wine searcher posa el mas la plana en el top

el cabernet català de la família torres entre els més cercats internacionalment

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

Mas La Plana, cabernet top

Mas La Plana entre el cabernets + cercats

Vilafranca del Penedès, 26 de març de 2020.

Mas La Plana de Família Torres (DO Penedès) figura entre els deu vins monovarietals de cabernet sauvignon que els consumidors van buscar més vegades el 2019 a través de Wine-Searcher.com.

PORTADA

Mas La Plana de Torres, entre els cabernets més buscats


Vilafranca del Penedès, 26 de març de 2020.

Mas La Plana de Família Torres (DO Penedès) figura entre els deu vins monovarietals de cabernet sauvignon que els consumidors van buscar més vegades el 2019 a través de Wine-Searcher.com. La reputada plataforma de cerca i comparativa de preus de vins, que l’any passat va registrar 226 milions de consultes, ha publicat recentment el rànquing dels cabernets sauvignon que més interès van suscitar en vista del nombre de cerques registrades. 


El vi insígnia de Família Torres, que repeteix la seva presència en aquest rànquing per segon any consecutiu, és l’únic vi europeu de la llista, on hi predominen els nord-americans de diferents regions, a excepció de Napa, que té el seu propi rànquing. Més enllà dels Estats Units, que compta amb 6 vins a la llista, hi són també representats altres països: Austràlia, Xile i Espanya.  Països que Wine-Searcher, segons el seu article ‘The World’s Most Wanted Cabernets’, considera “dels més dispars i, tot i així, tots produeixen cabernets desitjables”.


Per a Wine-searcher.com, la varietat cabernet sauvignon podria considerar-se omnipresent entre productors i consumidors. “És la varietat més famosa del món, una de les més plantades i, sens dubte, la més viatjada”, senyalen a l’article. I afegeixen que “la reputació de la cabernet s’assenta principalment en els vins de Bordeus i Napa”, dues regions que han decidit no contemplar per a l’elaboració d’aquest llistat.


Mas La Plana, que aquest any arribarà a la seva 50a verema a la finca homònima ubicada al cor del Penedès, va irrompre a l’escena mundial el 1979 en vèncer, amb la seva primera anyada, a grans cabernets del món en un tast a cegues celebrat a les Olimpíades del Vi de París. Un vi que ha evolucionat amb el temps fins a arribar avui al seu punt òptim d’expressió, gràcies al bon arrelament i equilibri dels vells ceps de cabernet sauvignon.


Cellers Família Torres

Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació, es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques i en la recuperació de varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2.


Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles – Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas-, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses del món, i fundadora de International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector.

www.torres.es
 

+ destacats a paísdevinsEn memòria de Miquel Àngel Vaquer

Abril 2020. El jove creatiu del Celler Casa Mariol ha sigut una de les víctimes de la pandèmia  Llegir-ne mésAmaltea Brut Nature al NYTimes

Abril 2020. Eric Assimov selecciona aquest gran Clàssic Penedès de Loxarel per a un confinament feliç  Llegir-ne més
Vitta, el vi més fresc de Mas Vicenç

Abril 2020. Un vi innovador, fresc, aromàtic i enjogassat per l’aperitiu i les bones estones Llegir-ne més
Rovellats : trio de medalles

Març 2020. El Concurs Internacional Bacchus 2020, ha premiat tres dels caves d’aquest celler familiar especialista en caves de qualitat Llegir-ne mésNou Jean Leon Xarel·lo eco

Abril 2020. El Celler de Torrelavit estrena col·lecció “Nativa” amb aquest xarel·lo orgànic Llegir-ne més