#poboleda: portes obertes dels cellers i festa de la verema al priorat

verema 2018: festa de la verema a l’antiga, visita a les vinyes, esmorzar popular, cellers al carrer tast de vins del priorat

 

Verema 2018 al Priorat

Festa de la Verema a l’Antiga de Poboleda


La Festa del vi i la verema a l’antiga de Poboleda tindrà lloc el dissabte, 8 de setembre, en una jornada plena d’actes i activitats per a totes les edats. “Aquest any tenim diverses novetats. La base és la mateixa però canviem el format per dinamitzar la jornada i fer-la més atractiva” explica Josep Maria Díaz, alcalde de Poboleda. El programa d’actes consta de les activitats ja tradicionals com l’anada a veremar a l’antiga amb les mules i els carros, l’esmorzar popular, la piada de raïm i el tast de vins. L'esdeveniment es planteja atraure més d'un miler de visitants. 

El tast, matí i tarda

És en aquest darrer acte, on es comencen a introduir algunes novetats. “Fins a aquesta edició el tast de vins només era el matí, però aquest any s’obrirà matí i tarda, des de les 11 i fins a les 2 del migdia, i de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre, aproximadament” explica J.M Díaz. Per acompanyar i amenitzar el tast, al pla de l’Església, hi haurà dos conjunts musicals: Jazz Attack quartet i Ericah&Max.

Els cellers de la DOQ Priorat que participaran en aquesta edició seran Burgos Porta, Celler Crivillé i Valls, Gènium Celler, Celler Mas d’en Just, Celler Mas de les Pereres, Celler Mas Doix, Cellers Tane, Gason Expert, Hidalgo Albert, Mas la Mola, Musson Vins i Terres de Vidalba de Poboleda, Bodegas Mas Alta de la Vilella Alta, Celler Aixalà Alcait, Celler Escoda Pallejà i Terroir al Límit de Torroja del Priorat, Celler Clos 93 de El Lloar, Mas Perinet i Celler Pasanau de la Morera de Montsant, Celler Vall Llach i Marco Abella de Porrera i Meritxell Pallejà i Trossos del Priorat de Gratallops.


Els cellers de Poboleda organitzen, aquest dissabte, 1 de setembre, una jornada de portes obertes entre les 10 del matí i les 2 del migdia, com a acte previ a la gran Festa del Vi i la Verema a l’Antiga prevista el 9 de setembre i que enguany arriba a la 20ª edició. Els cellers que obriran les seves portes aquest dissabte dia 2 al matí i migdia als amants del vi són els següents: Burgos Porta, Crivellé Valls, Mas Doix, Hidalgo Albert, Mussons Vins i. Tane Vins.

Les persones que dissabte s’acostin a aquests cellers podran descobrir els processos d’elaboració del vi i les característiques dels vins d’aquesta vila de la DOQ Priorat, en un moment de l’any especialment interessant atès que els elaboradors ultimen preparatius per a l’inici de la verema.


 1. VEREMA A L’ANTIGA ANEM A LA VINYA, AMB LES MULES I ELS CARROS

 2. ESMORZAR POPULAR A LA CLOSA (5E)

 3. PIADA DEL RAÏM

 4. TAST DE VINS DE LA DOQ PRIORAT MÉS D’UNA VINTENA DE CELLERS ALS PORTALS DE LES CASES PAIRALS (D’11 A 14 I DE 17 A 20)

 5. DISSENY I ARTESANIA MERCAT DE PRODUCTES LOCALS

 6. ZONA GASTRONÒMICA FOOD TRUCKS

 7. ESPAI XICS

 8. VISITA A LA CATEDRAL DEL PRIORAT

 9. ACTUACIÓ CASTELLERA AMB ELS BRIVALLS DE CORNUDELLA I XIQÜELOS I XIQÜELES DEL DELTA

 10. CORREFOC AMB EL DRAC DE POBOLEDA SOPAR A LA FRESCA FOOD TRUCKS + DJ

 11. BALL A LA CLOSA COM A FINAL DE FESTATast de vins de la DOQ Priorat


8/09/18, dissabte >>

el dissabte arribarà la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, una intensa i completa jornada d’activitats adreçada als amants dels vins Priorat. La tradicional sortida a peu a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals no faltaran a una de les cites populars més arrelades de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.


