festa de la verema & mostra de vins de l’empordà

verema 2018 als cellers, caves i terrers catalans: festes, enoturisme, tast, visites, gastronomia i maridatges...

 
 

festa de la verema de l’Empordà

 

Festa de la Verema + Mostra de Vins empordanesos

16 de setembre de 2018, Òdena, l’Anoia. La Festa de la Verema és el complement a la Fira de la Vinyala que tanca l’estreta relació que té la vinya, les barraques de vinya, el vi i les vinyales. Des de fa dos edicions hi col·labora l’Associació de Viticultors d’Òdena, agafant el relleu a l’Associació de Veïns de la Guixera que tants any havia col·laborat.


Festa de la Verema de l’Empordà

2018 a Cistella


25/08/2018, Cistella, l’Alt Empordà.

El municipi de Cistella acollirà el 25 d'agost la Festa de la Verema 2018 de la DO Empordà.  Els actes s'iniciaran a les 16.00h al celler Mas Vida on es colliran els raïms per a la popular premsa de la Festa. Cap a les 18.30H està prevista l'arribada del raïm a la plaça Major de Cistella. A continuació tindrà lloc el pregó que enguany anirà a càrrec de Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural.


Un cop finalitzat el pregó, se celebrarà la premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l’Empordà. Després de tastar el most produït amb la premsada, tindran lloc els parlaments del president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l’alcalde de Cistella, Enric Gironella. Un tast de vins de Mas Vida Celler i una concert i ballada de swing amb Smoothify posaran punt i final a la Festa de Verema 2018. Aquesta activitat és gratuïta i no cal reserva prèvia.


Tiberi entre vinyes

Els actes de la Festa de la Verema 2018 es completaran l'endemà diumenge 26 d'agost, a partir de les 12, amb un 'Tiberi entre vinyes' que inclou la visita al celler Mas Vida i una arrossada popular. Aquesta proposta té un preu de 30€ pels adults i 10€ pels nens i les reserves es poden tramitar al correu electrònic visita@bodegasmasvida.com o al telèfon 659 548 512.


En finalitzar el dinar se celebrarà una sobretaula rodona titulada 'Projectes singulars de l'Empordà' i que analitzarà  la riquesa de la diversitat de l’Empordà ialguns dels projectes singulars de la zona. La proposta s'iniciarà amb una breu contextualització històrica sobre la viticultura a les Garrotxes d’Empordà a càrrec del periodista i estudiós historicista Manel Alaió. A la sobretaula rodona hi participaran la comunicadora Patrícia de Golfredichs (Vilateral, Un dia un vi), el tècnic Francesc Font (Agroassessor) i els elaboradors de vi Jordi Esteve (Rim - Rabós d’Empordà), Salvador Batlle (Còsmic - Agullana), Bonfill Arché (Arché Pagès - Campmany), Miguel Coronado (Clos d’Agon - Calonge) i Adriana Fernández (Mas Vida - Cistella). La tècnica de la DO Empordà, Alícia Juher, serà l'encarregada de moderar l'activitat. 

 

Mostra del Vi de l’Empordà 2018

a Figueres

( lamentablement al moment de tancar aquesta edició, 21 d’agost, el web de la mostra del Vi segueix sense actualitzar des de 2017 i els organitzadors no ens han fet arribar cap nota de premsa ).

Els horaris de 2017 segurament seran els d’enguany:

Data: del 06/09/2018 al 09/09/2018 Lloc: Rambla de Figueres

La Rambla de Figueres acull, del 6 al 9 de setembre, la 34a Mostra de l Vi de l’Empordà amb aquests horaris:

Dijous 6 de setembre, de 18 a 22 h

Divendres 7 de setembre, de 18 a 23 h

Dissabte 8 de setembre, de 12 a 14 h i de 18 a 23 h

Diumenge 9 de setembre, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h

Més informació a: www.mostradelviemporda.cat 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html