lagravera celler, ónra blanc - vi biodinàmic

els millors vins blancs de catalunya : ónra blanc 60% garnatxa blanca, chenin i sauvignon blanc, do costers del segre

 

89/100 punts

Lagravera Celler

Ónra Blanc

DO  Costers del Segre


2014.
Blanc jove

Varietats. Garnatxa blanca (60%), Chenin (25%) i Sauvignon blanc (15%).

DO i Tipus: DO Costers del segre BlancVinyes i terrer: dominada al nord per la Serra Llarga, a cavall entre les comarques del Segrià i Noguera, es situa en una finca d’11,3 hectàrees cultivada seguint les tècniques de la viticultura Ecològica des de la seva plantació i actualment Biodinàmica, tot cercant la màxima expressió i singularitat d’aquest terrer únic. Distribuïda en 14 parcel·les, on l’última tecnologia es fon amb les capes herbades multiflores que augmenten i multipliquen la biodiversitat vegetal i al seu torn la del sòl, per conferir a la planta l’entorn més amable que se li pot plantejar, perseguint obtenir uns millors vins any rere any. Es treballa en col—laboració amb Institucions realitzant estudis vitícoles punters. Orientació de les files NW-SE. Densitat de plantació elevada de 4166 ceps/ha i marc de plantació de 2,40 x 1,00 metres. Textura franca.


Vinificació.

Verema manual seleccionada entre mitjans d’agost i finals de setembre, en caixes de 8kg i temperada just després de la collita dins càmera frigorífica a 6ºC.

Vinificació: segona i tercera selecció del raïm en Celler (automàtica amb Viniclean i manual en taula de tria), maceració pel·licular de 4 hores a 10ºC, posterior premsat tancat en premsa pneumàtica. Desfangat estàtic de 36 hores a 10ºC. Fermentació indígena a 14-16ºC, amb els propis llevats autòctons de la vinya que aporten complexitat aromàtica i autenticitat local. Battônage periòdic en tines d’acer inoxidable durant 5 mesos.

 

89/100 punts

Lagravera Celler

Ónra Blanc

Garnatxa blanca, Chenin i Sauvignon blanc

Nota de tast

Vista. color groc verdós pronunciat.

Nas En copa aturada, presència d’aromes de fruita de pinyol, com la nectarina, que es barreja amb els records de fonoll i herbes fresques. En airejar, es revela l’aroma de llevat fruit de tota la feina de criança amb les seves pròpies mares, el qual s’acompanya amb les falgueres, peres i plàtan.

Boca. Entrada en boca fresca i elegant, embolcallant el paladar amb un bon centre de boca, gras i evocador; de nou aromes de cítrics i pinya tropical, que arrosseguen una acidesa final molt ben equilibrada. Llarg i persistent.


Alcohol 13º

Serviu a 10-12ºC

Consum òptim: 2015-2017
PVP aprox. -- €


Maridatge

Ideal per acompanyar, una caldereta de peix, arròs negre, peixos greixosos com rogers, llobarro o tonyina, carns blanques i formatges tipus curats.


Reconeixements

  1. 88 punts Guía Peñín 2015

  2. 89 punts tast PVins ( anyada 2013 )


 

Celler Lagravera, viticultura biodinàmica

certificada a Costers del Segre

Subzona Segrià


Climatologia: zona caracteritzada per un elevat contrast de temperatures entre hivern i estiu, amb valors extrems situats entre –5oC i 40 oC respectivament. Pluviometria escassa amb règim anual de 310 mm/any i valors de 150 mm/any durant el cicle vegetatiu. Amplituds tèrmica de verol fins a collita de 18oC de mitjana.


Ceps: amb portaempelt 110Richter i formats en doble cordó Royat, mantenint dues alçades de recollida de vegetació per afavorir una millor exposició fol—liar a la llum, així com facilitar l’aireig dels raïms i evitar que les humitats activin fongs.


Collita: raïm procedent en la seva totalitat de la finca de la propietat. Any ric i divers, més aviat fresc. Hivern fred amb glaçades habituals. Primavera freda i plujosa, i tardor especialment càlida i seca a benefici d’òptimes maduracions.


Vins destacats de Lagravera a PaísdeVins

ÓNRA BLANC - FITXA COMPLETA 89/100 punts

MOLTA ÓNRA BLANC - FITXA COMPLETA 92/100 punts

ÓNRA VI DE PEDRA - SOLERA - FITXA COMPLETA 93/100 punts
Lagravera obté la certificació biodinàmica Demeter

Primer celler de la DO Costers del Segre en assolir aquest reconeixement. Després d’anys de millora contínua i dedicació, finalment el celler Lagravera ( Alfarràs, El Segrià ) ha aconseguit la certificació Demeter International. Es suma així als cinc cellers catalans -i als menys de deu de tot l’estat espanyol- en haver estat mereixedors de l’estricta qualificació en viticultura biodinàmica per part de la gestora alemanya.

Lagravera s’ubica en un espai únic recuperat, treballa la natura, fauna i, flora, l’observa, entén les seves lleis per conèixer-la millor tenint en compte el sòl com a organisme viu i receptor.  Vins que reflecteixen amb total puresa la seva procedència...

LLEGIR-NE MÉS
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Lagravera Celler - Ónra Blanc 89/100 punts

Viticultura Ecològica des de la seva plantació i actualment Biodinàmica, tot cercant la màxima expressió i singularitat d’aquest terrer únic de Costers del Segre.