millors caves catalans : vives ambròs rosat reserva

do priorat, montsant, penedès, terra alta, costers del segre, conca de barberà, empordà, tarragona, alella, bages...

 
 

Medalla d’Or Concurs de Vins i Caves de Catalunya

 

Cava Vives Ambròs Rosat Reserva: 100% de terroir

20 d’abril de 2018, Montferri, l’Alt Camp >> El Cava Vives Ambròs Rosat Reserva ha obtingut la medalla d’or al Concurs de Vins i Caves de Catalunya que ha arribat aquest any 2018 a la seva XXIII edició amb la participació de les denominacions d'origen catalanes. Aquest guardó se suma als aconseguits altres anys com les dues Medalles d’or i una d’Argent al Concurs Mundial de Brussel·les els anys 2015, 2016 i 2017. La Guia Peñin del 2016 i 2017 va puntuar aquest cava amb 89 punts i una relació qualitat/preu de 5 sobre 5.

Cava Vives Ambròs Rosat Reserva

Medalla d’Or Concurs de Vins i Caves de Catalunya


Aquest cava rosat Reserva manté la filosofia artesanal de tots

els productes de Vives Ambròs que comença sobretot a la

vinya i segueix amb el laboriós i curós procés de selecció

dels vins i les llargues criances les quals aporten als

caves Vives Ambròs un bouquet fi, delicat i amb personalitat. 


És un cava amb un cupatge particular que li aporta aromes a fruites vermelles amb lleugeres notes florals com la rosa; i  en boca li dóna un final llarg, dolç i afruitat molt agradable i fàcil de beure.


Aquest Concurs està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el recolzament del Foment del Treball, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, la Federació d'Organitzacions Empresarials (FOEC), l'Associació Catalana de Sommeliers, la Federació d’Associacions d’Hosteleria.


220 tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona, enòlegs, sommeliers, elaboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors, han format part del jurat que ha tastat a cegues les mostres participants al concurs i han determinat els vins i caves guardonats en cada una de les categories.
Vives Ambròs és un cognom amb un fort arrelament a Montferri i a la comarca de l’Alt Camp. En aquestes terres privilegiades per al cultiu de la vinya, la família Vives de Ca l’Ambròs troba les seves arrels cinc segles enrere. L’amor a la vinya i la passió per la viticultura han portat a la família a l’obtenció d’uns raïms de primera qualitat que seran la base d’aquests caves.


En Lluís Vives, viticultor audaç i emprenedor, de idees avançades al seu temps, va posar els fonaments d’aquesta casa. Així ho demostra la Medalla en reconeixement als seus avenços en viticultura que rebé de mans del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Pujol.


El 1.969 va remodelar la bodega, excavant els cups de cairons que servirien per a la elaboració dels vins per a base cava i també va comprar la maquinària, ja en acer inoxidable, per al premsat del raïm.


Apassionat per la viticultura i l’enologia transmeté al seus fills l’art de conrear la vinya i elaborar vins. Aquests, amb dos llicenciats en Enologia, varen començar de forma experimental a embotellar algunes botelles de cava, que foren molt sol·licitades per la repercussió del boca a boca, de manera que el projecte anava prenent forma mentre feien aprenentatge i treballaven en bodegues de la Champagne francesa, de Califòrnia i de la regió del Cava. Finalment van trobar la seva ubicació definitiva en la bodega de Montferri, la qual, remodelaren a consciència i la convertiren en una cava.


Iniciaren allí l’elaboració del cava Vives Ambròs. Gràcies a l’experiència obtinguda en bodegues exemplars de renom i a la influència de les generacions anteriors van apostar per elaborar un cava d’alta qualitat, un cava artesanal de llargues criances i amb una clara aposta per una reduïda i acurada producció.


L’especialització i la modernització de les seves instal·lacions han estat la constant que ha portat a l’obtenció d’un producte de qualitat contrastada. L’experiència acumulada ha donat fruït en un producte on els seus majors secrets són, el laboriós treball a la vinya, l’acurat procés de selecció de vins de gran qualitat, l’òptima elaboració i el temps de criança adient per donar a cada varietat de cava un bouquet fi, delicat i amb personalitat.


