celler vall de baldomar, cristiari rosat

millors vins rosats catalans : cristiari rosat, cupatge merlot i cabernet sauvignon, do costers del segre

 

Celler Vall de Baldomar

Cristiari Rosat


DO Costers del Segre

Vi rosat jove

Varietats Cupatge de Merlot i Cabernet Sauvignon DO Costers del Segre, Subzona Artesa

Anyada 2019Nota de tast

Vista. Color rosat intens, de maduixa amb el ribet violat.


Nas. Aromes de fruites vermelles, notes làctiques. Intens i llarg.


Boca. En boca sorprèn pel seu cos i volum, gairebé un negre.  Gustos de fruites del bosc, amb un pas sedós, equilibrat i de bona acidesa. Post-gust llarg molt agradable.


88/100 punts

Alcohol : 14%

Serviu-lo entre els 8-10ºC

Consum òptim: 2020-23

pvp aprox 9-10 €


Maridatge

La brillant complexitat del Cristiari Rosat el fa ideal per a entrants salsejats –una pasta fresca amb salsa de tòfona i bolets, per exemple–, per a carns blanques i per a peixos blaus. Magnífic acompanyant de patés, terrines i preparacions gelatinoses, és un vi de versatilitat llarga que fins i tot a nosaltres segueix sorprenent-nos
Vinyes i terrer

A prop de les aigües del Segre i rodejat per les montanyes del Montsec, el poble de Baldomà ha estat testimoni durant anys del projecte vinícola de Hermenegildo Porta. L’entorn únic i les condicions de clima i del sòl han fet d’aquest paratge el idoni per crear un producte innovador, diferent i de qualitat.


Vinificació

Elaborat amb el procès de vinificació en “GRIS” caracteritzat per la separació ràpida del most flor de les parts sòlides del raïm, previament derapat sense premsar-lo. Fermentació a 17º durant 10 dies, posteriorment s’estabilitza en fred, es filtra i s’embotella.

TERRA DE FRONTERA

Un petit món encalmat s’estén entre els meandres del riu Segre i l’amfiteatre de les muntanyes del Montsec. Pels vessants dels contraforts, la garriga i el matoll deixen pas als camps de blat. Sembrats, vinyes i oliveres composen una imatge d’equilibri ancestral. Enmig de la vall tranquil·la, la pinya de cases brunes de Baldomar és com una nau amarrada en una badia en repòs. L’arribada al poble, creuant el riu per un estret pont de pedra, és una impressió duradora.

Celler Vall de Baldomar

Els nostres orígens

Vall de Baldomar és un celler familiar. Els seus orígens es remunten als anys vuitanta, quan era una simple afició que acabaria per convertir-se en una autentica passió, la culpa de tot la va tenir la terra. A l'abraçada de la serra del Montsec i del riu Segre es forma una petita vall amb un especial microclima per al cultiu de la vid, l'hivern és dur i fred, i l'estiu sec i molt calorós, si bé les diferències entre les temperatures màximes i mínimes entre el dia i la nit són importants.


Disposem d'una plantació  de 35 ha de vinya pròpia i vinya controlada, que pertany a viticultors de la zona amb els quals mantenim una estreta relació des de 1989, que va estar l'any on vam elaborar el nostre primer vi "Cristiari"


L’ABRIC DEL MONTSEC, L’INFLUX DEL SEGRE

Una línia de cingleres assolellades retalla l’horitzó de Baldomar: són les crestes del Montsec, el primer gran massís muntanyós dels Prepirineus, una imponent serralada que protegeix la nostra vall dels vents fred del nord. L’abric del Montsec de Rúbies –així s’anomena aquest cantó més oriental– contribueix a crear un microclima especialment beneficiós per al conreu de la vinya.
L’altra influència geogràfica crucial és la proximitat del Segre, que passa a poc més d’un quilòmetre del nucli del poble. El riu, amb la seva aportació d’humitat, suavitza les temperatures i atreu accents mediterranis.


“Amb la senzillesa i la serenitat d’un paratge únic, el poble de Baldomà i les vinyes que l’envolten han creat un relat ric i complex, un viatge enològic a través de la història.”


FRUITS DE LA TERRA

Els nostres vins, emparats per la Denominació d’Origen Costers del Segre els integrem en dues famílies. La Baldomà, que expressa la personalitat del territori amb la seva singularitat geogràfica i climàtica. I la dels Cristiari, productes especials que projecten la voluntat de diferenciació i d’identificació amb l’origen.


Celler Vall de Baldomar

Ctra d'Alòs de Balaguer, s/n
25737 Baldomar
Tel. 973 402 205
GPS 41.54.53.4414 , 1.0.49.2546
» www.valldebaldomar.com        » info@valldebaldomar.com


 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

Vall de Baldomar

Cristiari  Rosat, delicadesa amb caràcter

Diferent i emocionant: la sorpresa del plaer

Vibrant com el color dels capvespres, complex i ample, impactant i delicat. Tan sorprenent com la primera vegada que es visita la vall de Baldomar. Plenitud i pura emoció: així és el Cristiari Rosat, exponent de la voluntat de trobar plaer en la diferència. Tast i gastronomia

PORTADA

+ Temps de Roses & RosatsEspurnes de Sant Jordi

Hem fet l’impossible ;)!! Unir una trentena de Cava, Clàssic,  Corpinnat i algun esperit lliure per celebrar com Déu mana Sant Jordi. Això si, agermanats tots ells per un nexe comú i una raó essencial: el que hi ha a la copa ve de la vinya pròpia.

Vinya pròpia, Celler familiar, amor a la terra i uns escumosos ( Cava, Clàssic, Corpinnat... ), que expressen el millor d’un paisatge i d’una gent.

Salut, Roses i ...Rosats.

SANT JORDI ESCUMOSOS ROSATS
Un Rosé, primer Champagne

amb 100 punts Parker

Potser aquí encara no valorem prou bé les potencialitats dels escumosos rosats, però les grans Maisons del “xampany” francès ho tenen molt clar. I ara, fins i tot el tastador de Robert Parker... El primer 100 punts PK de la història a un escumós d’aquesta Denominació és per a un rosat!


LOUIS-ROEDERER-CHAMPAGNE-

100-PUNTS-PARKER
Frescos Rosats

S’atansa el bon temps i amb ell el gust en porta a cercar la frescor en els àpats i els aperitius.

Versàtils, llaminers, amb una paleta de colors que enamora a primer cop d’ull... i de Cellers escollits per la cura que tenen amb la terra i la vinya.

Salut i Rosats : frescor al paladar.

  EN PREPARACIÓ
+ destacats a paísdevinsEn memòria de Miquel Àngel Vaquer

Abril 2020. El jove creatiu del Celler Casa Mariol ha sigut una de les víctimes de la pandèmia  Llegir-ne més