altavins viticultors, almodi petit blanc

els millors vins blancs de catalunya : ilercavonia blanc 100% garnatxa blanca do terra alta

 

85/100

Altavins

Almodí Petit Blanc

Garnatxa blanca DO Terra Alta

2014.
Varietats. Garnatxa Blanca, Chardon-nay, Sauvignon Blanc

DO i Tipus: DO Terra Alta. Blanc

Anyada 2014


Vinyes i Terrer

Producció per cep: 2,150 Kg.

Partides de Varvall i Benufets, al terme municipal de Batea.

Vinyes de més de 25 anys.

Tipus de sòl: Sòls calcaris i llimosos, de baixa permeabilitat. Pobres en matèria orgànica


Vinificació.

Verema manual en caixes de 20 Kg. S'ha realitzat una maceració pel·licular durant 36 hr. La fermentació s'ha fet sota control a una temperatura de 16º C.

Producció aproximada : 20.000 ampolles 0,75cl


 

85/100 punts

Altavins

Almodí Petit Blanc

100% Garnatxa blanca


Nota de tast:

Vista. Presenta un color groc pàl·lid amb tons verdosos.

Nas Bona intensitat aromàtica amb notes destacades de fruita blanca ( poma, pera ), platan i tocs de cítrics.

Boca. En boca és fresc, amable i rodó degut a la seva bona i equilibrada acidesa. Post gust de notes cítriques.


Alcohol 13,5 º

Serviu a 7-9ºC

Consum òptim: 2015-2017
PVP aprox. 5 €


Maridatge

Ideal per acompanyar plats lleugers i frescos:  aperitius, plats clàssics d’estiu com amanides mixtes, amanides d’arròs o pasta,  carns blanques i peix o marisc a la planxa. Paella de marisc i fideuàs.


Reconeixements

  1. 85 punts PVins (anyada 2014 )


 

Altavins Viticultors, entusiasme per la Terra Alta


Nosaltres

Persones, empenta i il·lusió

Altavins és un petit celler que forma part de la D.O. Terra Alta, una regió vitivinícola situada al Sud Oest de Catalunya –a 200 km al sud de Barcelona–, de tradició mediterrània i amb una història mil·lenària, en la que produïm vins fins, distingits pel seu ‘cos i ànima’ i per l’essència de les nostres varietats tradicionals.

L’empresa Altavins Viticultors fou creada l’any 2001 per Joan Bautista Arrufí i Jordi Casadó i actualment té una producció limitada de 150.000 ampolles.


La Terra Alta, una llarga història

La D.O. Terra Alta compta amb un paisatge espectacular i típic de Mediterrani Interior. El sòl de conreu conté textures variades, amb un bon drenatge, riques en roques calcàries i pobres en matèria orgànica.

És una terra de vinyes, compresa entre 350 i 550 m d’altitud sobre el nivell del mar, en la que destaquen La Plana, l’Altiplà i les Valls. Caracteritzada per un clima mediterrani sec, de pluviometria escassa –entre 350 i 450 mm/any–, té abundant insolació i dos vents dominants, el Cerç, que prové d’interior, i el Garbí o vent de mar.

La nostra vocació vitícola dóna lloc a una viticultura peculiar, respectuosa amb el medi ambient i que permet la producció d’un raïm amb identitat pròpia. La D.O. Terra Alta, és una zona privilegiada per obtenir un raïm sa, madur i amb caràcter. El règim hídric sec fa possible la baixíssima incidència de malalties fúngiques i permet el desenvolupament d’una viticultura més sostenible, i el Cerç –que segueix bufant durant el mes de Setembre– permet la maduració natural de raïm al cep.

Tanmateix, el caràcter del sòl arriba al raïm amb una concentració de minerals molt destacable, i els grans canvis de temperatura del dia a la nit durant la maduració del raïm ens ajuden a extreure el màxim d’aromes i gustos de les nostres varietats.


Vins: Herència del pas del temps

Us presentem la gamma de vins de Altavins. Són vins elaborats buscant un vincle amb tot tipus de consumidor, que vulgui diferents tipus de vins, sempre de la major qualitat. Altavins fa un control estricte de les seves vinyes, valorant especialment l'edat, l'estat sanitari i la seva baixa producció. La verema sempre es fa de forma manual i el raïm arriba al celler en caixes, per evitar el trencament dels grans.

Aquí trobareu vins elaborats amb raïms de garnatxa blanca, varietat representativa de la Terra Alta, de vells vinyes amb més de 45 anys d'edat i garnatxes negres i carinyenes de més de 60 anys. Els vins que s'obtenen potencien la fruita i la subtilesa i elegància de la fusta.
 
PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Altavins, Almodí Petit Blanc 2014 85/100 punts

La influència de la ceràmica àrab, al seu pas per les nostres terres, ens ha deixat un llegat ric i divers. Òxids de plom, plata i coure durant segles han adornat geometries i ornaments inspirats en la flora i la fauna en atuells, gerres i rajoles