El clarificat de les botelles en pupitre i el posterior degorjat manual, asseguren una perfecta nitidesa a cadascuna de les ampolles. La presentació del producte des del lacrat artesanal, al detall de les dates de collita, tiratge i degorjat a la etiqueta, fins a la numeració de les botelles, demostren una acurada elaboració.


Fidels a l’aposta pel mercat més proper i fent de la promoció personalitzada un estil de venda, realitzen visites amb tast a la cava, es personalitzen etiquetes per a empreses, casaments, etc. i s’envien les comandes directament a domicili. Vives Ambròs forma part de la marca col·lectiva AC fet a l’Alt Camp producció artesana, associació que té per finalitat la protecció i promoció dels productes alimentaris produïts a la nostra comarca.


Per cinquè any consecutiu, esdevé el cava oficial de les festes de St. Magí i Santa Tecla a Tarragona, amb una gran repercussió en el món de l’hostaleria i el comerç de la ciutat. 

Cava Vives Ambròs

Enoturisme als Petits Grans Cellers de Catalunya


Vives Ambròs és una empresa familiar ubicada en el petit municipi de Montferri - Alt Camp. Hereus d’una tradició vitivinícola que s’endinsa cinc segles enrere en el temps.


Vives Ambròs, us anima a visitar Montferri on, a més de fer una visita gratuïta de les seves caves subterrànies podreu degustar els seus productes i també fer una petita excursió cap al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat a Montferri.La bodega ubicada a la Plaça Major del poble es va remodelar a consciència per a ubicar-hi la cava en els antics cups de cairons on d’antuvi s’elaboraven els vins per a base cava.


El treball artesanal forma part de la filosofia de Vives Ambròs, tant a la vinya com a la cava, on el tracte metòdic i diligent que es dispensa a cada cep, a cada ampolla i a cada procés troba la seva recompensa en un cava pensat per als més exigents i sibarites.


Així doncs, el laboriós i curós treball de la vinya, les criances de dos a sis anys, l’aclarit manual de les ampolles en pupitre, el degollat manual, el lacrat artesanal a mà, el timbrat de la data de degollament a cada ampolla corroboren un procés realitzat a consciència de principi a fi.


Gaudiu doncs d’aquests artesanals caves que indubtablement us marcaran un inesborrable plaer.


L’arrelament a la terra, també pren forma amb la col·lecció de plaques amb motius dels racons de Montferri, on de la mà dels dibuixos de l’artista local Adolf Iglesias ens apropa a les tradicions més autòctones. Així, també, la col·lecció de plaques de Tarragona, reviu la història mil·lenària del nostre país


Actualment, són molts els premis i distincions que Vives Ambròs ha rebut. Des del Guardó de Rec Major del Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre a tot els premis i medalles obtinguts pels seus caves en diferents concursos (Medalles Or, Plata i Bronze en el Concurs de Vins i Caves de Catalunya, Gran medalla d’or i Medalles d’or, Plata i Bronze en els Premis Zarcillo, Primers premis en el Concurs de Vins i Caves del Firagost, i molt altes puntuacions sempre en diferents guies, com la Guia de Vins de Catalunya, Guia Gourmets, Guia Repsol, Guia Peñin...), guies molt reconegudes dins el sector..Contacteu amb Caves Vives Ambròs

Tel 639 521 652

mail@vivesambros.com

www.cava-vivesambros.com

 
INICI PAISDEVINS../PAISDEVINS/PORTADA.html
ENOTURISME CELLERS../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
MILLORS VINS i CAVA../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
SELECCIONS VINS../PAISDEVINS/SELECCIONS-VINS-I-CAVES-CATALANS.html
AGENDA i FIREShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
ANYADES & VINYA../PAISDEVINS/TERRA-I-VINYA.html
TAST DE VINS../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://www.gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
MARIDATGES../PAISDEVINS/MARIDATGES.html
LICORS I DESTIL·LATS../PAISDEVINS/MILLORS-LICORS-I-DESTILLATS.html