oriol rossell, cava o.r. brut nature reserva

millors caves catalans: oriol rossell, o.r.  brut nature reserva, cava penedès

 

88/100

Oriol Rossell

Brut Nature O.R.

Brut Nature Reserva


Varietats
Xarel·lo, Macabeu i Parellada. 

Anyada 2012

Criança: de 18 a 30 mesos

Alcohol 11,5% vol.

Verema i Vinificació


Durant la verema el raïm es transporta del vinyar a les instal·lacions en caixes de 20 Kg en menys de 10 minuts. Se'n fa una segona selecció per passar seguidament a un suau premsat per aprofitar només el 55% del rendimient, d'on s'obté el "most flor" dels caves d'Oriol Rossell. Abans de començar la fermentació alcohòlica de cadascuna de les varietats per separat, es refreda el most obtingut.


Feta la fermentació a 15ºC en dipòsits d'acer inoxidable, el vi romandrà durant un temps en aquestes tines per mantenir tota l'essència. Posterioment se'n fa el cupatge per obtenir el vi base per al cava Oriol Rosell. El període de criança en ampolla ha estat d'entre 18 i 30 mesos.
 

88/100

Oriol Rossell

Brut Nature O.R.

Brut Nature Reserva

Nota de tast

Vista. Color groc palla amb reflexos verdosos, net i brillant,amb un despreniment carbònic persistent, que forma rosaris de bombolla fina.


Nas. Intensitat alta en nas, aromes de fruites blanques sobre un tímid fons de notes de criança.


Boca L’entrada és molt agradable, amb un pas ample refrescat per una acidesa equilibrada. Final llarg en el qual retornen les aromes que despuntaven olfactivament.  


Alcohol 11,5% vol.

Serviu a 8-10ºC

La data del degollament s'indica a l'ampolla.

Consum òptim: fins 2 anys post data degollat.

PVP aprox 9 €


Mencions i premis

  1. 88 punts Guía Peñín 2015

  2. 88 punts Guía Peñín 2016
Nova Imatge

Abril 2015>> Coincidint amb el 30è aniversari de la seva presentació, el conegut Cava Brut Nature Reserva d’Oriol Rossell, presenta la seva nova imatge aquest mes d’abril.

Amb la mateixa essència, varietats i criança, el Cava més conegut del celler Oriol Rossell de Sant Marçal, presenta aquests dies, una imatge totalment renovada i actualitzada amb la resta de la línia de Caves del celler. El nou disseny totalment posat al dia, reflecteix a la perfecció els principals valors de la marca i del cava, com la qualitat, la tradició i la cura fins al darrer detall.

La nova presentació està ja disponible per la nova anyada 2012 del Cava Brut Nature Reserva d’Oriol Rossell, i ja es pot trobar a partir d’aquest mes d’abril a les botigues especialitzades i restauració.

PORTADA../PAISDEVINS/PORTADA.html
NOUS VINS../ELS-MILLORS-VINS-CAVES-ESCUMOSOS-I-LICORS/SELECCIO_NOUS_VINS.html
ENOTURISME../PAISDEVINS/ENOTURISME.html
AGENDAGOURMEThttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
FIRES DE VINS../PAISDEVINS/FIRA-DEL-VI-FESTES-DEL-VI.html
ENO-AGENDA../PAISDEVINS/AGENDA_ENO_GASTRONOMICA.html
CERCA CELLERS../PAISDEVINS/CERCA_CELLERS.html
PREMIS../PAISDEVINS/PREMIS-VINS-DE-CATALUNYA.html
FORMACIÓ-TAST../PAISDEVINS/FORMACIO_TAST.html
RESTAURANTShttp://gourmetcatalunya.com/GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html

Oriol Rossell, vins i caves

Vocació de terroir Penedès


Les vinyes de les caves Oriol Rossell estan situades a l'heretat Cal Cassanyes; una finca unitària de 85 hectàrees situada a cavall entre l’Alt i el Baix Penedès. A tocar de les muntanyes de la serralada pre-litoral, al nord, i de les del litoral, al sud, i a pocs quilòmetres del mar; aquesta situació confereix a les nostres vinyes un microclima molt especial que dóna personalitat als nostres vins.


La varietat més plantada a la nostra finca és la Xarel.lo, la qual troba un terreny immillorable per al seu desenvolupament en aquesta zona.


Com a varietats blanques disposem, a més, de les igualment tradicionals Macabeu i Parellada; i també conreem vinyes de raïm negre de les varietats Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir.


Els sòls de la finca de Cal Cassanyes són majoritàriament de textura franc-arenosa, ideals per a l’elaboració de vins fins i delicats. Tot i ser una finca unitària, hi trobem una gran diversitat de terrenys, des de terres més fines i pobres al nord, passant per les més fèrtils al centre, fins a les més gravoses i pedregoses al sud, una conjunció ideal per a l'elaboració de vins blancs i per aconseguir estructura i color en els vins negres.


Els diferents caves d’Oriol Rossell han aconseguit fer-se un lloc entre els escumosos més prestigiosos, i arriben actualment a més de 50 països. Ja sigui Brut, Brut Nature, Reserva o Gran Reserva, cada ampolla d’Oriol Rossell, esdevé el reflex de l’estima, la tradició i el saber fer d’una família apassionada per tot allò que envolta el món del cava.


Vins i Caves Oriol Rossell

Propietat Cal Cassanyes - Sant Marçal

Latitud: 41.298074     Longitud: 1.610908

Tel. + 34 977 67 10 61 

http://oriolrossell.com         oriolrossell@oriolrossell.com


 

Oriol Rossell Brut Nature O.R. 88/100 punts

Brut Nature Reserva cada ampolla d’Oriol Rossell, esdevé el reflex de l’estima, la tradició i el saber fer d’una família apassionada per tot allò que envolta el món del cava.