l’irta i els cellers família torres uneixen esforços en recerca

l’institut de recerca agrària de la generalitat i torres, acorden treballar conjuntament en recerca a la vinya des de les garrigues

 
 

Magdala gust intens i exhuberància mediterrània

 

Vitis Agrolab: l’Irta i Torres sumen en recerca a la vinya

Vilafranca del Penedès, 25 de maig 2018.- L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i Família Torres posen en marxa el projecte ‘Vitis Agrolab’ per impulsar la innovació en l’àmbit de la viticultura i poder fer front al canvi climàtic. Les dues entitats treballaran conjuntament en una finca experimental situada a Juneda, a la comarca de les Garrigues, per testar i validar noves tecnologies i productes innovadors que ajudin als viticultors a ser més sostenibles i eficients.

L’IRTA i Família Torres engeguen el projecte

‘Vitis Agrolab’ per impulsar la innovació en la viticultura


Així ho han acordat Josep Maria Monfort, director general de l’IRTA, i Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, mitjançant la signatura d’un conveni que potenciarà, durant un període de tres anys, les relacions científiques i tècniques i la transferència de coneixements

entre l’institut i el celler.


La vinya experimental que es destinarà al projecte ‘Vitis Agrolab’ és propietat de la Família Torres i té una superfície de prop de 4 hectàrees, que es podria ampliar. Els assaigs que s’hi duran a terme permetran, per exemple, obtenir resultats sobre rendiments i qualitat del fruit en funció dels diferents sistemes de conducció dels ceps o estratègies de reg, i mesurar l’estrès hídric de la planta a partir de l’aplicació de tecnologies orientades a una viticultura de precisió.


L’acord també contempla la constitució d’una comissió de seguiment integrada per col·laboradors de l’IRTA i de Família Torres. Els coneixements que resultin d’aquest projecte permetran prendre decisions en l’àmbit de la viticultura en un escenari de canvi climàtic, que és sens dubte el repte més gran a què s’enfronta actualment el sector del vi.


Sobre l’IRTA

L’IRTA és un institut d’investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari alimentari i aqüícola a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

 


enllaçat...


Mas de l’Aranyó  a Juneda, Les Garrigues nou Celler de Torres. El celler més admirat del món entre els entesos dels vins, aposta fort per l’arrelament a Catalunya. Enllestides les obres del que serà  a partir de la verema 2018, estendard de Costers del Segre

llegir-ne mésSobre l’àrea d’Innovació i Coneixement

de Família Torres

L’objectiu de l’àrea d’Innovació i Coneixement de Família Torres és implementar nous coneixements i tecnologies en totes les àrees del celler, millorant la capacitat d’innovar per liderar el futur. Dirigida per Mireia Torres, membre de la cinquena generació, l’àrea s’estructura en tres línies de treball: promoure la recerca i desenvolupament en tots els àmbits i especialment en el vitícola i enològic, focalitzant-se en el canvi climàtic i la recuperació de varietats ancestrals; fomentar la innovació dins de l’empresa promovent la intraemprenedoria i impulsar la incorporació de noves tecnologies i models de negoci de la mà de startups. Família Torres és un celler centenari familiar, amb arrels al Penedès des de fa més de tres segles, que ha comptat històricament amb cellers i vinyes al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre.


Per a més informació:

www.torres.es 

www.irta.cat


 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html