can ràfols dels caus - petit caus rosat

millors vins rosats de catalunya : petit caus rosat, cupatge de negres

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

Can Ràfols dels Caus

Petit Caus - Rosat, Massís del Garraf

Un rosat cupatge de les grans varietats internacionals negres amb la personalitat que els dóna el terroir del Massís del Garraf i el savoir-faire d’en Carlos Esteva. Un vi que ja ha esdevingut un dels clàssics entre els millors rosats del país. La frescor i amabilitat dels rosats, amb volum,  potència i l’estructura.

PORTADA

CAN RÀFOLS DELS CAUS

Petit Caus Rosat


DO Penedès - Massís del Garraf

Vi rosat jove.

Varietats: cupatge de Merlot, Ull de llebre (Tempranillo), Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.

Viticultura ecològica.NOTA DE TAST

Vista: rosa salmó pàl·lid.


Nas: Aromes de fruites vermelles com gerds, cirera i notes minerals.


Boca: Fresc, sec, afruitat i viu amb un final refrescant.

MARIDATGE

Un vi ideal per acompanyar un picnic. Acompanya molt bé plats de marisc, amanides, paelles, fideus, salses cremoses, pasta, formatges de pasta tova i truites.88-89/100 Punts

Alcohol: 12,5% Vol

Serviu entre 6-8ºC

Pvp aprox. 7-8€Vinyes i terrer

Vinyes del Fondo, Sota Penyes, La Sinia, Avellaner, Calma.

Sòl:  Argilós i calcari.

Cultiu: No es fa ús d’insecticides o herbicides i les vinyes es treballen de manera ecològica.Vinificació

Verema

Tot el raïm es cull a ma.

Inicialment la vinificació es realitza per separat segons la varietat. Maceracions i fermentacions en dipòsits d'acer inox. Fermentació tradicional sense afegir llevats seleccionats.
Sobre Can Ràfols dels Caus


Celler Can Ràfols dels Caus, Massís del Garraf


Vivint la D.O. Penedès

L’any 1979, Carlos Esteva decideix anar-se’n a viure a la finca del seu avi, Can Ràfols dels Caus. Havent comprat les parts que eren propietat dels seus germans, comença la lenta rehabilitació del noble edifici que estava en estat mig ruïnós.


Al mateix temps, regenera l’explotació de les vinyes, introduint noves varietats i noves formes de cultiu (emparrats), apostant per la viabilitat d’uns vins de collita pròpia, de caràcter singular i creant una marca de qualitat contrastada.


Carlos Esteva es converteix en un dels pocs vitivinicultors que viuen a l’explotació i lluiten per assolir els seus objectius tot respectant les característiques del paisatge i l’arquitectura del lloc dins d’un marc de sostenibilitat.


Vins Penedès del Massís del Garraf

Limitat pel sistema Prelitoral, la serra de l’Ordal, les planes del Penedès, les planes litorals, el Garraf i el Mediterrani, és una gran massa calcària. Constitueix una successió de turons d’alçada – alguns arriben fins a més de 500m d’altitud – que arrenquen amb gradients del 30% i fins al 50%, deixant torrents i rieres que marquen talls estrets i profunds. Això limita la quantitat de terra conreable.


Orografia

El Garraf vitivinícola és una àrea restringida del Garraf tradicional. La finca de Can Ràfols dels Caus, situada a uns 300m d’altitud s’alça entre les valls de dos torrents, rodejada de vinyes que esglaonen els pendents. Des de les parcel•les més altes, com “la Calma” o “el Rocallís” es veu el mar, a uns 15km a vol d’ocell. Aquesta situació és clau per obtenir raïms sans, doncs queden protegits dels aires humits de les zones properes al mar, però arrecerats també de les pedregades de l’Ordal o el Prelitoral.


Vinyes

D’una finca de 455 hectàrees, només 50 hectàrees són conreades de vinya, 2 d’oliveres i 1 d’ametller, constituint la resta bosc, matoll i pedra. L’extensió de les parcel·les oscil•la entre les 0,15 hectàrees, la més petita i 2 hectàrees, la més gran.


Celler

Can Ràfols dels Caus ha estat sempre capdavanter i fins i tot creador de corrents, i a vint-i-cinc anys de l’inici de la seva aventura enològica, en Carlos Esteva va decidir de fer un gran pas endavant amb la construcció d’un nou celler. L’objectiu no va ser el de donar cabuda a més tines, hectolitres, i ampolles, si no el de treballar millor.


Avinguda d’Olesa , s/n Avinyonet del Penedès

Alt Penedès, Barcelona Tel: +34 93 897 00 13

info@causgrup.com


www.canrafolsdelscaus.com 

+ Temps de Roses & RosatsEspurnes de Sant Jordi

Hem fet l’impossible ;)!! Unir una trentena de Cava, Clàssic,  Corpinnat i algun esperit lliure per celebrar com Déu mana Sant Jordi. Això si, agermanats tots ells per un nexe comú i una raó essencial: el que hi ha a la copa ve de la vinya pròpia.

Vinya pròpia, Celler familiar, amor a la terra i uns escumosos ( Cava, Clàssic, Corpinnat... ), que expressen el millor d’un paisatge i d’una gent.

Salut, Roses i ...Rosats.

SANT JORDI ESCUMOSOS ROSATS
Un Rosé, primer Champagne

amb 100 punts Parker

Potser aquí encara no valorem prou bé les potencialitats dels escumosos rosats, però les grans Maisons del “xampany” francès ho tenen molt clar. I ara, fins i tot el tastador de Robert Parker... El primer 100 punts PK de la història a un escumós d’aquesta Denominació és per a un rosat!


LOUIS-ROEDERER-CHAMPAGNE-

100-PUNTS-PARKER
Frescos Rosats

S’atansa el bon temps i amb ell el gust en porta a cercar la frescor en els àpats i els aperitius.

Versàtils, llaminers, amb una paleta de colors que enamora a primer cop d’ull... i de Cellers escollits per la cura que tenen amb la terra i la vinya.

Salut i Rosats : frescor al paladar.

  EN PREPARACIÓ
+ destacats a paísdevinsEn memòria de Miquel Àngel Vaquer

Abril 2020. El jove creatiu del Celler Casa Mariol ha sigut una de les víctimes de la pandèmia  Llegir-ne més