els millors vins de catalunya : blancs, rosats i negres...

els millors vins i caves a paísdevins

 
PORTADAPORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISMEENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINSFIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDAAGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERSCERCA_CELLERS.html
PREMISPREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TASTFORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

       Frescor d’estiu amb blancs catalans

Estiu’14 >> Donem la benvinguda al bon temps, a la calor i la platja, a les estones a la fresca sota d’un arbre o als capvespres estelats dels Pirineus, però sempre amb una copa de bon vi entre les mans. Vins catalans per gaudir dels amics, el paisatge, el no fer res o el brindar per la feina ben acabada. Frescor d’estiu que comencem amb una primera selecció de vins blancs : de la garnatxa blanca Terra Alta al Chardonnay de muntanya del Pallars, del picapoll al macabeu , i el xarel·lo.. vins bons, molt bons o excel·lents, vins del teu país a PaísdeVins.

VEURE LA SELECCIÓ   

 

Cabernets Catalans : reivindicant l’excel·lència

Defemsem els vins de qualitat i comencem, com ha de ser, amb la defensa dels de la pròpia terra. I en aquest dia internacional dels Cabernets ( sauvignon i franc ) es just reivindicar els vins excel·lents que es fan a Catalunya amb aquesta varietat forana però que ben conreada, es capaç de brindar grans vins també aquí. I hem volgut fer-ho especialment posant en valor la figura del sr Carrión-Jean Leon, un home a contracorrent, amb criteris propis que va ser qui des de Hollywood va creure en un Penedès capaç de fer grans vins, grans vins negres i el primer a empeltar-hi Cabernet Sauvignon ara ja fa 50 anys. Els primers raïms d’aquesta varietat, “l’emperador dels negres” a tot l’estat!

FITXES COMPLETES I NOTA DE TAST DE LA SELECCIÓ #CABERNETDAY   

Temps de tardor : selecció d’excel·lents vins dolços i rancis

Novembre >>  Si durant uns anys els grans vins dolços i rancis del país han estat ignorats i fins i tot ridiculitzats pels esnobs de la crítica enogastronòmica ( “fa pagès això de beure vi ranci”), ara assistim al seu nou renaixement. I com passa sempre en aquestes terres, han hagut ser els crítics internacionals amb el Wine Advocate de Robert Parker al capdavant, els que els han començat a valorar correctament.

Us en presentem una selecció  de vins excel·lents a preus assequibles i per a tots els gustos: de les garnatxes de l’Empordà a les de la Terra Alta, d’Alella al Priorat, dels dolços naturals als moscatells, misteles  i vi ranci. 

SELECCIÓ DE DOLÇOS I RANCIS     100 PUNTS PARKER PER UN VI RANCI DEL PRIORAT


19 de setembre’14 >> La garnatxa, probablement la varietat més catalana de les que es fan a les nostres terres, viu gràcies a la nova  generació d’enòlegs i viticultors, un enlairament en el panorama bàquic internacional. D’arrencar ceps als 80, hem passat a la cura extrema de les vinyes velles i conrear-la i  vinificar-la de manera respectuosa i deixant que parli la terra i el raïm. I els resultats, a la vista : anyada rere anyada més ben valorada entre els amants dels bons i grans vins. Una petita mostra per anar xalant. Salut i #garnatxa.

VEURE LA SELECCIÓ  GARNATXA NEGRA             

VEURE LA SELECCIÓ  GARNATXA BLANCA

 

[ excel·lents ]  *  [ blancs ]  *  [ fóra de sèrie ]

Grans vins blancs per al Nadal, Cap d’Any i festes d’aquest final de 2015 i començar el 2016 amb il·lusió i bon gust al paladar : blancs de +90 punts  de totes les Denominacions d’Orígen catalanes.

La llista va creixent dia a dia, descobriu-la :-) Fent clic damunt el nom del cava accedireu a la seva fitxa completa, nota de tast, enllaços al celler...


  VINS BLANCS CATALANS EXCELLENTS I FORA DE SERIE

  LLISTA MILLORS BLANCS CATALANS QUALITAT / PREU

[ excel·lents ]  *  [ vins negres ] [ fóra de sèrie ]

Grans vins negres de Catalunya: negres de +90 punts  de totes les Denominacions d’Orígen catalanes.

La llista va creixent dia a dia, descobriu-la :-)


Fent clic damunt el nom del vi accedireu a la seva fitxa completa, nota de tast, enllaços al celler...


  VINS NEGRES CATALANS EXCELLENTS I FORA DE SERIE


  LLISTA MILLORS NEGRES CATALANS QUALITAT / PREU

© Clos Mogador-René Barbier

L’hora dels rosats ( en preparació )

Enrera van quedant els dies en que demanar un rosat era vist com una manca de coneixement en la la tria del vi. I enrera queden els que asseguraven que els rosats eren uns vins mediocres sense personalitat.  Si hem de fer cas dels exigents mercats anglosaxons, nòrdics i centreeuropeus, els rosats es posen de moda. En percentatge, creix el seu consum més que els de blancs i negres i, atenció, creix entre el públic jove. Fora complexes i inhibicions i demaneu i tasteu vins que enamoren, vins rosats, versàtils, frescos i amb personalitat. Rosats del Penedès marítim o de l’Alt Penedès, rosats de la Conca, la Terra Alta, el Bages, el Montsant...de garnatxa, sumoll, carinyena, merlot, cabernet, syrah o ull de llebre... aquí teniu la 1a selecció...i en les properes setmanes, més vins rosats. #frescordEstiu :-)