castellers de vilafranca & oriol rossell = plaça de 9

el celler penedesenc i els verds aixequen el 3 de 9 amb folre i manilles a can cassanyes

 

Castellers de Vilafranca & Oriol Rossell

Oriol Rossell ja és plaça de 9 amb els Verds

Aquest diumenge 17 de juny de 2018, el celler Oriol Rossell ha reviscut una diada castellera històrica a la seva finca de Cal Cassanyes. Dins dels actes del seu 70è aniversari, els Castellers de Vilafranca han volgut incloure una diada a casa dels seu fundador, n’Oriol Rossell, i reviure així una de les seves primeres actuacions com a colla als anys 50.


Els Verds han actuat a la finca en homenatge al seu fundador Oriol Rossell dins dels actes

del 70è aniversari de la Colla castellera. Després de 70 anys de la primera actuació a Cal Cassanyes, els

Castellers de Vilafranca han tornat a Oriol Rossell i hi han descarregat un 3 de 9 amb folre i manilles i han

sumat així, una nova plaça de 9 al territori.

Els Castellers de Vilafranca

fan Cal Cassanyes plaça de 9

 

L’acte, que s’inclou dins de les activitats que la colla ha

preparat enguany per a celebrar el seu 70è aniversari, ha

estat un homenatge al fundador de la colla, Oriol Rossell.


Una jornada molt especial que ha fet reviure a tots els assistents una de les primeres actuacions dels Castellers de Vilafranca, especialment a la família Rossell. El propietari del celler i fill d’Oriol Rossell, Toni Rossell, ha transmès la seva satisfacció i ha agraït als Verds l’actuació: “Ha estat un dia històric per a Cal Cassanyes i el millor homenatge que es podia fer al meu pare”.


Diada a Cal Cassanyes

Els Castellers de Vilafranca han entrat a plaça a les 12 del migdia. Abans de l’actuació, s’han recordat els inicis de la colla. L’any 1948 marca la fundació dels Castellers de Vilafranca. “Un grup de persones encapçalades per Oriol Rossell van decidir que Vilafranca del Penedès mereixia tenir una colla pròpia” ha explicat l’historiador i membre de la colla, Eloi Miralles. Un any més tard, concretament el 6 de juny del 1949, els Castellers de Vilafranca actuarien a Cal Cassanyes en una de les seves primeres diades. Miralles també ha recitat una glossa a la figura d’Oriol Rossell, conegut popularment dins del món casteller com El Mascle de Sant Marçal, destacant la seva importància dins dels Verds i el món casteller.


Després dels parlaments, els Castellers de Vilafranca han posat fil a l’agulla a la diada, amb la torre de 8 amb folre. En segona ronda, la colla ha descarregat el principal objectiu de l’actuació: el 3 de 9 amb folre i manilles. Un fet que ha suposat que Cal Cassanyes es converteixi en plaça de 9. Els Verds han finalitzat l’actuació amb un 5 de 8 i un pilar de 6. La diada també ha permès veure la prova d’un 3 de 10 amb folre fins a quints i 8 pilars de 4 per tancar l’actuació.Jornada històrica per als Verds

El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, ha remarcat com d’especial ha estat aquesta jornada per la colla: “En el 70è aniversari de la colla vam creure que havíem de retre homenatge al nostre fundador. Oriol Rossell és un referent per a nosaltres”. Des de la formació dels Verds, la família Rossell ha estat fortament vinculada a la colla. A la casa pairal del celler, hi ha un espai dedicat als castells. L’anomenat “santuari casteller” fa un repàs a la història de la colla amb elements com fotografies, camises o documents referents als Castellers de Vilafranca. Un espai que la família Rossell ha conservat amb molta estima. 

 

Durant l’acte també s’ha fet un homenatge a tots els presidents

i caps de colla que els Verds han tingut durant els seus 70

anys de vida. En acabar la diada, els assistents han compartit

una copa de cava Aleta, el cava brut nature que Oriol Rossell

va presentar fa una any dedicat als Castellers de Vilafranca.

La colla ha celebrat un dinar de germanor al celler.  


 

Cava Aleta a la Diada de Cal Cassanyes

En acabar l’actuació, el celler servirà als assistents una copa

de cava Aleta. Aquest és un cava brut nature que Oriol Rossell

va presentar fa un any aproximadament dedicat als

Castellers de Vilafranca.L’estreta relació d’Oriol Rossell i els Verds

Oriol Rossell, conegut popularment com El Mascle de Sant Marçal, va ser el fundador de la colla als anys 50. És per aquest motiu que una de les primeres actuacions de la colla va fer-se a Cal Cassanyes, nom de la finca del celler Oriol Rossell. En aquella ocasió els Castellers de Vilafranca lluïen camisa vermell pàl·lid ja que en aquella època, totes les colles eren de la zona de Valls i El Vendrell, i vestien colors com el rosat i el vermell. Va ser al cap d’uns anys, que la colla passaria a vestir el verd i s’anomenaria popularment amb aquest color.


La vinculació del celler amb el món casteller i els Verds ha estat continua al llarg de tot aquest temps. A la casa pairal del celler, hi ha un espai dedicat als castells. L’anomenat “santuari casteller” fa un repàs a la història de la colla amb elements com fotografies, camises o documents referents als Castellers de Vilafranca.

Un espai que la família Rossell ha conservat amb molta estima. “Ens uneix una relació molt forta amb la colla. Per a nosaltres, poder acollir una diada com aquesta és molt especial”, ha afirmat Toni Rossell que ha afegit “Convertir Cal Cassanyes en plaça de 9 és un gran homenatge per al meu pare”.

   


+notícies de Vins i Caves Oriol Rossell >>Nou concepte per l’Oriol Rossell Brut Rosé

La Cava Oriol Rossell ha fet un pas endavant amb el seu escumós “Brut Rosé” vinificant  amb un cupatge de Garnatxa negra (60%) i Monastrell (40%) provinent de la viticultura ecològica. L’aposta per aquest cupatge ve motivada per un canvi d’estil on es busca la frescor i la part carnosa de la fruita. Aquest canvi també ha propiciat una nova imatge, inspirada en el color i l’equilibri del cava.


Llegir-ne més


Vins i Caves Oriol Rossell

Propietat Cal Cassanyes - Sant Marçal

Alt Penedès - Catalunya

Latitud: 41.298074     Longitud: 1.610908

Tel. + 34 977 67 10 61 

http://oriolrossell.com         oriolrossell@oriolrossell.com 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html