en memòria d’en miquel àngel vaquer i llop

el covid-19 sega la vida del jove creatiu de casa mariol a la terra alta

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

Miquel Àngel Vaquer i Llop

Miquel Àngel Vaquer, víctima del Covid-19

Batea, 1 d’abril de 2020

S’ha mort a Reus, amb només 36 anys, en Miquel Àngel Vaquer i Llop del Celler Casa Mariol, víctima de la pandèmia que ens afecta aquestes setmanes. Des d’aquí fem arribar el nostre condol a família i amics.

PORTADA

El Covid-19 sega la vida d’en Miquel Àngel Vaquer


Batea, 1 d’abril de 2020

S’ha mort a Reus, amb només 36 anys, en Miquel Àngel Vaquer i Llop del Celler Casa Mariol, víctima de la pandèmia que ens afecta aquestes setmanes.


En una piulada a Twitter, el celler Casa Mariol ha lamentat comunicar la pèrdua d'un dels seus impulsors i agraeixen les nombroses mostres de suport i estima rebudes en les últimes hores. La Denominació d'Origen Terra Alta ha expressat a través d'un comunicat que ha fet públic este dimecres a la tarda el seu més sentit condol per la pèrdua de Miquel Àngel Vaquer. Miquel Àngel Vaquer, nascut a Batea el 1983, va estudiar Comunicació Audiovisual, va treballar per a productores de televisió com Mediapro, El Terrat o Endemol fins que el 2007 decideix dedicar-se a renovar el celler familiar Casa Mariol.

A través d’idees revolucionàries en aquell temps, va renovar la imatge de la marca, va obtenir premis internacionals de disseny i va afavorir l’expansió mundial dels seus vins.


La seva creativitat també el va portar a ser una de les ments darrere la renovació del vermut a Catalunya. En va rejovenir la imatge, va afavorir el canvi d’hàbits i el consum d’aquesta beguda tradicional, en va escriure un dels llibres claus, ‘Teoria i pràctica del Vermut’ (Ara Llibres, 2015), juntament amb Josep Sucarrats i Sergi Martín, i fins i tot va exportar el seu consum als bars de Nova York.


En els darrers anys havia deixat de ser el creatiu de Casa Mariol per desenvolupar els seus propis projectes. D’entre els més destacats, relacionava experiències gastronòmiques amb la construcció d’imatge de marca. Va ser l’encarregat, per exemple, del sopar de presentació del perfum Bad Boy de Carolina Herrera que es va celebrar al Museu del Prado l’octubre de l’any passat.


Vaquer havia declarat que tota la seua vida havia treballat en la creació d’idees i narratives i que en els últims anys ho havia estat fent a través del menjar com a llenguatge.


En el seu últim missatge a Instagram, demanava als ciutadans quedar-se a casa i animava als sanitaris i als professionals que ofereixen els seus serveis durant l’actual pandèmia.


Un dels últims projectes en els quals Vaquer es va embarcar el connectava amb la ceramista Rita Lugli, en el disseny d’una vaixella per a sake.


Expert en experiències gastronòmiques integrals i càterings artístics, havia treballat per marques com Hermès, Carolina Herrera o Mango. L’edició espanyola de la revista Vogue li dedicava un article en el número de març d’enguany destacant la seva feina i creativitat. 

+ destacats a paísdevinsEn memòria de Miquel Àngel Vaquer

Abril 2020. El jove creatiu del Celler Casa Mariol ha sigut una de les víctimes de la pandèmia  Llegir-ne mésAmaltea Brut Nature al NYTimes

Abril 2020. Eric Assimov selecciona aquest gran Clàssic Penedès de Loxarel per a un confinament feliç  Llegir-ne més
Vitta, el vi més fresc de Mas Vicenç

Abril 2020. Un vi innovador, fresc, aromàtic i enjogassat per l’aperitiu i les bones estones Llegir-ne més
Rovellats : trio de medalles

Març 2020. El Concurs Internacional Bacchus 2020, ha premiat tres dels caves d’aquest celler familiar especialista en caves de qualitat Llegir-ne mésNova imatge del Dahlia

Abril 2020. 1+1=3, ens presenta la nova anyada i vestit d’aquesta delicadesa en rosa Llegir-ne mésNou Jean Leon Xarel·lo eco

Abril 2020. El Celler de Torrelavit estrena col·lecció “Nativa” amb aquest xarel·lo orgànic Llegir-ne més