millors vins penedès: sm-16 de jean leon, sumoll pur

l’emblemàtic celler de torrelavit posa al mercat el nou monovarietal de sumoll fruit de la seva gamma experimental

 
 

SM-16 : retrobant els orígens Penedès

 

Jean Leon SM-16, Sumoll edició limitada

Torrelavit, l’Alt Penedès 31 de maig del 2018. Jean Leon amplia la seva gamma de vins experimentals amb SM-16, un sumoll monovarietal exclusiu i veremat a mà, amb una producció limitada de 2.182 ampolles. Es tracta d’una línia de vins singulars que té com a objectiu mostrar el gran potencial vitivinícola del Penedès i que reflecteixen l’essència de cada varietat, el cuidat procés d’elaboració i el caràcter del terroir del que procedeixen.


Jean Leon llança SM-16, un sumoll monovarietal de la seva gamma Experimental Wine. SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll.

Jean Leon SM-16,

Sumoll edició limitada

 

Nascut de ceps vells plantats el 1975 en unes vessants situades a 250m d’alçada i amb un sòl argilós i pedregós, ha sigut macerat amb les seves pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de 6 mesos en bóta de roure francès.


El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb

tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de

la seva acidesa. Un vi complex i persistent.

 

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler que, fins ara, constava de dos monovarietals de xarel·lo, X-15 y X-16, i cabernet franc, CF-15. Una delicada selecció de vins exclusius a la que se suma ara SM-16.

 

SM-16 és un retrobament amb els orígens varietals del Penedès, terra d’acollida de Jean Leon i origen de la varietat negre ancestral sumoll. Nascut de ceps vells plantats el 1975 en unes vessants situades a 250m d’altitud i amb un sòl argilós i pedregós, ha sigut macerat en pells durant 9 dies, amb un total de 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment, seguit d’un envelliment de 6 mesos en fudre de roure francès. El resultat és un negre fresc, elegant, rodó i equilibrat amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Un vi complex i persistent.

 

Aquest sumoll, SM-16, completa la gama de vins experimentals que ret homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del fundador del celler que, fins ara, constava de dos monovarietals de xarel·lo, X-15 i X-16, i cabernet franc, CF-15. Una delicada selecció de vins exclusius a la que se suma ara SM-16.

 

 
 

Jean Leon SM-16,

Sumoll edició limitada


D.O.: Penedès

Varietats:  100% Sumoll

Verema: 21 de Setembre de 2016, a mà.

Vinificació

Fermentació: Maceració amb pells (9 dies) amb remuntats estil déléstage. En total, 20 dies de fermentació alcohòlica en dipòsit troncocònic de ciment.

Criança: Envelliment en fudre de roure francès durant 6 mesos.

Embotellat: 5 d’Octubre de 2017

Alcohol: 13% vol. Al·lergògens: Conté sulfits.

Nota de Tast

Vista. Color vermell cirera madura de capa mitjana.

Nas. Destaca la fruita vermella, les notes balsàmiques i la seva gran frescor.

Boca. Elegant, rodó, amb tanins suaus i dolços que troben l’equilibri en la vivacitat de la seva acidesa. Complex i persistent.


Maridatges

Acompanya especialment bé els carpaccios i els formatges semicurats. Temperatura de servei: 18ºC – 20ºC.


La varietat Sumoll

El Sumoll és una varietat rústica, de baixa productivitat i difícil vinificació. És una de las ‘velles-noves’ varietats autòctones del Penedès recuperades a Catalunya. No fa tants anys que hi havia més Sumoll que Garnatxa, Cabernet o Merlot. Posteriorment, degut a que es tracta d’una varietat delicada i difícil de cultivar i a la plaga de la fil·loxera del segles XIX-XX, va passar per una etapa de declivi fins que a començaments del 2.000 els australians van detectar el potencial d’aquesta varietat. A l’actualitat, a l’estat espanyol es cultiva principalment a Catalunya i disposa d’una extensió de 170,24has segons l’OeMV’16. 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html