carlos pazos a la vinya dels artistes de mas blanch i jové

“no et prometo res” serà la monumental creació - un gest cap al món del vi i l’art - del polifacètic autor

 
 

Carlos Pazos a la Vinya dels Artistes 2018

 

2018 IX Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové

24 abril de 2018, La Pobla de Cérvoles, les Garrigues >>  Aquest singular espai, una sala d’exposicions a l’aire lliure entre oliveres i vinyes situada a La Pobla de Cérvoles, presenta l’artista d’enguany: Carlos Pazos que agafa el testimoni lliurat per Evru en l’edició anterior. “No et Prometo Res” serà el títol de l’obra que crearà Carlos Pazos per  a aquest màgic indret.

Carlos Pazos a l’Any 9 de la Vinya dels Artistes


Carlos Pazos és un creador català, nascut a barcelona l’any 1949, artista indisciplinat, creador enamorat de la música, els llibres, la literatura i el cine, ha exposat en algunes de les millors galeries i museus del món. Va fer la seva primera exposició individual l’any 1970 i la seva primera retrospectiva l’any 2007, al MACBA (Barcelona) i al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS-Madrid).


Pazos, que va rebre el Premi Nacional de les Arts Plàstiques

el 2004 i el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat

de Catalunya el 2008, va iniciar el seu treball sota la petjada

de l’art pop europeu i el va desenvolupar cap al llenguatge

de l’objecte, de l’assemblatge i de l’associació de significats,

amb una forta relació amb l’art povera, en el que es donava significat als objectes quotidians i als seus codis iconogràfics.


La realitat està inclosa en la seva obra com un buit: no hi ha referent d’art establert i l’objecte remet a una ficció. La seva obra té un agut sentit de l’humor i, al mateix temps, un profund dramatisme. L’artista s’amaga rere diverses màscares i utilitza souvenirs i objectes per fer del col·leccionisme un dels eixos centrals de la seva obra. Amb una estètica molt personal guiada pel rebuig de les idees de “l’art amb majúsculas i en minúscules”, combina la poètica de l’objecte amb la ironia i la màscara narcisista.


Com ell diu: “Atacat d’incredulitat absoluta, l’art és, sobretot, el meu espai de resistència. El meu espai d’autenticitat de l’artifici, de l’engany, de l’il·lusori, de la simulació, de l’intersticial, d’allò larvat i l’enquistat amb l’intersticial. L’espai, obert  tancat, en el que, posat que no puc deixar de ser, gairebé aconsegueixo ser res”.


De caràcter inquiet, Pazos ha tocat diversos camps creatius. 

 Fins ara ha publicat dos llibres  de reflexions, records i aforismes:“Garabatos y Zarpazos” a l’any 2004 i

“Pimpollos y Papanatas” el 2013. En el camp del cinema,

ha col.laborat en pel·lícules com “Contes de la veritat oculta”,

de Carlos Benpar 1986  i “És quan dormo que hi veig clar”

de Jordi Cadena 1987.


Ell mateix ha escrit i dirigit  diverses pel.lícules. Entre altres, una colla de pel.lícules en súper-8, durant els anys 60 i 70 de les quals en conserva molt poques i més tard,  “Mnemocine. Película recortable”, l’any 2007, integrada per 11 fragmentes audiovisuals. “Yo inventé unos Llopis”, rodada a La Havana l’any 2011; i insistint en la seva passió per l’art i la literatura, el llargmetratge “Artíssimo, collage para leer”, pera el cual va composar amb Manuel Malou la rumba “(H)artissimo”.


“Artissimo” es va presentar al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía l’any 2015 i en l’exposició “Naufragios recientes”, que va tenir lloc a la galeria ADN de Barcelona el 2016 i va obtenir el Premi GAC 2017.

L’obra de grans dimensions que està creant per La Vinya dels Artistes encara és una sorpresa però avisa que és un gest cap al món de l’art i el vi que proposa, com aficionat a buidar ampolles, amb el suggerent i desesperançat títol de “No et Prometo Res”.


Mes informació sobre Carlos Pazos

https://ca.wikipedia.org/wiki/Carlos_Pazos

web de l’artista

www.carlospazos.com


Concurs Catavinum Internacional 2018

Premis als Vins del Celler Mas Blanch i Jové


El Jurat dels Premis Catavinum Internacional 2018 ha reconegut la qualitat dels vins del Celler de la Pobla de Cérvoles amb un total de 6 medalles, 3 d’Or per al saó Expressiu negre, Saó Rosat i Saó Blanc i alhora ha atorgat 3 medalles d’Argent als Petit saó ( blanc i negre ) i al Saó Abrivat. Uns reconeixements que es sumen als molts que a nivell nacional, estatal i internacional acumulen, des de la Guia de Vins de Catalunya a la Peñin.Saber-ne mes del Celler Mas Blanch i Jové...


Mas Blanch i Jove, arrelats a La Poble de Cérvoles


> Celler Mas Blanch i Jové

> La Vinya dels Artistes, art , vinya i territori

> Enoturisme al Celler Mas Blanch i JovéCeller Mas Blanch i Jové

Pol. 9 Parc. 129. Paratge Llinar.

25471 La Pobla de Cérvoles (Lleida)

www.masblanchijove.com

tel. +34 973 050018 / +34 627 55830


 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html

  1. "Cupito..., ¿Y por qué no?", peça de l'any 2004, de 10 metres d'alçada instal.lada actualment al Museo de San Clemente, Cuenca. 

  2. © foto Lluís Ros.