pardas - aspriu negre - cupatge de cabernets

millors vins negres:  aspriu vi negre cabernet franc i cabernet sauvignon, torrelavit -do penedès

 

94/100 punts

Pardas

Aspriu 2009

Cabernet Franc i Cab. sauvignon

Varietats. 100 63% de Cabernet Franc i 37% Cabernet sauvignon

DO i Tipus: DO Penedès

Anyada 2011

Producció : 2030 bot.

Origen :
Vi de terrer procedent únicament de la vinya de La Barraca.
Parcel·la de 2.69 hectàrees, de terreny pedregós i molt profund, orientada al vessant nord. Els ceps plantats l’any 1996 tenen un peu 41-B i es troben en un marc de plantació de 2.40×1.20 .
Producció mitjana: 3000kg./H.


Vinificació :
Collita i sel·lecció manual del raïm a la vinya. Desgranat del raïm i encubat en un cup de formigó amb recobriment de resina. 23 dies de maceració. Fermentació en tina a uns 24º C i baixant als 20º els darrers 6 dies. Al llarg de la fermentació es realitzen un parell de remuntats diaris. Descubat del vi i premsada a baixa pressió amb una premsa pneumàtica. Posteriors desfangats estàtics al cap de 24 i 48 hores.La fermentació malolàctica es va donar de manera espontània quan la partida de vi es trobava al dipòsit. Acabada la criança no es va clarificar ni estabilitzar per fred, es va optar per una lleugera filtració a l’hora d’embotellar.

Criança :
Criança de 12  mesos en botes noves de roure francès de 225 litres.  Embotellat: el 9 de setembre del 2013 .

 

SELECCIÓ CABERNET DAY 2014         

Celler Pardas, vins destacats

93/100 punts

Negre DO Penedès

cupatge de negres PVP 30€

un vi que combina potència amb elegància i frescor que li aporten un profund caràcter mediterrani..


93/100 punts

Negre DO Penedès

Sumoll (90%) i marselan PVP 30€

Els ceps de Sumoll són com els pagesos, de joves són barroers i productius , però amb els anys arrelen profundament. Al llindar de la mort, quan estan decrèpits,  és quan ens poden donar saviesa...


91/100 punts

Negre DO Penedès

Cab Franc, Cab. sv i Sumoll  PVP 12€

Aquest vi negre criança vol reflectir el caràcter més autòcton del terroir del Penedès i el resultat és una expressió molt franca; d'aquí...


90/100 punts

Blanc  DO Penedès

Criança en bótes, 100% xarel·lo PVP 12€

Un vi diferenciat i autèntic, que reflecteix els nostres sòls i  una viticultura respectuosa amb el terrer. Fi i complexe, amb capacitat d´envelliment...>> CELLER PARDAS - SUMOLL ROSAT

87/100 punts

Rosat DO Penedès

100% sumoll PVP 8 €

Celler Pardas us presenta l´ únic vi rosat elaborat amb la varietat autòctona sumoll, raïm abans rebutjat com a vulgar i aspre, que expressa...>> SABER-NE MÉS: CELLER-PARDAS-DO-PENEDES


>> CELLER-PARDAS-ENOTURISME-PENEDESCeller Pardas, essència Penedès


Pardas Aspriu Negre

Quantes vegades tastant els vins que ens emocionen sorgeix l´inevitable interrogant: com deu ser el lloc d´origen? L´eco-sistema?


Quan un viticultor pren la decisió d´elaborar un vi únicament d´una vinya, inequívocament la seva voluntat és que el seu treball vitícola reflecteixi com un mirall el lloc. quest caractitzarà el vi i el dotarà d´identitat.Una única voluntat doncs ens mou: transferir el terrer a la copa. El lloc per sobre del viticultor.


És intrínsec en l´home, encara que massa soviet s´oblida, el desig de retrobament amb la natura, establir lligams amb ella, realitzar-s´hi.


Els viticultors elaboradors vinificant vins de terrer, potser volem satisfer aquest desig, crear una connexió íntima amb el medi, a la recerca de quelcom irracional. Perquè creiem que la vinya i el vi més que cap altre cultiu possibilita aquest encontre.


En el cas que ens ocupa, el lloc, la vinya s´anomena “La Barraca”: 2.69 hectàrees d´argiles profundes i graves plantades de Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon l´any 1996 situada a la falda del riu Bitlles.


www.cellerpardas.com
 

94/100 punts

Pardas

Aspriu 2009

Cabernet Franc

Nota de tast:

Vista: Intens color cirera negre, d’alta intensitat


Nas: Intens, voluptuós, balsàmic i profund. Tímid all principi, es va obrint a poc a poc donant pasa fruita Madura, cireres amb licor, mandarina i chocolate, tabac i pebre negre.


Boca: pas de boca ample i exuberant i potent. Presenta una fruita en tensió in creccendo acabant definitivament en una fruita negre i molt madura. Bona estructura tànica persistent. Retrogust llarg i docenc. Textura de seda. El vi t´assegura que viurà: llarga vida!


Alcohol 14,68% vol.

Serviu entre 16 °C i 18 °C

Consum òptim: 2014-2022

PVP aprox. 29€
Maridatge: Degut al seu carácter i concentració, l´Aspriu s´aconsella maridar-lo amb plats on destaquin sobors intensos: estofat de senglar, carns de caça( perdius, colomins, vecades…) com també carns vermelles.


RECONEIXEMENTS

  1. 94 punts Guía Peñín 2014

Analítica :
Acidesa total: 5,6 g/l
Ac. Volàtil: 0,91  mg/l

So2 L/T : 24/70 mg/L

PH: 3.07
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Pardas Aspriu 2009 94/100 punts

Cabernet Franc i Cab. sauvignon

Aspriu : aspre, difícil al tracte; un vi que vol expresar el terroir de l’Alt Penedès, sense embuts ni artificis.  Vi de terrer procedent únicament de la vinya de La Barraca. Un dels grans negres catalans i del Penedès: potent, equilibrat, expressiu, saborós. Edició molt limitada. Ideal per a acompanyar grans àpats.