rubió de sòls : vinyes, vins, sopars  i estrelles al montsec

millors cellers i vins do costers del segre: activitats d’enoturisme i astronomia a la noguera.

 
 

vinya i estels sota el cel Starlight

 

Rubió de Sòls, terrer de vins al Montsec

RUBIÓ DE SÒLS - És el nom del celler familiar dirigit per Judit Sogas, propietària, enòloga i viticultora amb més de 25 anys d’experiència al món del vi. També és el nom antic del Castell de Rubió de Baix, un paratge natural d’alt valor paisatgístic, molt proper als monuments històrics de gran rellevància a la zona, com el Castell de Montsonís i el Monestir de Salgar.

L’ activitat estarà guiada i presentada en tot moment per la Judit Sogas, propietària, enòloga i viticultora i en Ramon I. Canyelles, Monitor Astronòmic Starlight. Es una experiència única i recomanable per a tothom que vulgui gaudir de les vinyes, el vi, el cel i les estrelles, tot acompanyat per un entorn únic, per la seva bellesa paisatgística, natural i salvatge.

Celler Rubió de Sòls

Vinya i estrelles: especial Via làctia


14 de juliol, dissabte. Rubió de Baix - Foradada, la Noguera.

Passeig per les vinyes durant la posta de sol. Degustació del vi acompanyat per productes del Montsec. Observació de les estrelles a ull nu i amb telescopi observació de la lluna i Saturn amb el seus anells.
Col·laboració: Ramon I. Canyelles. Tècnic en Turisme i Monitor Starlight.
Places limitades.


INFORMACIÓ I RESERVES:

Preu per persona: 35€

Descomptes especials 10% per grups de 10 persones mínim.

Cal fer la reserva 10 dies abans de l’activitat.

Posar-se en contacte amb:
Judit Sogas // Reserves: 973 449 549 // 690 872 356 // juditsogas@gmail.comCeller Rubió de Sòls

Especial Llàgrimes de sant Llorenç

14 d’agost. Rubió de Baix - Foradada, la Noguera.

Passeig per les vinyes durant la posta de sol. Degustació del vi acompanyat per productes del Montsec. Observació de les estrelles a ull nu i amb telescopi observació de Júpiter, Saturn i Mart.
Col·laboració: Ramon I. Canyelles. Tècnic en Tursime i Monitor Starlight.
Places limitades.
Reserves: 973 449 549 // Judit Sogas Sánchez 690 872 356
www.rubiodesols.cat


Celler Rubió de Sòls

Vinya i estrelles: especial Mart

15 de setembre. Rubió de Baix - Foradada, la Noguera.

CELLER RUBIÓ DE SÒLS

VINYA I ESTRELLES: Especial Mart

Passeig per les vinyes durant la posta de sol. Degustació del vi acompanyat per productes del Montsec. Observació de les estrelles a ull nu i amb telescopi observació de Mart.
Col·laboració: Ramon I. Canyelles. Tècnic en Tursime i Monitor Starlight.
Places limitades.
Reserves: 973 449 549 // Judit Sogas Sánchez 690 872 356
www.rubiodesols.catCeller Rubió de Sòls

Terroir sota un cel starlight


RUBIÓ DE SÒLS - És el nom del celler familiar dirigit per Judit Sogas, propietària, enòloga i viticultora amb mes de 25 anys d’experiència al món del vi. També és el nom antic del Castell de Rubió de Baix, un paratge natural d’alt valor paisatgístic. Molt proper als monuments històrics de gran rellevància a la zona, com el Castell de Montsonís i el Monestir de Salgar.


VINYESDALT - Són terres d’antiga tradició vitícola sobre la Serra del Munt. L’any 2010 es van plantar les vinyes, la finca de 5 Ha de superfície amb el Xarel·lo com la varietat mes representativa. Destaca la diversitat de sòls i la proximitat del riu Segre. El respecte per la natura és prioritat, practicant la vinya i el vi ecològic certificat.


EL CELLER – S’elabora un VI DE FINCA amb una producció exclusiva. El vi del celler nomenat SÒLSXAREL és un vi blanc de criança. És l’únic vi varietal 100% Xarel·lo de les terres de Lleida.


ENOTURISME - També es promociona el TERRITORI amb la organització de visites de dia i de nit. Estem en zona qualificada STARLIGHT per ser un cel nét i brillant.
 

Celler Rubió de Sòls

Vinya i estels : pautes i recomanacions


Cada activitat es desenvoluparà seguint la dinàmica següent:


Passeig per les vinyes: on es farà una explicació del lloc i el treball vitícola, a més de gaudir de l’entorn natural i salvatge que ens envolta. Posta de sol: entre vinyes i al fons dibuixant l’horitzó, el castell mil·lenari de Rubió i el seu poble abandonat voltat pel riu Segre. Es podrà gaudir d’una sessió fotogràfica de la posta de sol exclusiva del moment.

Presentació del vi: Acomodació a la sala de degustació , tast guiat del vi SOLSXAREL i reproduccions audiovisuals del celler .

Sopar gastronòmic: amb productes naturals de la terra del Montsec. Es podran fer presentacions dels productors artesans dins el mateix sopar gastronòmic.

Presentació audiovisual del cel: Selecció de vídeos curts sobre l’Univers i sessió virtual del cel a temps real que ens permetrà apropar-nos als planetes, nebuloses i galàxies més properes.

Observació a ull nu del cel: realitzarem la observació guiada del nítid cel de la Noguera. La observació consistirà en una visió del firmament a ull nu fent un recorregut per les principals constel·lacions i descobrint el que ens queda amagat a la vista.

Observació amb telescopi : ens aproximarem a diversos indrets del cel profund.

Sessió fotogràfica del cel: Si porteu càmera amb opció manual i trípode, donarem les pautes bàsiques per fer fotografies de cels estrellats.


RECOMANACIONS ESPECIALS!

Malgrat que hi ha dates de ple estiu, és imprescindible portar roba d’abric i calçat còmode per als moments de la visita i de l’observació del cel. A les nits de la Noguera, el fred es fa sentir.

No us deixeu la càmera fotogràfica i trípode, la llum de la Noguera és molt especial durant el dia i el cel de nit tot un espectacle.

Si es disposeu de binocles els podeu portar, són d’ajut a l’hora de la observació del cel.
 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html