celler lagravera, molta ónra blanc fermentat en bóta

els millors vins blancs de catalunya : molta ónra blanc 80% garnatxa blanca , 20% sauvig, b. - do costers del segre,

 

92/100

Lagravera Celler

Molta Ónra Blanc

DO  Costers del Segre

2013.
Blanc fermentat en bóta.

Varietats. Garnatxa blanca (80%) i Sauvignon blanc (20%).

DO i Tipus: DO Costers del Segre. Blanc

Anyada 2013


Vinyes i terrer. : Vinya: dominada al nord per la Serra Llarga, a cavall entre les comarques del Segrià i Noguera, es situa en una finca d’11,3 hectàrees cultivada seguint les tècniques de la viticultura Ecològica des de la seva plantació i actualment Biodinàmica, tot cercant la màxima expressió i singularitat d’aquest terrer únic. Distribuïda en 14 parcel·les, on l’última tecnologia es fon amb les capes herbades multiflores que augmenten i multipliquen la biodiversitat vegetal i al seu torn la del sòl, per conferir a la planta l’entorn més amable que se li pot plantejar, perseguint obtenir uns millors vins any rere any. Es treballa en col·laboració amb Institucions realitzant estudis vitícoles punters. Orientació de les files NW-SE. Densitat de plantació elevada de 4166 ceps/ha i marc de plantació de 2,40 x 1,00 metres. Textura franca.


Vinificació. Segona i tercera selecció en Celler (automàtica amb Viniclean i manual en taula de tria), maceració pel—licular en dipòsit durant 5 hores a 10oC i sagnat del most flor (sense premsar) amb suau desfangat. Primera meitat de la fermentació de les diferents varietats per separat a 14-15ºC de temperatura en dipòsits d’acer inoxidable. A meitat de fermentació es porta a bótes noves de roure francès i, un cop acabada la fermentació alcohòlica, criança i battônage periòdic, s’afina.

Envelliment: en bótes noves de 500 litres de boscos francesos seleccionats amb domini de torrats lleugers (meitat d’elles de gra extrafí), durant 9 mesos.

 

92/100

Lagravera Celler

Molta Ónra Blanc

Garnatxa blanca i Sauvignon blanc


Nota de tast:

Vista. color groc palla intens amb les vores or a verdoses.

Nas En copa aturada notes de fenc i camamil·la. Apareix subtilment la fusta en forma d’especiats que recorden la canyella. En airejar, pera madura, poma i cítrics, així com la pinya tropical es revelen per damunt de les herbes aromàtiques.

Boca. Entrada en boca grassa i sedosa, amb un molt bon equilibri entre l’acidesa, el volum i l’alcohol. Retronassal intens, amb records de pera confitada i curry. Final de boca de gran llargada i elegància.Alcohol 13º

Serviu a 10-12ºC

Consum òptim: 2014-2018
PVP aprox. 18 €

Producció: 3124 ampolles de 75cl.


Maridatge

Ideal per acompanyar, una caldereta de peix, arròs negre, peixos greixosos com rogers, llobarro o tonyina, carns blanques i formatges tipus curats.


Reconeixements

  1. 93 punts Guía Peñín 2016 (anyada 2013 )

  2. 89 punts Guía Peñín 2015 (anyada 2012)

 

Lagravera Celler - Ónra Molta Ónra Blanc 92/100 punts

Viticultura Ecològica des de la seva plantació i actualment Biodinàmica, tot cercant la màxima expressió i singularitat d’aquest terrer únic de Costers del Segre.

Celler Lagravera, viticultura biodinàmica

certificada a Costers del Segre

Subzona Segrià

Ónra Molta Ónra Blanc


Climatologia: zona caracteritzada per un elevat contrast de temperatures entre hivern i estiu, amb valors extrems situats entre –5oC i 40 oC respectivament. Pluviometria escassa amb règim anual de 310 mm/any i valors de 150 mm/any durant el cicle vegetatiu. Amplituds tèrmica de verol fins a collita de 18oC de mitjana.


Ceps: amb portaempelt 110Richter i formats en doble cordó Royat, mantenint dues alçades de recollida de vegetació per afavorir una millor exposició fol—liar a la llum, així com facilitar l’aireig dels raïms i evitar que les humitats activin fongs.


Verema: raïm procedent en la seva totalitat de la finca de la propietat. Any amb una primavera suau, abundant en pluges; estiu inicialment fresc i, finalment molt calorós i sec. Verema manual seleccionada entre principis i finals de setembre, en caixes de 8kg i temperada just després de la collita dins càmera frigorífica a 6ºC.Vins destacats de Lagravera a PaísdeVins

ÓNRA BLANC - FITXA COMPLETA 89/100 punts

MOLTA ÓNRA BLANC - FITXA COMPLETA 92/100 punts

ÓNRA VI DE PEDRA - SOLERA - FITXA COMPLETA 93/100 punts


Lagravera obté la certificació biodinàmica Demeter

Primer celler de la DO Costers del Segre en assolir aquest reconeixement. Després d’anys de millora contínua i dedicació, finalment el celler Lagravera ( Alfarràs, El Segrià ) ha aconseguit la certificació Demeter International. Es suma així als cinc cellers catalans -i als menys de deu de tot l’estat espanyol- en haver estat mereixedors de l’estricta qualificació en viticultura biodinàmica per part de la gestora alemanya.

Lagravera s’ubica en un espai únic recuperat, treballa la natura, fauna i, flora, l’observa, entén les seves lleis per conèixer-la millor tenint en compte el sòl com a organisme viu i receptor.  Vins que reflecteixen amb total puresa la seva procedència...

LLEGIR-NE MÉS
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html