de productors gastronòmics, cellers i restaurants fan una combinació perfecta per satisfer els paladars més exigents de la zona.


Novetats de la fira

Una de les principals novetats és l’organització d’un tast professional entre els cellers participants a la fira i els restaurants de la demarcació acreditats, que podran degustar els vins i referències dels expositors de la fira cambrilenca el dia 11 d’octubre (de les 11 a les 13 hores) a l’hotel Sol Port Cambrils. Aquesta convocatòria s’ha fet a través de l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria de Tarragona.


També per primer cop la fira comptarà amb la participació de la Confraria de Pescadors amb un estand on els pescadors de Cambrils cuinaran i oferiran cada dia degustació de fideus rossos.


Cicle de Cinema Enogastronòmic

Per altra banda, s’ha creat amb la col·laboració del cinema La Rambla de l’Art, el primer Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils. El divendres 12 a les 20 hores es projectarà el documental “Priorat” amb  la presència del director del film, David Fernández,  i Sara Pérez, enòloga de René Barbier, un dels cellers que surt al documental. 


El dissabte 13  es passarà la producció catalana 3055 Jean Leon” a les 18.45 hores i el diumenge 14 a les 18.30 hores  “Nuestra Vida en la Borgoña”, una comèdia francesa que parla de la vida de tres germans que s’han de fer càrrec del celler familiar al morir el seu pare.


El preu d’aquestes sessions és de 7€ i inclou una degustació de vi o cava de diferents cellers que col·laboren amb la iniciativa: Venus La Universal (divendres); Caves Carles Andreu (dissabte) i Celler Sabaté Franquet (diumenge).


També com a novetat, la fira comptarà amb un estand vegà, vegetarià i saludable a càrrec de dos establiments cambrilencs: “Le Petit Vegan” i  “l’Amagatall”.
 

Cambrils porta d’entrada al País de Vi 2018

Mostra de vins i gastronomia


Activitats gratuïtes

Com cada any, les persones assistents podran gaudir d’activitats gratuïtes obertes a tothom com els tastos guiats de vi que s’organitzen cada tarda de les 19 a les 20.30 hores. La sommelier Clara Dalmau oferirà dijous 11 una mostra de vins de la DO Catalunya, Noemí Poquet de la DO Tarragona farà el tast guiat del dissabte 13, i Xavier Fortuny presentarà la resta de vins de la mostra entre el divendres 12 i el diumenge 14.


No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assistents uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 a 13 hores i de 18  a 20 hores. Els més petits aprendran a fer postres, vermut i amanides amb raïm i el darrer dia faran un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre.


A més, la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 15 a les 12 hores,  que vindran acompanyats dels castellers d’Altafulla i  els Torraires de Montblanc.


Com cada any, s’ha programat una actuació musical en directe cada vespre, començant pels alumnes de l’Escola de Música de Cambrils que actuaran amb la Big Band el dijous a les 20 hores a la pèrgola. La programació seguirà amb un duet de versions el divendres 12, un grup de música cubana el dissabte i el DJ Rayo el diumenge 14.INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html

Octubre destacats / festes i fires de vins

Cavatast

Sant Sadurní d’Anoia

5-7 d’octubre de 2018

Bacus Verdú

Festa de la Verema

6-7 d’octubre de 2018

Sitges

Festa de la Verema

6-7 d’octubre de 2018

Artés

Festa de la Verema

6-7 d’octubre de 2018