altavins viticultors, ilercavonia blanc

els millors vins blancs de catalunya : ilercavonia blanc 100% garnatxa blanca do terra alta

 

89/100 punts

Altavins

Ilercavonia Blanc

Garnatxa blanca DO Terra Alta

2014.
Varietats. 100% Garnatxa blanca.

DO i Tipus: DO Terra Alta. Blanc

Anyada 2014


Vinyes i Terrer

Producció mitjana per cep: 1,25 Kg. Partida de Varvall al terme municipal de Batea. Vinyes de 46 anys.

Tipus de sòl: Sòls calcaris i llimosos, de baixa permeabilitat. Pobres en matèria orgànica


Vinificació.

Verema manual en caixes de 20 Kg. S'ha realitzat una maceració amb les pells durant 72 hores.  La fermentació s'ha fet sota control a una temperatura de 16º C.

Producció aproximada : 12.000 ampolles 0,75cl


 

89/100 punts

Altavins

Ilercavonia Blanc

100% Garnatxa blanca


Nota de tast:

Vista. Presenta un color groc daurat amb tons verdosos.

Nas Complex en aromes que recorden la pinya i el mango, amb algunes notes de poma i albercoc.

Boca. En boca és untuós, llarg i persistent.  La retronasal recull aromes florals i de menta fresca.


Alcohol 13,65 º

Serviu a 7-9ºC

Consum òptim: 2015-2018
PVP aprox. 8 €


Maridatge

Ideal per acompanyar, una caldereta de peix, arròs negre, peixos greixosos com rogers, llobarro o tonyina, carns blanques i formatges tipus curats.


Reconeixements

  1. 89 punts Guía Peñín 2015

  2. Medalla d’Argent al Concours Mondial de Bruxelles 2010

  3. Medalla de Bronze al International Wine & Spirit Competition 2010

  4. Premi Decanter 2009

Altavins Viticultors, entusiasme per la Terra Alta


Nosaltres

Persones, empenta i il·lusió

Altavins és un petit celler que forma part de la D.O. Terra Alta, una regió vitivinícola situada al Sud Oest de Catalunya –a 200 km al sud de Barcelona–, de tradició mediterrània i amb una història mil·lenària, en la que produïm vins fins, distingits pel seu ‘cos i ànima’ i per l’essència de les nostres varietats tradicionals.

L’empresa Altavins Viticultors fou creada l’any 2001 per Joan Bautista Arrufí i Jordi Casadó i actualment té una producció limitada de 150.000 ampolles.


La Terra Alta, una llarga història

La D.O. Terra Alta compta amb un paisatge espectacular i típic de Mediterrani Interior. El sòl de conreu conté textures variades, amb un bon drenatge, riques en roques calcàries i pobres en matèria orgànica.

És una terra de vinyes, compresa entre 350 i 550 m d’altitud sobre el nivell del mar, en la que destaquen La Plana, l’Altiplà i les Valls. Caracteritzada per un clima mediterrani sec, de pluviometria escassa –entre 350 i 450 mm/any–, té abundant insolació i dos vents dominants, el Cerç, que prové d’interior, i el Garbí o vent de mar.

La nostra vocació vitícola dóna lloc a una viticultura peculiar, respectuosa amb el medi ambient i que permet la producció d’un raïm amb identitat pròpia. La D.O. Terra Alta, és una zona privilegiada per obtenir un raïm sa, madur i amb caràcter. El règim hídric sec fa possible la baixíssima incidència de malalties fúngiques i permet el desenvolupament d’una viticultura més sostenible, i el Cerç –que segueix bufant durant el mes de Setembre– permet la maduració natural de raïm al cep.

Tanmateix, el caràcter del sòl arriba al raïm amb una concentració de minerals molt destacable, i els grans canvis de temperatura del dia a la nit durant la maduració del raïm ens ajuden a extreure el màxim d’aromes i gustos de les nostres varietats.


Vins: Herència del pas del temps

Us presentem la gamma de vins de Altavins. Són vins elaborats buscant un vincle amb tot tipus de consumidor, que vulgui diferents tipus de vins, sempre de la major qualitat. Altavins fa un control estricte de les seves vinyes, valorant especialment l'edat, l'estat sanitari i la seva baixa producció. La verema sempre es fa de forma manual i el raïm arriba al celler en caixes, per evitar el trencament dels grans.

Aquí trobareu vins elaborats amb raïms de garnatxa blanca, varietat representativa de la Terra Alta, de vells vinyes amb més de 45 anys d'edat i garnatxes negres i carinyenes de més de 60 anys. Els vins que s'obtenen potencien la fruita i la subtilesa i elegància de la fusta. 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Altavins, Ilercavonia Blanc 2014 89/100 punts

La terra que avui habitem va conèixer altres noms i altres cultures. La dels ‘ilercavons’ – els ibers que van donar nom a la Terra Alta i les contrades veïnes–, que van viure-hi entre els segles VI i I aC, ens ha deixat una petja ben profunda que encara avui es manifesta, testimoni d’un passat industriós i pròsper.