edetària celler, via edetana blanc fermentat en bóta

els millors vins blancs de catalunya : garnatxa blanca i viognier do terra alta,

 

91/100 punts

Edetària Celler

Via Edetana Blanc

Garnatxa blanca & Viognier

2013.
Blanc fermentat en bóta. DO Terra Alta

Varietats

L'Edetana Blanc mostra el potencial de la Garnatxa blanca de vinya vella del celler. Un toc de Viogner i un curt pas per fusta ens dóna un vi elegant, intens i mineral.


Vinyes i Terrer. Vinificació.

Vi elaborat amb les varietats Garnatxa blanca 70% de vinyes de quaranta anys, plantades en terrer de “panal” on s’expressa la màxima mineralitat de la varietat; i amb   Viognier 30% que es verema més aviat per aportar una bona acidesa al conjunt.

Finalitzades les fermentacions, assemblem els vins i la meitat rep una criança en bóta de roure francès de 300 litres durant 4 mesos.

 

91/100 punts

Edetària Celler

Via Edetana Blanc

Garnatxa blanca & Viognier

Nota de tast:

l'Edetana Blanc mostra el potencial de la Garnatxa blanca de vinya vella del celler. Un toc de Viogner i un curt pas per fusta ens dóna un vi elegant, intens i mineral.

Aromes subtils amb predominança floral -roses blanques-, fruites blanques fresques –litxis-, i notes minerals.

Entrada amplia i potent, on retrobem tots els elements aromàtics ben integrats a la boca. Pas de boca cremós amb un final fresc i mineral que li confereix elegància. Maridatge

Ideal per acompanyar rissotos o pastes amb salses de bolets, peixos potents com ara el peix espasa, sardines, salmó i tonyina a la brasa, caldereta d’anguila; i carns blanques d’aus com la pularda  amb salsa roquefort.


RECONEIXEMENTS

  1. 91 punts Guía Peñín 2013

  2. 91 punts Guía ABC ( tastador : Juan Fernández Cuesta )


Pvp aprox. 10-12 €

Edetària, esperit de la Terra Alta

VI DE TERRER (TERROIR)

El vi està lligat a una terra i ha d'ésser mostra de la seva expressió en un sentit ampli: sòl, clima i manera de fer. Per tant som absolutament respectuosos amb la nautra, treballem de manera sostenible i cerquem la màxima expressió i autenticitat de la nostra terra.

VI D'AUTOR

El vi, alhora, és reflex de qui el pensa, el dissenya i l'elabora.


El nom

Les primeres referències històriques de la vocació vinícola de la Terra Alta daten del 1185, quan el comte Ramon Berenguer IV va manar, després de la reconquesta, repoblar de vinya la zona.


No obstant això, en aquelles contrades hi havia vestigis de tribus ibèriques que habitaven molt abans la zona, i de ben segur que la vinya s'hi va introduir durant el període de la romanització. Durant aquesta època, quan l'Imperi romà tenia una de les seves capitals a Tarraco, el comerç amb les terres interiors es feia des del port de Dertosa (Tortosa).

Durant les estacions càlides però, i a causa de l'escassa navegabilitat del riu Ebre, la comunicació amb les terres interiors es feia per la via Edetana, que creuava les nostres terres tot unint Caesaraugusta (Saragossa) i Dertosa (Tortosa).


Edetària es fa ressò del nom d'aquesta via i així volem retre homenatge a la cultura mediterrània de la qual formem part, i on, a més, el vi ha estat i és un dels components principals d'aquestes terres.


El celler

Integrat dins un paratge únic envoltat de vinyes, tenint de fons la plana de Gandesa i la serralada dels Ports, el celler d'Edetària és un edifici singular de línies senzilles i modernes.

Pensat perquè el raïm hi arribi amb rapidesa per preservar-ne la màxima qualitat, incorpora les tècniques més recents mantenint les tradicions més arrelades.


ARQUITECTURA

Hem dimensionat el celler en funció de la vinya pròpia de que disposem.

Tots els elements: vinyes, celler, la plana de Gandesa, les muntanyes de Pàndols-Cavalls, i la serralada dels Ports, es fonen i formen part d'un escenari únic. La nostra intenció: respectar el caràcter propi.

L'arquitectura i les instal·lacions han estat concebudes per facilitar el procés i el treball de cada dia, amb l'objectiu major de respectar el fruit de la vinya, perquè sabem que:


"amb mal raïm no es pot fer un bon vi,

però amb un bon raïm sí que es pot fer mal vi"
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Edetària Celler Via Edetana Blanc 91/100

Garnatxa blanca & Viognier

l'Edetana Blanc mostra el potencial de la Garnatxa blanca de vinya vella del celler. Un toc de Viogner i un curt pas per fusta ens dóna un vi elegant, intens i mineral.