La programació de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda el dia 8 de setembre és la següent:

2/4 de 8 del matí, trobada a la carretera per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls);

a les 9h, esmorzar popular a La Closa, a 5 euros el tiquet (500 places); a les 10:00 h, piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera;

a 2/4 d’11, degustació de vins DOQ Priorat als baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics, amb mercat d’artesania i productes alimentaris a la plaça del Portal;

a 2/4 de 3, dinar a La Closa, amb amanida i paella (tiquets a 15 euros, amb límit de 250 places).

Com a novetat, a la tarda de 17 a 20h hi tornarà a haver la mostra de vins als portals de les Cases de la Vila.


Castells i concurs fotogràfic

A les 18:00 h començarà al Pla de l’Església la tradicional actuació castellera amb els Brivalls de Cornudella.

A les 23:00 h s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada es tancarà a les 24:00 h amb un ball espectacle de swing de fi de festa a La Closa.

Amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar a www.poboleda.cat.

El Consell Regulador de la DOQ Priorat dóna suport a les mostres i tastos populars que es porten a terme durant tot l’any a les viles d’aquesta regió vitivinícola, l’única qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest reconeixement a l’estat espanyol.
©PoboledaVins

 

Jornada de Portes Obertes

als Cellers de Poboleda


dissabte, 1 de setembre de, 2018

Els cellers de Poboleda organitzen aquest dissabte 1 de setembre una jornada de portes obertes entre les 10:00 i les 14:00 h, com a acte previ a la gran Festa del Vi i la Verema a l’Antiga prevista el 9 de setembre i que enguany arriba a la 19ª edició. Com a novetat, divendres 8 de setembre a les 20:00 h es farà un reconeixement als emprenedors que el 1992 van embotellar els primers vins a la Cooperativa de Poboleda, acte que inclourà una degustació de vi solidari elaborat per cellers locals.


Els cellers que obriran les seves portes aquest dissabte dia 1 al matí i migdia als amants del vi són els següents:

 1. Burgos Porta

 2. Crivellé Valls,

 3. Mas Doix,

 4. Hidalgo Albert,

 5. Mussons Vins

 6. Tane Vins,


Les persones que dissabte s’acostin a aquests cellers podran descobrir els processos d’elaboració del vi i les característiques dels vins d’aquesta vila de la DOQ Priorat, en un moment de l’any especialment interessant atès que els elaboradors ultimen preparatius per a l’inici de la verema.Cellers de Poboleda


Agrícola de Poboleda, S.C.C.L. Portal, s/n

Tel. 977 827 004

pooleda@tiscali.es


Celler Burgos Porta

Tel. 696 094 509, 619 328 534 Poboleda

coordenades GPS: X.319518, Y.4566185

www.massinen.com/cellerburgosporta


Celler Jordi Domènech

Polígon 1, Parcel·la 3

Tel. 646 169 210

domenicci@hotmail.com
www.cellerjordidomenech.com


Celler Mas Doix

Tel. 639 356 172

www.masdoix.com


Celler Mas de les Pereres 

+34 977 82 72 57 t/f

+32 475 66 03 15 m

www.nunci.com


Celler Pahí

Carme, 57

977 762 042

ramon@cellerpahi.com

www.celler-pahi.com


Gènium Celler

Tel. 977 827 146

www.geniumceller.com


Celler Mas d’en Just (tot el dia)

Major nº 20, Poboleda

Tel. 977 827 305

info@masjust.com

www.masjust.com


Celler Hidalgo Albert

Polígon 14, parcela 102 Poboleda

659 06 06 92

hialmi@yahoo.es


Celler Tane (tot el dia)

Mas Borràs, s/n

43376  Poboleda

Telèfon:  +0034 607 338 811

info@tanevins.com


Celler Crivillé (fins a les 14h)

Carrer Nou 65-B

43376 Poboleda

Telèfon:  650 710 820


Mas la Mola

Major, 4

651 03 52 15

info@maslamola.com

www.maslamola.com


Terres de Vidalba S.L

Terme de les foreses

977 31 36 47

info@terresdevidalba.com

www.terresdevidalba.com


©Poboleda Vins 

©PoboledaVins

festa de la verema a l’antiga al Priorat

Poboleda : Festa de la Verema i portes obertes als cellers

1/09/2018 Portes Obertes als Cellers de la Vila i 8/09/18 Festa de la Verema a Poboleda, el Priorat > Aquesta festa  es va recuperar l’any 1999 per donar a conèixer una mica més el nostre municipi i l’activitat de la verema antiga. Hi participen tots els veïns del poble, guarnint  els carrers de la vila amb motius relacionats amb el vi. I enguany amb més novetats i festa per passar un dia sencer amb tot l’encant i el bon gust dels vins del Priorat.

INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html