gramona - corpinnat rosé brut

millors escumosos de catalunya : gramona rosé brut, escumós pinot noir 100% penedès

 
SUBSCRIPCIÓ  NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DESITJO%20REBRE%20LA%20NEWSLETTER%20INFORMATIVA%20DE%20GOURMETCATALUNYA%26PA%C3%8DSDEVINS
BAIXA 
NEWSLETTERmailto:lectorpvins@me.com?subject=DONEU-ME%20DE%20BAIXA%20DE%20LA%20NEWSLETTER

Escumós Brut Nature Reserva

Gramona Brut Rosé Pinot Noir

Gramona, tota una referència en els escumosos d’alta qualitat amb origen Penedès, ha posicionat aquest brut rosat de llarga criança entre els més valorats pels gastronòms i amants dels bons vins. Un perfil floral atractiu, una bona estructura i una delicadesa pel paladar.

PORTADA

GRAMONA ROSÉ BRUT

·  2017 ECO


Varietats 100% Pinot Noir

Marca Europea de qualitat Corpinnat

Gran Reserva. Criança en rima de més de 30 mesos amb tap de suro.

Brut ( sucre 6 grams/litre )

EcològicNOTA DE TAST

VISTA

Rosa gerds intens de ribets rosat-coure brillants.

NAS

Bona intensitat, evoca frescor des del principi. Intensos fruits vermells: maduixes silvestres, gerds, groselles. Herbes mediterrànies: fonoll, lavanda.

BOCA

Entrada gustosa, bona estructura, bombolla cruixent, fina i ben integrada. Vinós i sec al seu pas. En el retrogust, les fruites vermelles es manifesten juntament amb els tons balsàmics. Final gratament refrescant.


MARIDATGE

Ideal com a aperitiu i genial per a tot tipus de tapes. Especialment el pernil. Bon acompanyant de plats més contundents, pel seu cos. Peix blau. Plats de cullera, arrossos, carns blanques. Menjar japonès –nigiris-90/100 Punts

Alcohol 12% ​​vol.

Sucre 6 grams/litre

Serviu entre 8 i 10ºC.

Pvp aprox. 17-19€ iva inc.

Ampolla de 75 cl.Vinyes i terrer

Finca Els raïms procedeixen de les vinyes que són propietat dels membres de l’agrupació Aliances per la Terra. Aquesta agrupació de 12 viticultors treballa des de 2015 de forma col·lectiva sota una mateixa filosofia de feina respectuosa amb l’entorn. Els seus membres fundadors han seguit el camí iniciat per Gramona en

una evolució gradual i natural que busca vivificar la terra i el paisatge al qual pertany. Tots ells treballen la terra sota els preceptes de l’agricultura biodinàmica.

La verema es realitza de forma manual.


Vinificació:

Fermentació tradicional sense afegir llevats seleccionats i segona fermentació en ampolla.

envelliment: mínim 30 mesos en rima.

Criança sobre mares en la mateixa ampolla


https://www.gramona.com/vins-escumosos/ 

+ Temps de Roses & RosatsEspurnes de Sant Jordi

Hem fet l’impossible ;)!! Unir una trentena de Cava, Clàssic,  Corpinnat i algun esperit lliure per celebrar com Déu mana Sant Jordi. Això si, agermanats tots ells per un nexe comú i una raó essencial: el que hi ha a la copa ve de la vinya pròpia.

Vinya pròpia, Celler familiar, amor a la terra i uns escumosos ( Cava, Clàssic, Corpinnat... ), que expressen el millor d’un paisatge i d’una gent.

Salut, Roses i ...Rosats.

SANT JORDI ESCUMOSOS ROSATS
Un Rosé, primer Champagne

amb 100 punts Parker

Potser aquí encara no valorem prou bé les potencialitats dels escumosos rosats, però les grans Maisons del “xampany” francès ho tenen molt clar. I ara, fins i tot el tastador de Robert Parker... El primer 100 punts PK de la història a un escumós d’aquesta Denominació és per a un rosat!


LOUIS-ROEDERER-CHAMPAGNE-

100-PUNTS-PARKER